Wat is comfortzone?

Wat is comfortzone?

Comfortzone is een plek waar jij je prettig en fijn voelt. Je verlaat je comfortzone zodra je je plotseling gaat begeven in situaties die je nooit eerder hebt meegemaakt en waarvan je niet weet of je het kunt of niet. Alles wat je nooit eerder hebt gedaan of meegemaakt ligt potentieel buiten je comfortzone.


Waarom is het belangrijk om uit je comfortzone te stappen?

Hoe lastig het soms kan zijn om uit je comfortzone te stappen, juist buiten je comfortzone liggen de echte beloningen in het leven. Wie het lef heeft om zichzelf uit te dagen en zijn grenzen te verleggen ontdekt pas echt wat het leven te bieden heeft.

Door jezelf tegen te houden om uit je comfortzone te stappen belemmer je jezelf om te groeien. Je groeit namelijk echt door steeds nieuwe dingen te proberen, en constant je grenzen te verleggen. Wanneer je je begeeft buiten je comfortzone zie je dat je meer kunt dan je zelf denkt. 

Als je je comfortzone vergroot word je zekerder, zelfstandiger en meer onafhankelijk. En het is eigenlijk eenvoudiger dan het soms kan voelen.

Door jezelf duidelijk te maken dat deze onzekerheid in de meeste gevallen niet rationeel is kun je jezelf verder brengen. Je kunt jezelf stapje voor stapje buiten je comfort zone begeven, en erachter komen dat het allemaal niet zo eng is als het leek!

Zoals bijvoorbeeld met contact leggen, de meeste mannen die een leuke vrouw zien op straat of in de sportschool denken bij zichzelf dat het niet kan om op deze plekken contact te leggen of dat niet kunnen. Zelf had ik ook deze gedachten, totdat ik uit mijn comfortzone ging en wel contact legde met een vrouw op straat. We hadden een leuke conversatie, contactgegevens uitgewisseld en later zelfs nog op date geweest. Toen kwam het besef, ik kan meer dan ik dat ik mijzelf wijsmaak!

Reactie plaatsen