Wat zijn kenmerken van een single man die te graag een relatie wilt en wat kun je eraan doen?
21 januari 2022 
4 min. leestijd

Wat zijn kenmerken van een single man die te graag een relatie wilt en wat kun je eraan doen?

Lange termijn succes door middel van de 'Investor mindset'

Veel single mannen raken te snel gefrustreerd op het gebied van daten en relaties.

We zien dit vaak terug wanneer mannen weinig reacties krijgen op hun eerste bericht. Of wanneer zij vaak niet verder komen dan een eerste date. 

Of erger nog: dat zij weer de verkeerde vrouw aantrekken (omdat ze blij zijn dat ze iemand hebben uit angst om alleen te blijven).

Wat belangrijk is, is dat je niet te lang in deze frustratie blijft hangen. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Daarom mag je je gedachten instellen op ‘lange termijn succes’ door middel van de ‘Investor mindset’. 

Veel single mannen zijn gefocust op 'korte termijn resultaat'

Veel single mannen raken te snel gefrustreerd op het gebied van daten en relaties. Hoe dat komt, is omdat veel mannen gefocust zijn op het ‘korte termijn resultaat’. Korte termijn resultaat als in reacties op een eerste bericht, online en offline gesprekken die dagenlang goed gaan waar van beide kanten interesse wordt getoond en ook waar meerdere dates met dezelfde vrouw uitkomen. 

Als dat niet lukt, voelen zij zich afgewezen en twijfelen zij aan zichzelf.

Wat het voor deze mannen alleen maar frustrerender maakt, is dat zij hun vrienden wel zien met een vriendin. Zij zien dat zij samenwonen, kinderen krijgen, trouwen etc. Natuurlijk gunnen zij dit hun vrienden, maar ergens voelt het ook als een spiegel wat zij zelf niet hebben.

Kenmerken waarmee je haar (figuurlijk) weg duwt

Omdat deze mannen keer op keer met deze ervaringen en spiegels worden geconfronteerd, geeft dit hen nog meer motivatie om dit voor zichzelf op korte termijn ook te realiseren. Hierdoor ‘werken’ zij hier nog harder aan. 

Dit werkt helaas averechts. Waarom? Omdat als je iets té graag wilt, duw je het alleen maar weg. Met andere woorden: duw je onbewust (en figuurlijk) de vrouw weg.

Ben jij gefocust op ‘korte termijn succes’ en wil je dit té graag behalen? Hieronder enkele kenmerken:

❗️Je kijkt voortdurend op je telefoon of ze je bericht al heeft beantwoordt. Wanneer je geen reactie van haar hebt, check je wanneer ze voor het laatst online is geweest. Als je ziet dat ze 10 minuten geleden voor het laatst online is geweest, maar niet heeft gereageerd op je bericht, schiet je in de stress.

❗️Als je met een vrouw aan tafel zit, merk je dat je lichaam naar voren leunt. Dus niet rechtop of achterover. Daarbij zit je veelal (onbewust) op het puntje van je stoel in gesprek met haar. 

❗️Je voelt tijdens het gesprek dat je eager (gemotiveerd) bent om het gezellig te hebben. Dit met name vanuit de intentie dat je hoopt (en daar werk je hard voor) dat je leuk gevonden wordt en dat er een volgende afspraak komt. Je kijkt hierbij amper naar hoe zij is als persoon en of ze bij je past, zolang er maar een volgende afspraak komt.

❗️Je merkt dat je voorzichtiger wordt in wat je zegt. Denk bijvoorbeeld aan een grap die op dat moment spontaan in je opkomt, maar die je niet uitspreekt. Dit uit angst om het verkeerde te zeggen. Hierdoor ben je een wat ‘gereserveerdere’ versie van jezelf, terwijl je weet dat wanneer je op je gemak bent, je deze grap wel maakt.

