De 12 meest gezellige (en warme) date ideeën voor in de winter!
05 oktober 2022 
in Daten
7 min. leestijd

De 12 meest gezellige (en warme) date ideeën voor in de winter!

Zoals je waarschijnlijk al door had, begint het buiten steeds frisser te worden, dus als jij nog steeds jouw knappe dame mee op date wilt nemen zal je aan winter date ideeën moeten denken.

Daarom hebben we hier de 12 beste date ideeën bij elkaar gezet voor in de winter! Op die manier kan je ondanks de snijdende kou nog steeds een warme, onvergetelijke date organiseren.

Hier zijn ze!



1. Maak een winterwandeling

Één van de simpelste maar zeker niet minder gezellige date ideeën, is een leuke winterwandeling.

Doordat er niemand in de buurt is, kunnen langere wandelingen geweldige kansen zijn om diepere gesprekken te hebben en elkaar beter te leren kennen. 

Dus als je de gelegenheid ziet, trek de dikke sokken en handschoenen aan en ga er samen op uit!



2. Ga schaatsen en drink daarna warme chocolademelk

Een klassieke winterdate die je niet kan missen, is om samen te gaan schaatsen en vervolgens te genieten van een lekkere warme chocolademelk.

Deze date zal in ieder geval zorgen voor een hoop gelach en geplaag met jullie geweldige schaatskunsten, wat die flirterige spanningen hoog houdt. Maar het beste is dat je het combineert met een wat rustigere, comfortabele sfeer. 

Dit laat zien dat je én veel plezier kunt hebben samen, én ook kunt relaxen met een warme chocolademelk in de hand.



3. Bezoek een kerstmarkt

Deze is er één die niet van je lijst kan missen. Kerstmarkten zijn een enorm leuke activiteit voor een winterdate. 

De gezellige kraampjes, de mensen, en het lekkere eten draagt allemaal bij voor een warme en diepgaande ervaring samen.

Als jij haar een onvergetelijke herinnering met jou wilt geven, neem haar dan zeker en vast eens mee naar een kerstmarkt in de buurt ;)



4. Ga samen een (kerst) film marathon kijken

Het hoeft niet allemaal buiten in de kou te zijn, toch? Je kan ook lekker warm binnen op de bank liggen samen en gezellig een film marathon kijken.

Denk aan kerstfilms, of misschien zijn jullie wel grote “Lord of the Rings” fans. Wat het ook is, maak er een avond van. Haal wat lekkere snacks in huis en geniet van de comfortabele en rustgevende date.



5. Bezoek een tropisch zwembad

“Zwemmen in de winter?” Ja hoor ;) Denk hier aan zo’n leuk tropisch zwembad die je kan vinden in Centerparcs bijvoorbeeld. 

Doordat het buiten ijskoud is, voelt het zwembad alleen maar warmer aan. Hiermee kunnen jullie voor een paar uur van de winterkou ontsnappen, en samen een actieve namiddag doorbrengen in het “tropisch” zwembad.



6. Ga indoor picknicken

Wist je dat je ook binnen kan picknicken? Dit is een top date als het buiten gewoonweg té koud is, maar je tóch de romantiek hoog wilt houden.

Zorg hiervoor dat je ofwel een lekker zacht tapijt hebt liggen, of gooi een zachte deken over de grond. Daarna gooi je er wat kussens bij, een boel kaarsen, en wat muziek naar voorkeur. Dan heb je alvast de juiste sfeer!

Het enige wat nu nog mist is de picknick zelf, en een lekker wijntje. Maar houdt er rekening mee dat het hier vooral gaat om de presentatie en de sfeer.

Als je die goed hebt, dan is het bijna onmogelijk om GEEN romantische en intieme ervaring te beleven ;)



7. Ga klimmen

Als jullie echte actievelingen zijn, kan het een goed idee zijn om indoor te gaan muurklimmen. 

Dit is een date dat heel wat lachen met zich meebrengt, en hoogstwaarschijnlijk ook een nieuwe ervaring geeft. Dit is belangrijk want als jij haar nieuwe ervaringen kan bieden, dan ben jij de persoon waar ze het meeste aan terugdenkt.

Als jullie dus niet kunnen stilzitten thuis, ga dan lekker klimmen en maak er een actieve, plezierige date van.



8. Bezoek een andere stad

Stel je woont in een klein dorpje ergens in Brabant of Limburg waar niet zo veel te doen is, dan kan je er altijd eens op uit gaan en een nieuwe stad gaan ontdekken.

