De 15 leukste date ideeën bij slecht weer!
28 september 2022 
in Daten
35 min. leestijd

De 15 leukste date ideeën bij slecht weer!

Stel je had een wandel date gepland of een dagje naar het strand, maar dan begint het opeens te gieten, dus moet je ineens komen met date ideeën bij slecht weer.

Want je wilt natuurlijk niet zeiknat in de regen gaan zitten met je date, of dat het zo koud is dat jullie handen er bijna afvriezen.

Om dit allemaal te voorkomen en ervoor te zorgen dat jij met bliksem, storm of harde regen nog steeds fantastische date-ervaringen kunt creëren, hebben we hier de 15 leukste date ideeën opgelijst bij slecht weer.

Laten we er direct invliegen!1. Bezoek de spa of sauna

Er is toch niets beter dan lekker comfortabel in een warme sauna zitten, terwijl het buiten katten en honden aan het regenen is.

Plus, de sauna maakt de hele ervaring ook nog eens stukken intiemer, en dat is juist wat je wilt opwekken tijdens je dates.

Op die manier is zij ervan bewust dat je niet gewoon “vrienden” wilt zijn en de relatie wilt verderzetten naar meer.

Dus als je ziet dat het gaat regenen, boek een afspraak bij de sauna en geniet samen van de rust en de warmte.2. Boek een reis naar de zon

Het kan natuurlijk ook dat er een hele week slecht weer is… Dan is het misschien een goed idee om de zon “ergens anders” te gaan opzoeken.

Hier moet je best proactief voor zijn, maar stel jij bent dat, dan kan je op de weekkalender kijken en zien: 

“Oh, op dat moment is het echt zeiknat hier, laten we een weekendje naar Barcelona gaan!”

Of waar de zon zich ook verschuilt. Het kan zelfs in eigen land zijn. Als je maar de weekkalender goed nakijkt ;)3. Ga thuis gourmetten

Als het buiten stormt en bliksemt, is het altijd fijn wanneer je lekker knus thuis kunt blijven, en nog beter – als je ook nog eens gezellig kan gourmetten.

Haal in dat geval al het vlees en bijgerechten in huis en maak er een feestelijke maaltijd van. Dan kunnen jullie dat warme moment met elkaar nog meer appreciëren en herinneren.4. Ga naar de bioscoop

Je weet misschien dat over het algemeen de bioscoopdate minder wordt aangeraden… Zeker als het om een eerste date gaat.

Maar toch is het een leuke activiteit om samen te doen wanneer het buiten grijs en nat is. Gezellig samen, knus bij elkaar in een grote warme zaal met een lekkere bak popcorn, veilig verschuilt van de regen…

Klinkt toch wel goed, of niet? ;)

Dus wanneer het eens slecht weer zou zijn, maar je hebt toch zin om buitenshuis te gaan? Zet dan de bioscoopdate zeker op je lijstje.5. Houd thuis een filmavond

Stel dat je liever binnenshuis blijft en er thuis een gezellige filmavond van maakt, dan kan dat natuurlijk ook.

Als je maar lekker warm weg bent uit die regen :)

Haal zeker wat snacks en drankjes in huis, zodat je niets mist. Dan kan je makkelijk een film aanzetten via Netflix of je Tv-provider en de hele avond dicht bij elkaar genieten van een leuke film.6. Ga naar een indoor midgetgolfbaan

Misschien is thuiszitten wel niets voor jou en wil je er toch op uit… maar stilzitten in de bioscoop is niet echt je ding? Waarom dan niet eens indoor midgetgolfen?

Ook al is het buiten aan het gieten als een gek, jij en je date zullen er niets van merken wanneer jullie elkaar aan het plagen zijn wie er het beste kan midgetgolfen ;)

Dus wanneer je ziet dat het weer er niet goed uitziet, reserveer bij de dichtstbijzijnde baan en maak er een geweldige (droge) date van.7. Ga naar een stand-up comedian

Als jullie graag de hele avond lekker zitten en gewoon samen lachen, dan kan een stand-up show de perfecte date voor jullie zijn.

Ook al is het grijs en depressief buiten… binnen zijn jullie de longen aan het uitlachen, en creëren jullie tijdens de grappen van jullie favoriete comedian, toch nog je eigen “zon” als het ware ;)8. Spelletjesavond

Stel je zit graag gezellig thuis, schuilende uit de regen, dan kan je ook altijd wat spelletjes uit de kast halen en er een spelletjesavond van maken.

Dit kunnen de typische gezelschapsspellen zijn zoals Rummikub of Monopoly, maar kunnen ook spellen zijn die je online gevonden hebt.

Als je maar wat snacks en mogelijks een lekkere wijn in huis hebt, zal dit in combinatie met de spellen maken voor een gegarandeerd geslaagde date.9. Bezoek een escape room

Als je graag raadsels oplost en creatief nadenkt, is een escape room de perfect date voor jou om uit te proberen met een vrouw die jou leuk leukt.

Je zit hierbij niet alleen lekker warm binnen, maar je hebt ook een super vlotte interactieve date, waarin je leert samenwerken om het raadsel op te lossen.

