Waarom trek ik geen of de verkeerde type vrouwen aan?
03 februari 2022 
6 min. leestijd

Waarom trek ik geen of de verkeerde type vrouwen aan?

Soort zoekt soort

Waarom trek ik helemaal geen of de verkeerde type vrouwen aan?

Dit is wat wij vaak horen van single mannen die bij ons training volgen. Telkens krijgen zij amper reacties op hun berichten, komen ze niet verder dan de eerste date of zijn zij met een instabiele vrouw die veel bagage heeft.  

Waarom je dit ervaart, is omdat jij niet ingesteld staat op de juiste ‘frequentie’.

In dit artikel kijken we daarnaar en leggen we een verband naar wat Nikola Tesla zei.

Wanneer je algemeen bent is iedereen leuk en dat werkt niet

Waarom trek ik helemaal geen of de verkeerde type vrouwen aan?

Het is frustrerend wanneer je dat ervaart. Dat doet het zelfvertrouwen natuurlijk geen goed. Wat we zien wat veel single mannen dan doen, is dat zij nog harder werken. Nog harder hun best doen om het uiteindelijke externe resultaat te behalen.

Veel van deze mannen zien wij alle kanten op gaan. Zonder enige richting. 

Ja, dan maak je het jezelf nog moeilijker en dat vinden wij onnodig.

Wat bedoel ik hiermee? Nou, veel single mannen leggen met veel verschillende type vrouwen contact. Ze kijken op haar profiel, zien veel algemene termen hierop staan, maar omdat ze er leuk uit ziet starten ze een gesprek. Of juist in de offline wereld, wanneer ze een vrouw zien willen zij contact leggen, die ene keer dat zij dit doen, hopen ze op een resultaat.

De vraag die gesteld dient worden vooraf dat je contact legt: “Is dit een vrouw bij qua karakter bij mij zou kunnen passen?”

Als je contact legt met online daten, kun je daarop selectiever zijn, maar hoe? In de offline wereld dien je daar open in te gaan, want daar lees je vooraf geen profiel. Terugkomend op die vraag, hoe selecteer je het karakter van een vrouw die bij jou zou passen? Nou, door goed te weten wat je wilt! Goed te weten wat je zoekt in een toekomstig partner. 

Dit is nu net waar het voor veel mannen misgaat! 

Veel single mannen weten niet wat zij zoeken in een partner. Ja, in algemene termen weten zij dat. Denk aan ‘betrouwbaar, gezellig, eerlijk, humoristisch en zorgzaam’. Maar, dit zegt helemaal niets over haar persoonlijkheid. 

Heel veel vrouwen zijn zo, dus er valt weinig te onderscheiden. In het artikel 'Hoe weet je wat je zoekt in een vrouw?' is hier dieper op in gegaan en krijg je van ons een oefening zodat jij wel goed weet wat je wilt!

Als je in de auto stapt, waar rijd je naartoe?

Als we dit in een metafoor plaatsen, stel dat je de auto instapt om ergens naartoe te rijden. Bijvoorbeeld ergens naar waar het je leuk lijkt, gezellig is, eetgelegenheden heeft en niet al te koud is.

Weet je dan waar je naartoe rijdt? In mijn optiek, nee! 

Als je vanuit die richting toch besluit om ‘daar’ naartoe te gaan, hoe weet je hoe je moet rijden? Hoe weet je of je op de juiste bestemming bent aangekomen? Het voordeel van deze omschrijving van waar je naartoe wilt, is dat veel plaatsten goed genoeg zijn. 

De vraag daarna, is waar je eenmaal aankomt, ook echt waar je wilt zijn?! 

Zoals je merkt is het allemaal vaag en twijfelachtig. Op dat moment, staat jouw ‘frequentie’ ook zo ingesteld. Op een dieper niveau is dit ook de energie die je uitstraalt. Wat bedoel ik hiermee?  

Dit leidt naar wat Nikola Tesla zei. Nikola Tesla was een Servisch-Amerikaans uitvinder, elektrotechnicus en natuurkundige. Hij wordt gezien als één van de grootste ingenieurs en uitvinders aller tijden. Hij is niet de eigenaar van het automerk Tesla (dat is Elon Musk). Hij is onder andere de uitvinder van wisselspanning, waardoor stroom te verplaatsen is.

Lang geleden las ik een quote van hem waarbij ik direct voelde, dit klopt! Na het lezen van die quote heb ik daarna ook veel zaken anders opgepakt. Eerst de quote:

Nikola Tesla quote

Wat mijn observatie is, is dat veel single mannen zichzelf niet instellen op de juiste vibrations, frequency and energy. Wat zij doen is nog harder werken door zich te focussen op de uiterlijke / externe zaken. Denk aan hoe je contact legt, gesprekken voert en date. Als dat niet goed gaat, willen zij uiterlijke / externe zaken aanpassen en verbeteren. Ja, dat klopt voor een deel, maar het helpt niet als jij je daar alleen maar op focust.

