12 Date ideeën voor een gezellige en intieme thuis date
31 augustus 2022 
in Daten
7 min. leestijd

12 Date ideeën voor een gezellige en intieme thuis date

Je kan online al een boel date ideeën vinden en al zeker op de WeSocialMEN blog ;) maar als je vaker op date gaat, kan dit niet alleen kostelijk worden, maar is de kans val ook groter dat je in een routine valt, wat je te allen tijde wilt vermijden in relaties met vrouwen.

Je wilt het altijd nieuw en spontaan laten voelen, ook al zie je een vrouw al voor een langere periode.

En dat is precies waarom we jou hier 12 verschillende soorten date ideeën brengen voor thuis zodat je niet alleen een hoop geld kunt besparen, maar ook de routine kunt opbreken en er weer een nieuwe en levendige ervaring van kunt maken.

PLUS, als je voordien altijd dates buiten de deur had, kan een date in eigen huis ook zorgen voor die diepgang en intimiteit in de relatie die jullie al even niet meer ervaren hebben.

Dus laten we er aan beginnen!1. Houd een bake-off

Over het algemeen houden vrouwen van bakken, dus is een bake-off geen slecht voorstel. Dit kan taart zijn, brood, cake, koekjes of wat dan ook. 

En zoals je leest, het is een “bake-off”, dus er zit wat gezonde competitie in. Dit zal de flirterige sfeer met plagen etc. alleen maar versterken.

Bepaal wat jullie gaan maken, zorg dat je alle ingrediënten en materialen klaar hebt staan (neem misschien ook een goede fles wijn erbij voor TIJDENS het bakken om de sfeer te zetten) en laat de bake-off maar beginnen!2. Huur een bioscoopfilm

Hiermee bedoel ik niet om naar de videotheek te gaan (als dat zelfs nog bestaat   ), maar wat je wel kunt doen is bijvoorbeeld via je TV-provider een nieuwe film “huren” of “kopen” om daar dan in jullie persoonlijke “thuisbioscoop” van te genieten. 

Netflix is hier natuurlijk ook een optie, maar als je de bioscoopervaring zo goed mogelijk wilt repliceren, moet je bij Pathé zijn. Dit is een online platform waar je goedkoop films kunt bekijken die op dat moment in de filmzalen spelen.

Het is hierbij belangrijk dat je de sfeer zet. Dit zou je kunnen doen met gedimde lichten, wat lekkere snacks en een goede fles wijn. Zorg ervoor dat het een ervaring is, net alsof je écht in een bioscoop zit, maar dan lekker warm en gezellig thuis.3. Speel samen een spel

Gezelschapsspelen kunnen heel leuk zijn voor thuisdates. Het geeft net zoals de “bake-off” die gezonde competitie sfeer waarbij er meer flirterig geplaag bij kan komen. Dit zorgt voor hogere spanning tussen jullie twee.

En het hoeft niet perse een klassiek gezelschapsspel te zijn. Als je een leuk spel weet of online kunt vinden dat je thuis kan spelen met twee personen dan is dat perfect.

Zorg er gewoon voor dat je een goed idee hebt van wat voor spellen jullie leuk vinden EN zorg ervoor dat je er meerdere in gedachten hebt. Dan kan je altijd nog switchen als er één niet aanslaat. Natuurlijk kunnen jullie tijdens het spelen ook weer een wijntje drinken of wat snacken, dat laat ik aan jou over.4. Maak samen cocktails

In plaats van naar de cocktailbar te gaan, kan je de cocktailbar in eigen huis nemen. Samen cocktails maken is een leuke activiteit om thuis te doen. Cocktails zijn namelijk niet alleen lekker om te drinken, maar ook leuk om te maken.

Zorg hiervoor opnieuw dat je weet welke cocktails je gaat maken en dat je alle ingrediënten in huis hebt. Deze thuis date zou bijvoorbeeld ook goed gecombineerd kunnen  worden met de gezelschapspelen als “stapel-date”.

Als je niet weet wat een “stapel-date” is, lees hier dan snel bij.5. Organiseer een Italiaanse avond

Je kan er ook een hele thema avond van maken zoals bijvoorbeeld een “Italiaanse avond”. Je zou zelfs je eigen pasta kunnen maken, en er een traditionele Italiaanse ervaring van kunnen maken.

Dit is hoogstwaarschijnlijk een date zijn die ze nooit eerder gehad heeft en zal haar gegarandeerd bijblijven voor een hele lange tijd. Dus haal alles in huis dat je nodigt hebt (inclusief Italiaans brood, wijn en ijs natuurlijk) en maak er een onvergetelijke avond van.6. Samen iets koken

Naast een thema avond kan je ook een simpele aanpak nemen en samen een maaltijd koken. Zorg er wel voor dat je bij dit date idee er opnieuw weer een “ervaring” van maakt.

