Wat voor romantische dingen kun je als man doen? 7 ideeën ter inspiratie!
13 januari 2022 
5 min. leestijd

Wat voor romantische dingen kun je als man doen? 7 ideeën ter inspiratie!

Met haar vrouwelijke perspectief op daten en relaties, beantwoordt Laura 🙋🏻 de volgende vraag: "Wat voor romantische dingen kun je als man voor je vriendin doen?"

Dit leer je

> wat romantiek is en wat het doet met een vrouw
> romantiek in de verliefdheidsfase en tijdens de relatie
> romantische dingen die je als man kunt doen (7 tips)

Wat is romantiek en wat doet dat met een vrouw?

“Als het op romantiek aankomt, dan hebben we allemaal zo onze ideeën. De één haalt zijn inspiratie uit films en muziek, de ander komt op ideeën door specifiek te kijken naar de wensen, behoeftes en de soft spots van zijn partner.

Wil jij dat jouw toekomstige vrouw jou als een romantische partner ziet, dan zijn er een aantal dingen die je kan doen om in dat plaatje te passen. Het zijn dingen waarmee jij van tijd tot tijd laat zien dat jij haar waardeert en in het zonnetje wilt zetten. In deze blog leg ik je uit wat romantiek nou écht betekent voor een vrouw en wat voor invloed dit heeft op jullie relatie.

Romantiek is een gemoedstoestand waarbij beide partners zich verbonden en gewaardeerd voelen. De momenten van romantiek worden dan ook vaak levenslang meegedragen, omdat het gevoel dat gewekt wordt door romantiek heel bijzonder is.

Vrouwen herinneren dan ook vaak bijvoorbeeld de eerste keer dat ze bloemen kregen of dat iemand écht moeite deed om bij ons te zijn, dat moment waarop een man zijn liefde verklaarde. Of de knusse en intieme momentjes met een man, waarbij de connectie sterk te voelen was.

Het is heerlijk om als koppel dat gevoel op te kunnen wekken, tussen het gewone dagelijkse leven door en daarmee elkaar een fijn gevoel te geven.

Romantiek in de verliefdheidsfase

Tijdens de verliefdheidsfase kan alles als romantisch gezien worden, omdat je veel dingen voor het eerst meemaakt met die persoon. Het gevoel is zo vers en je bent tot over je oren verliefd, de dynamiek is nog heel spannend en uitdagend. Omdat je nog niet in de comfortabele fase zit, doe je misschien extra je best om jouw plek in haar leven nog eens extra te verzekeren.

Vrouwen merken dan ook vaak dat mannen in de dating- en beginfase veel romantischer zijn dan later in een relatie.

Heel jammer als je het mij vraagt, want de romantiek in de datingfase is leuk, maar later in het proces is dat één van de dingen die helpt om een relatie leuk te houden. Daarnaast wordt in de beginfase de indruk bij de vrouw gewekt dat de man heel romantisch en attent is, waardoor zij met een bepaalde verwachting verder interesse in jou toont. Hoe stom is het voor een vrouw om ‘veroverd’ te worden met o.a. romantiek, om dat later in een relatie met haar niet door te zetten?

Romantiek tijdens een relatie en het samenwonen

Wanneer jij waarde hecht aan romantiek en daar van tijd tot tijd energie in steekt, dan zul je merken dat dit ten goede komt van de sfeer en het gevoel naar elkaar toe (vooral als je voorbij de verliefdheidsfase bent). Door middel van romantiek laat je zien dat je moeite voor je partner wilt doen en haar speciaal wilt laten voelen.

Zoals alles in het leven is balans heel belangrijk. Ondanks jullie drukke levens, waar jullie op een gegeven moment een bepaalde ritme in hebben gevonden en alles gewennig voelt, is juist die afleiding van romantiek erg belangrijk.

Met romantiek doorbreek en voorkom je de gevreesde sleur in een relatie.

Consistentie en oprechtheid, het belang ervan

Romantisch zijn en je partner een speciaal gevoel willen geven moet van binnenuit komen en niet omdat dit van jou verwacht wordt. Als jij werkelijk van haar houdt en haar gelukkig wilt zien, dan zal elke activiteit die jij onderneemt om haar gelukkig te maken jou deugd doen. Romantisch zijn zou je dan ook het beste kunnen zien als een investering om beide gelukkig van te worden. En om die kwaliteit in je relatie te behouden, is het belangrijk om consistent te zijn.

