Hoe weet je wat je zoekt in een vrouw? Download de oefening zodat je weet wat je wilt...
19 januari 2022 
5 min. leestijd

Hoe weet je wat je zoekt in een vrouw? Download de oefening zodat je weet wat je wilt...

Veel single mannen weten niet wat ze zoeken in een vrouw

"Ja, in algemene termen weten ze dit uit te leggen. Denk aan betrouwbaar, humoristisch, eerlijk, gezellig en zorgzaam. Maar dit is een basis van een relatie. Het zegt niets specifieks over haar karakter. Sterker nog: het zegt een vrouw dat je niet weet wat je wilt

Om hierin krachtig en zelfverzekerd over te komen, is het aan jou om op specifieke interesses en karaktereigenschappen te weten wat je zoekt in een vrouw. Jij weet dit straks wel, want je krijgt van ons hiervoor een oefening.

Kom jij over als een 'jochie van 20'?

Veel single mannen weten niet wat ze zoeken in een vrouw. 

Dit is een afknapper voor veel vrouwen.

Oké, toegegeven: als je 20 jaar bent kom je hier nog mee weg. Maar als je richting de 30 gaat, wordt het tijd om hier heel bewust van te zijn. Helemaal als je nog ouder bent. Waarom? 

In het eerste geval zien vrouwen van rond de 30 mannen waarmee ze daten niet alleen als potentiële romantische partner, maar ook als potentiële vader voor jullie kinderen. Een vrouw van rond die leeftijd heeft haar standaard verhoogd, is hierin een stuk serieuzer. 

Als zij merkt dat ze met iemand aan tafel zit die qua leeftijd rond de 30 is, maar overkomt als een jochie van 20, is ze snel op je uitgekeken.

Als we de leeftijd opschroeven (hier komt geen einde aan), zien we dat de hoger de leeftijd is van een vrouw, de kritischer zij wordt. Dit komt met name door eerdere positieve en negatieve ervaringen. 

We kunnen hier als man van alles van vinden, maar het is belangrijk om te dealen met de realiteit

Als jij dus een man bent van 40+ en je weet nog steeds niet wat je wilt, dan mag je eens goed achter je oren krabben, want wat heb je gedaan de afgelopen 20+ jaar?! 

Wellicht confronterend om zo te lezen, maar beter dat ik het tegen je zeg, dan dat je dit elke keer ervaart met een vrouw waarbij je maar niet weet waar het aan ligt…

Algemene termen zeggen dat je niet weet wat je wilt in een vrouw

Stel, je hebt een date met een vrouw. Zij vraagt aan jou: “Wat zoek je in een partner/vriendin?”

Hoe beantwoord je deze vraag? 

Wat wij veel mannen horen zeggen is het volgende:
- betrouwbaar;
- humoristisch,
- eerlijk;
- gezellig;
- zorgzaam. 

Zo nu en dan horen we daarbij dat ze sportief moet zijn en van reizen houdt. Super algemeen! 

Deze eigenschappen (op sportief en reizen na), zijn basisvoorwaarden van een relatie. Dit is het minimale en zegt indirect dat je niet goed weet wat je zoekt in een vrouw/vriendin. 

Je gaat het pas echt zien als we dit omdraaien: 

Zou je een relatie starten met een vrouw die onbetrouwbaar is, altijd bloedserieus is, liegt, niets zegt en die zichzelf en jou verwaarloost? 

Natuurlijk niet! Dit zijn basiselementen om met iemand een relatie te hebben. Daarbij, 80% van de mensen noemt zichzelf sportief, bijna iedereen houdt van vakantie en reizen. Dus met die eigenschappen filter je niet.

Juist dat filteren is zo belangrijk! 

Waarom? Omdat je graag wilt dat de relatie op lange termijn ook goed blijft. 

Wat daaraan in het begin aan bijdraagt, is dat je voor jezelf een duidelijke richting hebt in wat voor type vrouw bij jou past. Dat je dat op karaktereigenschappen en interesses duidelijk hebt en krachtig kan communiceren.

Door hierin zo duidelijk te zijn, geeft dat kracht. Geeft dat zelfvertrouwen. En zoals ik zei: geeft dat richting. Daarbij, in plaats van dat zo’n beetje elke vrouw jou leuk lijkt, word je selectiever. 

Kwaliteit over kwantiteit. Dit maakt je aantrekkelijker. 