Zeker een aanrader wanneer je er echt een unieke ervaring van wilt maken waar jullie met veel plezier op terug kunnen kijken.10. Een autorit maken

Klinkt misschien als een ongebruikelijke “date”, maar op zich kan het heel gezellig zijn om een autorit te maken.

Denk aan al de keren dat je op vakantie ging met de auto… Wanneer jullie gezellig muziek luisterden en samen hardop meezongen. 

Wanneer jullie eens stopten bij de Drive-in voor wat “lekkers”, of wanneer jullie van die leuke autospelletjes speelden zoals om de beurt een dier bedenken met de volgende letter van het alfabet.

Als dit klinken als activiteiten die jullie graag doen, kan je zeker eens de auto nemen, een locatie kiezen, gewoon rijden en genieten van elkanders gezelschap.

Soms zijn het van die simpele dingen die het beste blijven hangen in ons geheugen ;)11. Plan een kroegentocht

Stel dat de regen jullie niet kan tegenhouden en jullie TOCH buitenshuis willen gaan om een drankje te gaan doen, waarom plan je dan geen kleine kroegentocht?

Hoeft natuurlijk niet zo te zijn tot je plat valt van dronkenschap, maar gewoon een drankje hier, een drankje daar en: “Oh daar is nog een leuk cafeetje”, dan heb je binnen kortste keren al een hele tocht.

Zorg er in ieder geval voor dat je een paraplu bij hebt om je date en jezelf lekker droog te houden, dat zal ze zeker waarderen ;)12. Ga naar de winter Efteling

We hebben het natuurlijk over slecht weer, maar wat als het sneeuwt? Dit gebeurt natuurlijk niet heel het jaar rond, maar wat doe je tijdens die zeldzame momenten?

Nou, op zo’n moment lijk de winter Efteling de perfecte activiteit, denk je niet?

Het is eens wat anders als normaal en ondanks de kou, geeft het pretpark toch een heel warme en gezellige sfeer.

Houdt deze dus zeker in het achterhoofd wanneer die sneeuwige dagen eraan komen.13. Uit eten

We hebben nu al 12 dates besproken… maar nog niet de standaard dinner-date. Dit is uiteraard ook een goede optie, en dan vooral in een lekker warm en knus restaurant.

Dan kunnen jullie lekker gezellig een wijntje drinken, wat lekkers eten en elkaar beter leren kennen. Wetende dat het buiten zeiknat is… geeft de date een nog warmer gevoel met z’n twee.14. Bezoek een trampolinepark

Als jij het dynamisch type bent en je absoluut niet stil kan zitten ondanks dat het weer niet meezit, dan is een uitje naar het trampolinepark misschien wel een goed idee.

Je zou denken dat dit alleen voor kinderen is, maar ook voor volwassenen zorgt het voor een hoop adrenaline en lachen, wat de ervaring enorm memorabel zal maken. 

Dus als jij zo’n actief type bent (en je date is dat ook ;), zet dit date-idee dan zeker op je lijstje.15. Ga samen poolen

Als laatste is een leuke pool-date ook altijd een goed idee, want je combineert de drankjes met wat gezond plagen en competitie wat de spanning op een hoger niveau brengt.

Dus zeker ook een optie voor wanneer de zon buiten niet te bekennen is. Breng het naar binnen in een gezellige poolbar in de buurt en maak er een fantastische date van ;)


Stel dat dé perfecte date er voor jou nog niet echt tussen stond, lees dan zeker ook het volgende blogartikel met:


Ziezo, dat waren ze dan.

Nu heb je een volledig arsenaal aan leuke dates en activiteiten om te benutten wanneer het buiten nat en grijs is.

Met deze 15 date ideeën kan je thuis of buitenshuis er nog steeds een onvergetelijke, warme en gezellige ervaring van maken.


Kom jij vaak niet verder dan de eerste date…?

Het komt vaak voor bij mannen dat ze op een eerste date gaan, maar dan achteraf de volgende reacties krijgen:

“Ik voel toch niet die klik”

“Ik zie je toch meer als een vriend”

Nadat je al die moeite gedaan hebt om een gezellige avond met haar uit te plannen…

Wie weet… misschien kon je een betere date gekozen hebben, maar in veel gevallen hebben wij gemerkt uit gesprekken met honderden mannen dat dit niet per se aan de date zelf ligt…

… maar aan jou.

Hoe jij over jezelf denkt en hoe jij overkomt bij jouw date is vele malen belangrijker dan wat voor activiteit jij kiest.

Je kan wel een gekke spa date doen met massages en infraroodsauna’s, etc. maar als jij niet het zelfvertrouwen hebt om aan een vrouw te laten zien dat je werkelijk interesse hebt in haar…

Ja, dan eindigt het vaak bij de eerste date.

Als dit herkenbaar klinkt, dan zou ik zeker eens een kijkje nemen op onze wekelijkse webinar op dinsdag of donderdag om 20:00.

Daar leer je meer over de 3 type mannen en naar welke jij moet streven om die liefdevolle vaste relatie waar te maken.

Klik even hier om meer te lezen over de “systeemupdate” die jouw zelfvertrouwen als man compleet zal transformeren.


Succes!

Over de schrijver
De redactie van WeSocialMEN helpt jou om diverse termen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, daten en relaties helder te krijgen.
Reactie plaatsen

Je ideale partner 2.0 / oefening