Herkenbaar? Zo ja, hoeveel? Goed om bewust van te zijn! Zo kom je weer een stap verder :-)

Tijd om het anders te doen

Dit doe je door te beginnen met het verleggen van je focus. Dus niet de focus op ‘korte termijn resultaat’, maar op ‘lange termijn succes’. Lees daarna onze andere artikelen om hier meer over te leren ;-)

Als eerste, wat is lange termijn succes? 

Lange termijn succes is in onze visie een specifiek doel die jij vanuit eigen keuze wenst te behalen over een x-aantal maanden of jaren en hier linksom en rechtsom op jouw manier in slaagt. 

Stel, jij wilt binnen 12 maanden een relatie met een vrouw. Dit is jouw ‘lange termijn succes’. Door hier de focus op te leggen, wordt het minder spannend wanneer je een keer geen reactie krijgt van een vrouw op een eerste bericht. Of wanneer er geen tweede afspraak komt. 

Deze ervaringen worden onderdeel van het proces, om het lange termijn succes te behalen. De voorwaarde hierin is wel dat jij daar de focus op houdt.

Wat daarbij helpt is de ‘Investor mindset’. Deze pas ik zelf al jaren toe en helpt mij om te blijven vertrouwen op de lange termijn. Ups-and-downs horen bij ieder proces, voor mij met deze mindset voelen de downs niet zwaar en laat ik mij daar zo min mogelijk door beïnvloeden. 

De ‘Investor mindset’: “Postponing present pleasure for a greater return in the future.” In het Nederlands: “Het uitstellen van huidig genot voor een groter rendement in de toekomst.”

De toepassing van deze mindset vanuit eigen ervaring

De toepassing hiervan is als volgt vanuit een eigen voorbeeld. Eerder legde ik contact op straat met vrouwen die mij leuk leken. Dit deed ik om uit mijn comfortzone te komen, zelfverzekerder en socialer te worden en met iemand te daten die ik daar ontmoette. 

Er was een korte periode dat ik te gefocust was op een korte termijn resultaat: een telefoonnummer. 

Wanneer ik na een gesprek met een vrouw geen telefoonnummer ‘scoorde’, voelde ik mij down. Voelde ik mij afgewezen...

Dit werkte niet. Daarom herinnerde ik mij weer aan de ‘Invester mindset’ zodat ik deze teleurstelling zag als onderdeel van het proces (postponing present pleasure) om uiteindelijk met de juiste vrouw in contact te komen (greater return in the future). 

Daarbij ontwikkelde ik mezelf enorm als mens wat nog meer greater return is in the future. 

Aan jou om dit ook toe te passen. Download hieronder de pin-up die je thuis kan ophangen ter herinnering.

Je mindset voor lange termijn succes pinup | WeSocialMEN.comKlik hier om de pin-up te downloaden >> Deze pin-up hoort ook bij het artikel ‘De ‘ik-ben-wie-ik-ben’-mythe’

Conclusie

Door je focus te verleggen van ‘korte termijn resultaat’ naar ‘lange termijn succes’ help je jezelf enorm wat betreft de mindset.

Dit zorgt voor meer ontspanning in je manier van contact leggen, gesprekken voeren, lichaamstaal en meer.

Ook helpt het je om niet met de ‘eerste de beste vrouw die jou leuk vindt’ te gaan omdat je bang bent dat je uiteindelijk alleen achter blijft. Blijf trouw aan de ‘Investor mindset’ en begin te geloven in ‘the greater return in the future.’ Zelf heb ik dit ervaren en vele andere voormalig single mannen met mij." - Robin

Over de schrijver
De redactie van WeSocialMEN helpt jou om diverse termen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, daten en relaties helder te krijgen.
Reactie plaatsen

Ontvang GRATIS: WSM Visieboek

Het “visieboek” is dé belangrijkste resource uit onze betaalde cursus voor single mannen, The Social Gym™ dat mannen helpt een ijzersterke visie te creëren voor zichzelf om met meer zelfvertrouwen en assertiviteit te handelen.