20 Date ideeën voor een geweldige date (PLUS de “stapel date” methode blootgelegd)
21 juli 2022 
in Daten
14 min. leestijd

20 Date ideeën voor een geweldige date (PLUS de “stapel date” methode blootgelegd)

Dus jij hebt een date die eraan komt? Of je bent van plan om die ene vrouw waar je interesse in hebt beter te leren kennen dus wil je haar uit vragen op een eerste date? Cool man.

Maar ja, wat stel je dan voor? Je wilt natuurlijk niet dezelfde “saaie” date ideeën geven als ELKE andere man die ze al 100 keer gehoord en gedaan heeft.

Daarom hebben we hier 20 leuke date ideeën gedeeld zodat jij exact weet wat te doen op een date, en je haar met enthousiasme kan laten uitkijken naar geweldige ervaring met jou.

Dus laten we er direct invliegen!

1. Uit eten

Ik zei net dat we niet alles hetzelfde willen doen als ELKE andere man en dat meende ik, maar dat wil niet zeggen dat de “basics” helemaal verwaarloosd moeten worden.

Een romantische “diner-date” kan top zijn om bij te praten en wat diepere gesprekken te hebben om elkaar nog beter te leren kennen.

Maar ik zou dit niet aanraden als een eerste date. De diner-date is een betere zet als je een vrouw al langer kent (misschien al je vriendin) zodat je zeker weet dat 2-3 uur tegenover elkaar zitten geen enkel probleem zal zijn. 

Plus, als je een vrouw al langer kent of in een relatie bent, gebruik de diner-date dan zeker niet te veel (tenzij dit iets is waar jullie nooit genoeg van kunnen krijgen). 

De reden waarom is dat je de waarde van de date niet naar beneden wilt halen. Dus gebruik het schaars.


2. Ga naar de bioscoop

Deze kent iedereen ook wel, maar dit wil niet zeggen dat het helemaal vergeten moet worden. De bioscoop is opnieuw een date om te doen met een vrouw die je al beter kent of waar je al een relatie mee hebt.

Maar zeker een hele toffe om te doen, en vooral wanneer er ook écht iets in de filmzalen speelt wat nieuw is en één van jullie absoluut niet kan missen. 

Dit maakt het een stuk spontaner en daar houden vrouwen van. ;)


3. Een ijsje halen

Mannen denken vaak dat een date heel gecompliceerd moet zijn en dat ze allemaal grote plannen moeten maken om een goede indruk te maken, maar dit is verre van waar. 

Deze date is het voorbeeld waarom. Een ijsje halen en een leuke wandeling maken kan een topdate zij om elkaar beter te leren kennen.

Het is ook zeker een date die ze niet gewend is wat het een stuk origineler en nieuw maakt voor haar. PLUS, het is een topper om te combineren met andere dates (hier vertel ik meer over op het einde. ;)


4. Ga naar een pretpark

Het pretpark is een date die vaak over het hoofd wordt gezien. Het is een date met bakken spontaniteit en een hoop “high-energy” gevoelens. Dat is exact hoe je wilt dat ze zich bij jou voelt.

Houdt er wel rekening mee dat je mogelijks uren in de wachtrij zal staan met deze dame dus zorg ervoor dat je op voorhand al weet dat je goed met d’r overweg kan. 

Neem dus geen eerste date mee naar het pretpark, dat lijkt me wat veel risico voor jullie twee want je kan natuurlijk moeilijk halverwege de dag zeggen van: “Ik voel de klik niet, ik ga ervan door, doei!”. Zorg dus dat je al een klik hebt met een vrouw voor je deze date voorstelt.5. Bowlen

Bowlen is nog zo’n leuke speelse date die mannen vaak over het hoofd zien. Meeste mensen hebben het gevoel dat ze altijd met een groep moeten gaan bowlen, maar het is eigenlijk een leuke date om met z’n twee te doen.

Zeker als je haar nog niet zo goed kent, want er komt wat competitiviteit bij kijken, je kan elkaar plagen, met elkaar lachen en je bent constant in beweging. Dus is er weinig kans op ongemakkelijke stiltes.