Neem haar mee op avontuur, naar Utrecht of Maastricht. Je zou haar zelfs kunnen meenemen naar een nieuwe kerstmarkt waar ze nog nooit is geweest.

Zoals ik zei, geef haar die nieuwe herinneringen en je zal centraal staan in haar gedachten.


 

9. Doe samen een workshop

Nu dat die wintermaanden eraan komen kan je misschien eens nadenken wat voor nieuwe “vaardigheid” je zou willen leren?

Misschien wil je wel een nieuwe kookstijl aanleren, of pottenbakken, waar je interesses ook liggen, neem haar mee en leer samen iets nieuw.

Dan zal ze elke keer dat ze met die activiteit bezig is, denken aan die warme herinnering met jou toen ze het voor het eerst leerde.



10. Bezoek de winter Efteling

In de koude sneeuwachtige maanden kan je natuurlijk de winter Efteling niet links laten liggen. 

Dit heb je uiteraard maar voor een kleine periode van het jaar dus ik zou zeggen: maak er gebruik van. 

Ondanks de kou en de sneeuw zal het binnen in het park met de muziek, de gezellige gedimde lichten, het lekkere eten en natuurlijk de leuke winterattracties, een onvergetelijke ervaring zijn.

Houd deze dus zeker in het achterhoofd voor de wintermaanden.



11. Ga sleeën

Stel dat er een berg sneeuw aangekondigd wordt op het nieuws, maak hier dan gebruik van en neem haar mee op een “slee-date”.

Breng haar weer even terug naar die vrolijke, zorgeloze kindertijden waar jullie met eindeloos enthousiasme van de heuvels gleden.

Je kan d’r zelfs achteraf een lekker warme chocolademelk aanbieden bij je thuis als je wilt. Dat zullen haar koude handjes zeker waarderen.



12. Regel een chocolade fondue voor thuis

Als je lekker speciaal wilt doen ;) kan je een chocolade fondue regelen voor thuis. Neem daar nog wat lekker fruit bij en ze zal bijna staan springen van enthousiasme (vrouwen houden van die zoetigheden ;).

Als je dit kunt combineren met een goede aperitief, dan heb je gegarandeerd een gezellige avond vol zoetigheid, waar ze met sterke verlangens naar zal uitkijken.

Ziezo! Nu heb je een heleboel opties om ook tijdens die kille wintermaanden een warme, gezellige date te hebben met die knappe dame die je mee uit wilt vragen.

Maar nu blijft er nog één belangrijke vraag over...


Hoe weet ik of ze een goede match is voor me?

Daten is allemaal wel leuk, maar je gaat natuurlijk niet op date om elkaar maar één keer te ontmoeten en elkaar daarna nooit meer te zien... maar hoe weet je dan of het een goede match is? 

Waar moet je op letten?

Om dit te weten is het belangrijk dat jij een heel duidelijk beeld hebt van wat je precies zoekt in een vrouw, en dan heb ik het niet over: “Ze moet lief zijn, zorgzaam, etc.” want dat wil iedereen.

Wat zou haar perfect maken voor JOU?

Uit gesprekken met honderden mannen merkten we op dat meeste mannen best moeite hebben om hier een duidelijk antwoord op te geven. 

Daarom hebben we onze “ideale partner 2.0 oefening” uit onze Social Gym vrijgegeven.

Als jij deze oefening als PDF wilt downloaden om af te drukken en in te vullen, kan je op deze pagina even je mailadres opgeven en dan sturen we de oefening direct naar je toe.

Op die manier weet jij precies waar je op moet letten tijdens je dates en kan jij moeiteloos jouw ideale vrouw vinden.


Succes!


Op zoek naar meer date ideeën voor thuis? 

Kijk dan ook even op ons  “date ideeën voor thuis” blog hier, waar je een nog een 12-tal verschillende opties kan vinden voor een warme, gezellige date.

Over de schrijver
De redactie van WeSocialMEN helpt jou om diverse termen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, daten en relaties helder te krijgen.
Reactie plaatsen

Ontvang GRATIS: Ideale Partner 2.0 / Oefening

Dit is één cruciale oefening uit onze betaalde cursus voor single mannen, The Social Gym™ waaruit al 170+ vaste, liefdevolle relaties ontstaan zijn (inclusief kinderen en trouwerijen).