Daarbij is oprechtheid key! Een man die romantische dingen doet om het maar gedaan te hebben, komt over alsof hij een taak op zijn to do list aan het voltooien is. Het gaat hem niet om dat momentje samen, maar meer om het maar gedaan te hebben. Dat is zo een afknapper! Dit zijn mannen die romantiek vaak uiten met materiële zaken, zonder betekenis, zonder emotionele verbinding en vooral met zo min mogelijk moeite. Mannen die consistent zijn in het kopen van dure cadeaus voor hun vriendin, maar nooit 1 op 1 quality time hebben.

Of nooit iets ondernemen dat een grotere emotionele waarde heeft voor een vrouw. Begrijp mij niet verkeerd, vrouwen houden van cadeau's, maar het is de gedachte en de moeite erachter dat de band versterkt. Dus als jij romantisch wilt zijn om de sterke connectie met elkaar te kunnen behouden, dan zou ik jou aanraden om goed te kijken naar waar zij waarde aan hecht.

Wat voor romantische dingen kun je als man doen?

1. Neem haar mee naar een plek uit haar jeugd waar zij mooie herinneringen heeft
Hiermee laat je zien dat je naar haar verhalen geluisterd hebt en dit hebt onthouden.

2. Maak een strandwandeling bij zonsondergang en voer andere gesprekken dan die je dagelijks al hebt
Even weg van de drukte! Stel elkaar vragen die je nooit hebt gesteld en neem lekker je tijd. Het gevoel dat tijd niet bestaat en jullie alleen op de wereld zijn en in het moment zijn is super!

Romantische ideeen voor mannen

3. Organiseer een picknick in een mooie omgeving
Sla wat eten in dat jullie beide lekker vinden en neem haar mee voor een spontane lunch in een park. Lekker genieten onder de zon met knuffels en lekker eten!

4. Plan een avondje waarop jij voor haar kookt (en afwast) 😊
Een man die kookt, hoe goed of slecht je er ook in bent; het initiatief alleen al is om van te smelten! Kies een gerecht uit dat haalbaar is binnen jouw kookkunsten en verras haar met een mooi gedekte tafel met kaarsjes, zachte achtergrondmuziek en smullen maar! Ben je onzeker over je kookkunsten?

Dan kun je misschien bij vrienden of familie het gerecht een keer stiekem maken om te oefenen. Uiteindelijk is het de moeite dat telt! Sidenote: probeer er iets van te maken en niet voor de aller makkelijkste weg te gaan, namelijk een bord met patat en een frikadel haha..

5. Verras haar met een weekendje weg
Heerlijk samen even weg uit jullie bekende omgeving, geen afleidingen of verplichtingen. Dit is een mooie gelegenheid om samen iets te vieren of even de rust op te zoeken, herinneringen op te halen en dicht bij elkaar te blijven.

6. Briefjes of lieve notities achterlaten voor wanneer zij wakker wordt en jij al naar werk bent
Een vrouw die wakker wordt en een briefje vindt met een lieve of grappige notitie, krijgt hetzelfde gevoel als toen ze verliefd was. De notitie hoeft helemaal niet cliché en Shakespeare waardig te zijn. Een lieve gedachte over haar is al voldoende.

Romantisch idee voor mannen

7. Koop iets lekkers voor haar
Heeft zij het eerder in de week gehad over iets waar ze super veel trek in heeft? App of bel haar dan na je werk om te laten weten dat je iets later bent, omdat je iets lekkers voor haar haalt. Wat dat is, is een verrassing natuurlijk!

Zoals je merkt, kun je met wat creativiteit al heel romantisch zijn. Als je regelmatig iets leuks doet voor elkaar dan kun je het zo gek maken als dat jouw budget het toelaat.

Zorg ervoor dat het iets is waar je over nagedacht hebt, tijd in hebt gestoken en dat het persoonlijk aansluit op jullie wensen en behoeftes.

Veel plezier samen!" - Laura

Over de schrijver
De redactie van WeSocialMEN helpt jou om diverse termen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, daten en relaties helder te krijgen.
Reactie plaatsen

Ontvang GRATIS: WSM Visieboek

Het “visieboek” is dé belangrijkste resource uit onze betaalde cursus voor single mannen, The Social Gym™ dat mannen helpt een ijzersterke visie te creëren voor zichzelf om met meer zelfvertrouwen en assertiviteit te handelen.