Zet bowlen dus maar zeker op je lijstje voor een leuke dynamische date.


6. Picknicken

Picknicken is zo’n date die vaak gezien word als “cliché” of “afgezaagd”, maar in realiteit is het een topdate als je het goed aanpakt. 

Want als je niet goed voorbereid bent, er weinig moeite in steekt en naar een bagger locatie gaat, dan zal ze niet snel onder de indruk zijn.

Maar als jij hier de leiding in kunt nemen, het eten kunt voorbereiden en een mooie locatie kunt vinden zoals een mooi park of aan een rustgevend meer, dan ziet zij jou als een man die leiding kan nemen wat jou direct mijlenver voor elke andere man zal zetten in haar hoofd.

Zelfs als het eten dat je klaargemaakt hebt niet te vreten is, zal ze nog steeds respect hebben voor je omdat je de moeite erin gestoken hebt. 


7. Thuis koken

Als jij een geboren kok bent, dan is deze “thuis-kook date” zeker iets voor jou. Dit is een date die de normale wekelijkse routine afbreekt en zorgt voor nieuwe spannende gevoelens.

Als je bijvoorbeeld vaak uit eten gaat en dingen buitenshuis doet, kan het een leuke verandering zijn om de date terug naar huis te verplaatsen.

Maar let op! Wordt hier niet te comfortabel, want het is nog steeds een date. Dus plan alles goed uit, zorg dat je voorbereid bent en zorg voor een gezellige sfeer.


8. Ga naar een concert

Deze is een beetje van hetzelfde principe als de bioscoop in dat een concert date top kan zijn als er ook écht een artiest komt waar één van jullie een grote fan van is. 

Dus opnieuw heel spontaan, wat de ervaring memorabel maakt.

Het verschil ligt hem in dat een concert heel high-energy is. Dus als jullie beiden een actieve en opgewekte persoonlijkheid hebben, dan is de concert date zeker een goed idee.9. Ga naar een sportwedstrijd

Als jij een fan bent van voetbal of basketbal of wat dan ook, dan kan een sportdate super tof zijn. Zeker omdat je haar dan ook wat meer van je persoonlijkheid laat zien wat haar juist meer vertrouwd maakt bij jou.

Dit kan opnieuw spontaan voorgesteld worden, dus als er een wedstrijd is die jij of zij écht wil zien, twijfel dan zeker niet om tickets voor twee te bestellen.


10. Bezoek een museum

Als je een wat rustiger persoon bent en meer interesse hebt in kunst en cultuur dan zijn museums een goede keuze voor je volgende date. Er zit ook weinig druk achter zo’n date omdat jullie constant naar iets aan het kijken zijn.

Daarbij kan het ook interessant zijn om elkaars perspectief te leren kennen op verschillende kunstwerken. Dan kan je al een gevoel krijgen van hoe en wat ze denkt.

Dus als er een tentoonstelling aan de gang is of een museum in de buurt dat jij of zij graag wil bezoeken, kan je er zeker een originele date van maken.


11. Bezoek een markt

Als je vriendin of toekomstige date ;) een persoon is die graag spontaan rondwandelt en naar vanalles en nogwat kijkt, dan kan een markt bezoeken een leuke date zijn.

Zeker wanneer het een grotere markt is waar je weet dat er veel interessante kraampjes zullen staan (en misschien ook lekker eten).

Op eerste zicht lijkt een markt bezoeken misschien niet heel interessant, maar zoals ik eerder al zei hoeft een date niet altijd heel groots te zijn.

Plus, het kan een leuke verandering zijn voor haar en voor jou van de normale “basic” dates.


12. Ga samen zwemmen

Als jij een sportief type bent en je graag in het water zit,  kan een middagje zwemmen zeker en vast een gezellige date zijn. 

Je kan veel verschillende dingen doen in het zwembad zoals van de glijbanen afgaan, in de wildwaterbaan, bubbelbad, of misschien wat baantjes zwemmen als je dat leuk vindt. De variatie maakt de ervaring veel kleurrijker.