Het is belangrijk om aan jezelf en interne processen te werken. Dat jij je instelt op de juiste vibrations, frequency and energy. 

Jezelf instellen op de juiste frequentie, net als een radio

Vergelijk het met een radio. Stel, je ziet een radio waar op dat moment geen muziek uitkomt. Je kunt de radio verplaatsen in de hoop dat je nu wel signaal opvangt, maar grote kans dat dit niet werkt. 

Wat ook kan, is dat je aan de volumeknop draait. Natuurlijk weet je dat je alleen maar meer van hetzelfde geluid krijgt, maar dan harder of zachter. Je kunt ook een tik op de radio geven, ook dat werkt niet. 

Dit is wat we zien hoe veel single mannen onbewust bezig zijn in het proces van daten en relaties. Ze doen maar wat, in de hoop op betere resultaten.

Daarom is het belangrijk om te weten wat je wilt, zodat jij jezelf instelt op de juiste frequentie. Net als met een radio, als je weet naar welke zender je wilt luisteren, zul je draaien aan juiste knoppen om het juiste signaal op te vangen. Gebaseerd op Tesla’s quote is mijn interpretatie dat dit ook geldt voor het aantrekken voor wat je wilt in je leven.

Robin Kastermans quote WeSocialMEN

De (te) Goede man en de Stabiele man

Daarom de reden waarom je niemand, of juist de verkeerde, aantrekt gebaseerd op Tesla’s inzichten en mijn interpretatie daarvan:

Like attracts like

Op dit moment ben je geen 'Stabiele man'. Een Stabiele man is in onze visie iemand die weet wat hij wilt. Een Stabiele man is ook iemand die Stabiele vrouwen aantrekt. Ook wel: like attracts like.

Op dit moment ben jij wel een (te) 'Goede man'. Een 'Goede man' klinkt op het eerste gezicht niet fout, maar een 'Goede man' is iemand die niet weet wat hij wilt. Onze observatie is dat hij vaak het type man is die te aardig, te lief en te zorgzaam is naar vrouw. Iemand die heel voorzichtig is en vaak op zoek is naar de 'juiste manier'. Hij trekt vaak geen vrouwen aan omdat vrouwen bij hem de klik missen. Of als hij vrouwen aantrekt, het vrouwen zijn die instabiel en met veel bagage in het leven staan. Nogmaals: like attracts like.

Zolang je vaag blijft in weten wat je wilt, is jouw frequentie op dat niveau. Dit breidt zich natuurlijk verder uit naar diepere zaken in weten wat je wilt. Bijvoorbeeld ook dat je niet weet wat jouw visie is op een relatie. Dat je niet weet wat voor jou belangrijk is en wat jouw verwachtingen zijn in en van een relatie. Elke keer maar weer vaag en twijfelachtig. Dit straal je dan ook uit.

Als jij je ontwikkeld naar een Stabiele man, zul je Stabiele vrouwen in je leven aantrekken. Dit is het werk wat jij hebt te doen. Dat jij werkt aan je interne processen zodat jij jouw vibrations, frequency and energy of een nieuw niveau instelt.

Met andere woorden en in onze visie: dat jij een man wordt die weet wat hij wilt, zichzelf kent, sociaal vrijer en emotioneel stabieler is.

De stabiele man: het werk wat jij te doen hebt en jouw ROI

Dit betekent dat jij straks een sterk zelfbeeld hebt met een visie met doelen. Je vindt jezelf leuk zoals je bent. Je neemt verantwoordelijkheid om aan je eigen behoeften te voldoen. Je bent vertrouwd met je mannelijkheid en seksualiteit. Je hebt integriteit, je doet wat je zegt en wat voor jou goed voelt. Je bent een leider. Je bent bereid om degenen waar je omgeeft te beschermen en voor te zorgen op een gezonde manier. Je bent duidelijk, direct en expressief over je gevoelens. Je kan koesteren en geven zonder de zorgen en problemen van een ander op te lossen. Je weet je grenzen te stellen, nee te zeggen en je werkt door conflicten heen.

Wanneer jij zo bent, is dat een ander leven. Dit merk je in de type vrouwen die je aantrekt." -Robin

Word jij de stabiele man? Meld je aan voor onze gratis webinar >>

Over de schrijver
De redactie van WeSocialMEN helpt jou om diverse termen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, daten en relaties helder te krijgen.
Reactie plaatsen

Ontvang GRATIS: WSM Visieboek

Het “visieboek” is dé belangrijkste resource uit onze betaalde cursus voor single mannen, The Social Gym™ dat mannen helpt een ijzersterke visie te creëren voor zichzelf om met meer zelfvertrouwen en assertiviteit te handelen.