Hoe je weet wat je zoekt in een vrouw [oefening]

Hoe zorg je ervoor dat je duidelijker en concreter wordt? 

Door onderstaande oefening te doen: klik hier om de oefening ideale partner 2.0 te downloaden >>Wat zoek ik in een vrouw?Deze oefening komt direct uit onze training The Social Gym 4.0.

Met deze oefening creëer je jouw ‘must five’. Deze must five gebruik je als richting. De komende tijd als je vrouwen ontmoet, beoordeel je eerst of dit inderdaad punten zijn in jouw must five horen.

Bijvoorbeeld: stel je kiest er nu voor dat je het belangrijk vindt dat een vrouw ‘ambitieus’ is. Terwijl je afspreekt met vrouwen, merk je dat dit toch niet zo belangrijk is als je van te voren hebt gedacht. Dan haal je deze van de lijst en vroeg je hier een nieuwe aan toe.

Een ander voorbeeld: stel, je kiest ervoor dat jouw toekomstige partner bezig is met ‘persoonlijke ontwikkeling’. Je merkt dat je nu met een vrouw date waarmee het heel gezellig is, maar zij houdt niet van persoonlijke ontwikkeling. Dan is het aan jou om te bepalen hoe belangrijk het onderdeel ‘persoonlijke ontwikkeling’ is. 

Merk je dat dit een dealbreaker is als zij hier niet mee bezig is, maak dit bespreekbaar dat dit voor jou belangrijk is en kijk hoe zij hierop reageert. 

Reageert ze daar afwijzend op? Prima, dat is haar keuze en die respecteren we. Aan jou om jouw keuze ook te respecteren door dit contact te beëindigen. 

Waarom? Omdat dit voor jou een belangrijke eis is om wel of niet met een iemand een relatie te starten. 

Ons advies hierin is trouw te blijven aan jezelf, op deze manier doe je dat. 

Staat zij toch open voor persoonlijke ontwikkeling en doet zij dat voor zichzelf en niet om jou te pleasen? Dan kun je dat verder ontdekken met elkaar.

Jouw verstand en gevoel in balans

Waarom we je deze oefening geven, is duidelijk. Wat ik belangrijk vind om als laatste toe te voegen is het volgende: wat als je een vrouw ontmoet die volledig voldoet aan de must five, maar wat als je voelt niets voor haar? Wat doe je dan?

Simpel: onze visie is dat wanneer je een relatie start met iemand, verstand en gevoel in balans dienen te zijn. Wanneer dat in bovenstaand scenario niet het geval is, luisteren naar je gevoel en beëindig op een nette manier het contact met haar. 

Kijk, we zien te vaak mannen (ook vrouwen) vanuit emotie een relatie starten. Leuk voor de korte termijn, maar op de lange termijn zien we deze relaties vaak stranden.

Daarom nogmaals: onze visie is dat verstand en gevoel in balans zijn wanneer je een relatie start. Dit maakt het een stuk makkelijker en leuker samen voor zowel de korte als de lange termijn.

Volg de stappen uit de cheatsheet ‘Ideale partner 2.0’. Creëer jouw must five en ontdek of dit is wat je zoekt! Door deze oefening kom je een stuk krachtiger en zelfverzekerder over. Een lekker gevoel! 🙃

Conclusie

Veel mannen weten niet wat zij zoeken in een vrouw. Ja oke, in algemene termen, maar dat zegt niets. 

Des te ouder een vrouw wordt, des te selectiever zij wordt.

 Zij heeft geen zin meer om met jochies van 20 te daten. Door voor jezelf een must five te creëeren (download deze oefening) in wat je zoekt in een toekomstig partner, kom je krachtiger en zelfverzekerder over. Dit merken vrouwen direct bij je.

Ook zorgt dit voor een stuk richting wat je selectiever maakt. Wanneer je dan een relatie start met een vrouw waarin jouw verstand en gevoel in balans zijn, is deze relatie ook op de lange termijn een stuk leuker en makkelijker." -Robin

Over de schrijver
De redactie van WeSocialMEN helpt jou om diverse termen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, daten en relaties helder te krijgen.
Reactie plaatsen

Ontvang GRATIS: WSM Visieboek

Het “visieboek” is dé belangrijkste resource uit onze betaalde cursus voor single mannen, The Social Gym™ dat mannen helpt een ijzersterke visie te creëren voor zichzelf om met meer zelfvertrouwen en assertiviteit te handelen.