Een zwem date is ook een stuk speelser en intiemer wat je makkelijk uit de “friendzone” kan houden én achteraf ook perfect gecombineerd kan worden met wat een goede maaltijd wanneer jullie maag gromt van de honger én achteraf ook perfect gecombineerd kan worden met wat een goede maaltijd wanneer jullie maag gromt van de honger.


13. Ga samen naar een kookles

Als je elkaar al wat langer kent en één van jullie heeft al eens laten vallen om beter te leren koken, waarom dan niet eens samen kookles volgen?

Je bent er constant bezig dus geen zorgen voor ongemakkelijke stiltes en je leert er samen werken als een team wat jullie band nog een stuk sterker zal maken.

PLUS, je leert er de kook skills die je uiteindelijk kan gebruiken voor de thuis-kook date. ;)


14. Ga fietsen

Ik hoor je al denken: “Fietsen? Hoe kan je een geweldige date hebben op de fiets?” en ik begrijp die verwarring.

Maar er zijn meerdere redenen waarom een fiets date een hele leuke ervaring kan zijn voor jullie twee.


Zet een doel achter het fietsen

Je hebt de mogelijkheid om vrij te denken. Denk aan een soort van “fietschallenge” van X aantal km, dan maak je er een sportieve date van.

Als je meer bezienswaardigheden in de buurt hebt kan je bijvoorbeeld ook van plaats naar plaats gaan.

Of je kan één specifieke plaats kiezen waar je naartoe fietst als eind destinatie. 

Wees creatief. Ze zal het appreciëren en onthouden als je van een zogenaamde “saaie date” toch een topervaring kan maken.


Fiets - Picknick Combi

Je zou bijvoorbeeld een picknick kunnen klaarmaken en daarna samen kunnen fietsen naar een mooie natuur locatie om daar dan jullie intieme en romantische date verder te zetten. Dit maakt de ervaring nog uitgebreider.


15. Ga naar het strand

Het strand is een date activiteit die je niet altijd kunt doen maar als het weer goed zit, is het een top idee om naar voren te brengen.

Het leuke aan het strand is dat er een boel mogelijkheden zijn. Je kan samen rustig liggen en een goed boek lezen, naar een strandbar gaan, wat uit eten, een ijsje halen, wat strand volleyballen, gaan zwemmen, etc.

Het is een date waar je allerlei mogelijkheden hebt. Maakt niet uit als je een heel rustig persoon bent of een heel actief persoon. Het strand is perfect voor beide.


16. Ga een dagje naar de sauna

Als je vriendin al een hele tijd hard heeft moeten werken en toe is aan een dagje rust en herstel, dan zal ze een wellness- of sauna-date zeker appreciëren.

Dit is ook een date die ze waarschijnlijk nog nooit in haar leven heeft gehad, behalve met haar vriendinnen misschien.

Dus als jij haar die ervaring kunt geven, blijf je gegarandeerd in haar hoofd plakken en zal ze al haar vriendinnen met enthousiasme vertellen hoe bedachtzaam en attent jij bent.


17. Wandelen

“Wandelen??” Yes, wandelen. Zoals eerder besproken hoeft een date niet grandioos te zijn, maar dat gezegd hebbende is de “wandel-date” een topper om te combineren met één van de andere date activiteiten hier.

Als je bijvoorbeeld uit eten bent geweest, kan je voorstellen om nog een stukje te wandelen. Zeker als je een mooie route kent, kan dit een mooie afsluiting zijn van jullie gezellige avond.

Maar dit past niet alleen bij de diner-date, het kan ook samen met de bioscoop date, ijsjes date, strand date enz. Wees creatief.


18. Ga schaatsen

Als het er het seizoen voor is, dan is schaatsen een date die je gewoonweg niet kan missen. Maakt niet uit als je de #1 schaatser bent van Nederland of in de laagste rang zit van de slechtste schaatsers van het land (als die zou bestaan).

Stel je bent een degelijke schaatser en zij niet, dan kan je voorstellen het haar te leren. Maar als je bijvoorbeeld helemaal NIET kunt schaatsen, wordt het gegarandeerd lachen voor jullie beiden ;)

Dus met een schaats date kan je gewoonweg niet misgaan.