Ik begrijp dat het thuis is, maar het is nog steeds een date, dus steek er ook de moeite in. Maak een restaurantwaardige maaltijd en een restaurantwaardige ervaring, maar dan gezellig thuis   7. Bestel eten bij jullie favoriete restaurant

Als je niet echt het “kook” type bent kan je ook altijd eten bestellen bij jullie favoriete restaurant. 

Opnieuw is het de belangrijk dat je hier een ervaring van maakt. Als voorbeeld kan je er ook een meer “relaxerende” sfeer van maken en dit koppelen met de thuisbioscoop date. 8. Neem samen een bad

Indien jij over de luxe beschikt kan het een leuk idee zijn om samen een romantisch bad te nemen. Als je dit goed doet met kaarsen, bath bombs of schuim, en misschien zelfs rozenbladeren, zorgt dit voor een enorm romantische en intieme ervaring.

Soms kun je van de simpelste dingen, de meest memorabele en diepgaande ervaringen maken, als je er maar de moeite insteekt en denkt aan de details.9. Creëer een knus kampvuur

Als je over een tuin beschikt en de mogelijkheid hebt om een vuurkorf te plaatsen kan dit immens goed gebruikt worden voor een simpele kampvuur date.

Je zou samen naar een leuke muziek playlist kunnen luisteren en heel de avond kunnen praten over het leven, jullie relatie etc. terwijl jullie gezellig een wijntje drinken naar jullie voorkeur.

Als je pluspunten wilt scoren en er haar wilt laten blozen, kan je haar favoriete liedjes spelen op de gitaar. Op dit punt ben je niet meer te toppen.10. Bestel een wijnproeverij

Net zoals de cocktail bar kan je ook de wijnproeverij in huis nemen. Dit is zeker een goed idee wanneer jullie beiden fan zijn van goede wijnen.

Je kan makkelijk online een wijnpakket bestellen of kopen in de winkel en er simpelweg een romantische en gezellige avond van maken.11. Samen kamperen in de tuin

Als je helemaal de routine wilt verbreken kan je de tent opzetten in de tuin en thuis kamperen. Dit zorgt voor een heel nieuwe en spontane ervaring en daarbij een diepere connectie voor jullie beiden.

Je kan ervoor zorgen dat de tent etc. allemaal al klaar staat. Dit kost inderdaad wat moeite, maar maakt de ervaring voor haar helemaal compleet. Net alsof ze in een Hollywood film zit waarbij haar man haar verrast met de meest originele date.

Plus, deze thuis-kampeer-date zou je ook perfect kunnen combineren met het knus kampvuur. Dan heb je het volledige plaatje   12. Samen sporten

Stel dat je een sportief type bent, dan kan je er ook altijd een sportieve thuisdate van maken. Misschien heb je wel wat materiaal in huis staan en kan je er een hele PT workout ervaring van maken.

Het kan natuurlijk ook dat je een geboren loper bent. In dat geval kan je samen de loopschoenen aan doen en voor een mooie toer in de buurt gaan. Ener hoe, het zorgt voor een leuke, actieve date dat eens afwijkt van de standaard.


Hoe weet je of dit uiteindelijk een vaste, lange termijn relatie kan worden?

Nou, dan is het belangrijk om te weten wat jij precies zoekt in een vrouw, en dan heb ik het niet over de standaard: “Ze moet lief zijn, zorgzaam, en knap zijn”  want dat zegt elke man.

We hebben dit zelfs opgemerkt uit honderden gesprekken met mannen dat zij best moeite hebben om duidelijk op papier te zetten wat ze precies zoeken in hun ideale vrouw.

Daarom hebben we hier onze “ideale partner 2.0 oefening” voor vrijgegeven uit onze Social Gym Programma.

Op die manier kan jij gemakkelijk de perfecte eigenschappen uitkiezen voor jou ideale vrouw en dan weet je exact waar op te letten voor jouw volgende date.

Als je de PDF wilt downloaden, klik dan even hier, en dan kom je op een registratiepagina terecht waar je je mail kan ingeven. 

Dan sturen we die direct naar je toe ;)


Succes!

Over de schrijver
De redactie van WeSocialMEN helpt jou om diverse termen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, daten en relaties helder te krijgen.
Reactie plaatsen

Ontvang GRATIS: Ideale Partner 2.0 / Oefening

Dit is één cruciale oefening uit onze betaalde cursus voor single mannen, The Social Gym™ waaruit al 170+ vaste, liefdevolle relaties ontstaan zijn (inclusief kinderen en trouwerijen).