Wat voor rol speelt seks in een relatie en hoe vaak willen vrouwen het doen?
13 januari 2022 
4 min. leestijd

Wat voor rol speelt seks in een relatie en hoe vaak willen vrouwen het doen?

Met haar vrouwelijke perspectief op daten en relaties, beantwoordt Laura 🙋🏻 de volgende vraag: "Wat voor rol speelt seks in een relatie en hoe vaak willen vrouwen het doen?"

Dit leer je:

> de rol van seks in een relatie
> verschillende type vrouwen en hun libido
> wat als er (tijdelijk) geen seks meer is

De rol van seks binnen een relatie

“In relaties speelt seks voor ieder een andere rol. We staan vaak open voor potentiële partners die verschillende behoeftes hebben, die niet persé aansluiten op die van ons. Echter, als het gaat om seks, dan kan dat voor veel problemen zorgen, als onze behoeftes niet aansluiten op die van een man. Maar vinden wij seks nou zó belangrijk? Wat willen vrouwen het liefst van hun partner als het aankomt op seks?

Hoe belangrijk seks is en de reden waarom we seks hebben binnen een relatie, bepaalt ieder voor zichzelf.

Er zijn vrouwen die vinden dat seks onderdeel is van de fundering van je relatie. Máár... er zijn ook vrouwen die er minder waarde aan hechten.

Sommige koppels gebruiken seks als een middel om andere problemen binnen hun relatie te vergeten, of soms op te lossen. Je raadt het al.. dit is niet de juiste manier en seks lost helemaal niks op.

Het hebben van seks zou een bezegeling zijn van de liefde en de band die je al met elkaar hebt.

Een vrouw die veel waarde hecht aan seks en intimiteit

Zij ziet seks vaak als een uiting van liefde, passie, waardering naar elkaar toe en iets speciaals binnen een relatie. Het geeft haar ook het gevoel dat zij begeerd wordt. Dat zij nu officieel ‘uit de markt is’ en ‘de jouwe’ is, betekent niet dat de behoefte naar het begeerd voelen verdwenen is.

Zij is iemand met een relatief hoog libido, wil meerdere keren per week seks en ziet dit als een cruciaal onderdeel in een relatie. Als het op seksueel vlak heel slecht gaat (m.u.v. de redenen die ik later zal noemen), dan zal zij twijfelen aan een toekomst met jou.

Dit type vrouw zou zich ongelukkig voelen met een partner waarmee zij niet op 1 lijn zit op seksueel vlak.

Hoe vaak willen vrouwen seks?

Een vrouw die weinig waarde hecht aan seks en intimiteit

Zij kan genieten van seks en heeft daar ook wel behoefte aan, maar in mindere mate. Het hoeft allemaal niet zo vaak en spannend te zijn. Vaak haalt zij bevrediging uit andere dingen in het leven, zoals een partner dat haar met respect behandelt, haar steunt, lief is en waarmee ze leuke ervaringen heeft.

Dit type vrouw vindt het bijvoorbeeld belangrijker dat de man later een goede vader is en iemand waarop ze kan rekenen.

Wat hebben deze type vrouwen gemeen?

Of zij een hoog of laag libido heeft, veel of weinig waarde hecht aan seks en intimiteit. Voor elke vrouw is de basis van het verlangen naar seks met haar vriend/man, het hebben van een sterke emotionele band. Wanneer de emoties of de band met de partner afzwakken, dan zal seks geen positieve wendingen geven.

Een goed seksleven begint daarom ook bij een sterke emotionele band en vertrouwen voor beide type vrouwen.

Hoe weet je wat voor vlees je in de kuip hebt?

Elke relatie is anders, omdat er zoveel verschillen zijn in mensen, dat wat hen tot elkaar aantrekt en wat zij van elkaar verwachten. Of jij seksueel gezien op dezelfde lijn met haar zit, kun je al gauw achter komen tijdens het daten. Een vrouw die veel waarde hecht aan seks, zal dat dan ook laten blijken tijdens gesprekken. Is het onderwerp niet ter sprake gekomen? Durf vragen te stellen naarmate je elkaar veel beter kent. Het zou namelijk verkeerd kunnen overkomen als je dat te vroeg in het contact doet.=

Vind ze jou niet meer leuk of wil ze om andere redenen even geen seks?

Vaak hoor je dat seks in het begin frequent, spannend en lekker is, maar geleidelijk afzwakt en de passie verloren gaat.

Voor de meeste vrouwen is dit een hele nare gedachte, maar soms duwt het leven je zoveel verschillende richtingen op, dat het kan voorkomen dat seks op een lager pitje wordt gezet.

Er zijn bepaalde factoren in het leven, zoals bijv. ziekte, depressie, drukte, het niet lekker in je vel voelen, die komen en gaan. Tijdens dit soort periodes gebeurt vaak dat zij zich iets terughoudender opstelt, omdat er van binnen dingen spelen die een negatieve invloed over haar hebben. Dit zijn periodes waarin zij het moeilijk heeft en zichzelf niet volledig kan openstellen.

En dit zijn de momenten waarop je leunt op de sterke emotionele band die je met elkaar hebt. Deze zorgt ervoor dat je op dat soort momenten compassie voelt voor haar en haar helpt om moeilijkheden te overwinnen. Dat soort initiatieven maken de relatie sterk en zullen uiteindelijk ertoe leiden dat jullie de oude draad makkelijker kunnen oppakken.

Is een relatie met weinig seks gedoemd te mislukken?

Niet altijd. Als jullie beide een laag libido hebben en dit bespreekbaar hebben gemaakt, dan hebben jullie beide aangegeven er vrede mee te hebben om bijv. 1 keer per maand seks te hebben.

Hecht zij wel veel waarde aan seks?

Weinig kans op slagen... Al hou jij zielsveel van haar en gaat alles prima op dagelijkse basis.

Het gemis aan een bevredigend seksleven zal haar op den duur opbreken.

Seks is iets moois en onmisbaars in een relatie. Hoe vaak ieder behoefte heeft aan seks verschilt en daarom is het belangrijk om dat bespreekbaar te maken. Zo weet je wat je kunt verwachten in je relatie.” - Laura

Over de schrijver
De redactie van WeSocialMEN helpt jou om diverse termen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, daten en relaties helder te krijgen.
Reactie plaatsen

Ontvang GRATIS: WSM Visieboek

Het “visieboek” is dé belangrijkste resource uit onze betaalde cursus voor single mannen, The Social Gym™ dat mannen helpt een ijzersterke visie te creëren voor zichzelf om met meer zelfvertrouwen en assertiviteit te handelen.