19. Ga naar een wijnproeverij

Als jullie beiden een goed glaasje wijn kunnen appreciëren, waarom dan niet eens bij een wijnproeverij langsgaan? 

Het is een date waar jij kan tonen dat je de leiding durft te nemen en alles mooi kunt plannen. Alles wat zij hoeft te doen is jouw plan volgen en genieten van de ervaring.

Plus, dit is een date die ze hoogstwaarschijnlijk nooit eerder heeft gehad dus blijft deze originele ervaring met jou gegarandeerd in haar geheugen plakken.20. Bezoek een mooie stad

Als je een avontuurlijk type bent en graag nieuwe plaatsen ontdekt kan een bezoek aan een mooie stad een leuk idee zijn voor een date.

Het brengt jullie in een nieuwe omgeving wat de ervaring een heel ander gevoel zal geven en daarbij heb je de mogelijkheid om spontaan het bezoek te koppelen aan één van de andere date activiteiten op deze lijst.

Je zou bijvoorbeeld samen iets kunnen eten, leuk drankje doen, een markt te bezoeken of wat er daar dan op dat moment te doen is.

Als je het heel groots wilt maken en naar Parijs of Amsterdam wilt gaan kan dat, maar dat hoeft absoluut niet. 

Als je ergens in een stadje als “Woerden” woont bijvoorbeeld, zal Utrecht al een onvergetelijke en kleurrijke ervaring zijn.


Hoe zorg je voor een onvergetelijke ervaring?

Dat waren dus de 20 leuke date ideeën die jou (en jouw date) gegarandeerd een geweldige ervaring zullen geven, en dat niet alleen voor je volgende date, maar ook voor alle andere dates die daarna volgen.

Maar het beste aan deze date ideeën is dat je ze op elkaar kunt stapelen zoals ik eerder al uitlegde met de wandel-date. 

Idealiter koppel je 2-3 van deze date ideeën aan elkaar om er een ervaring van te maken die elke andere date die ze ooit gehad helemaal heeft uit het water blaast.


Voorbeeld van een “stapel date”

Een voorbeeld zou kunnen zijn dat je naar de film gaat, daarna lekker uit eten gaat en uiteindelijk de date eindigt met een gezellige wandeling rond de stad. 

Klinkt heel simpel maar de ervaring is helemaal anders dan als je alleen uit eten zou gaan.

Dus speel hiermee, vind de date ideeën die het beste bij jouw persoonlijkheid passen en stapel ze zodat ze achteraf staat te springen om met opnieuw met jou erop uit te gaan.

Als je alvast wat inspiratie wilt voor date ideeën om een diepere band op te bouwen met haar?

Lees dan eens deze artikels:


Nu blijft er nog maar één vraag over…

Is de vrouw waar je mee op date gaat, een vrouw die écht bij jou past? 

EN als je d’r nog niet zo goed kent, waar zou je dan op moeten letten om dit te ontdekken tijdens jullie date?

Want je wilt natuurlijk niet op een boel dates gaan met een vrouw die uiteindelijk een verschrikkelijke match blijkt te zijn.

Om dit makkelijk te voorkomen heb wij een korte oefening samengesteld waarin jij met een aantal simpele maar specifieke vragen kunt ondervinden hoe jouw ideale partner eruit zou zien qua persoonlijkheid en karakter.

Zodat jij exact weet wat je wilt en waar je op moet letten.

Als je er een PDF van wilt om uit te printen en in te vullen, klik dan even hier en dan kan je ‘m gratis downloaden.

Nu staat er nog maar één ding op om te doen en dat is om een top date te hebben!


Veel plezier!

WeSocialMEN

Over de schrijver
De redactie van WeSocialMEN helpt jou om diverse termen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, daten en relaties helder te krijgen.
Reactie plaatsen

Ontvang GRATIS: Ideale Partner 2.0 / Oefening

Dit is één cruciale oefening uit onze betaalde cursus voor single mannen, The Social Gym™ waaruit al 170+ vaste, liefdevolle relaties ontstaan zijn (inclusief kinderen en trouwerijen).