12 Originele date ideeën voor een fantastische date die je nooit meer zult vergeten!
12 oktober 2022 
in Daten
7 min. leestijd

12 Originele date ideeën voor een fantastische date die je nooit meer zult vergeten!

Stel je wilt een knappe dame mee op date vragen, en haar verwachtingen overtreffen met het meest originele date-idee dat je kan bedenken. Een date waar geen enkele andere man ooit aan gedacht heeft. 

Dan is dit blogartikel perfect voor jou. Want in deze uitgebreide lijst van de 12 meest originele date ideeën zitten er zeker en vast een aantal tussen die voor jullie beiden absoluut onvergetelijk zullen zijn.

Laten we er direct aan beginnen.1. Een band bezoeken

Het is leuk om naar een bar of café te gaan waar ze muziek spelen, maar die ervaring kan nog je nog net te makkelijk opnieuw beleven. 

Daarom is het een geweldig idee om een aparte band te gaan bezoeken, want dit zorgt voor een veel uniekere ervaring.

Simpelweg omdat de kans dat deze band nog eens komt spelen in datzelfde gebouw met dezelfde liedjes, heel klein is. Op die maner is die herinnering alleen voor jullie twee.2. Huur een sportwagen

Als je geen schrik hebt om wat dieper in de portemonnee te grijpen, dan kan het huren van een sportwagen een fantastische date zijn. 

Hier denkt letterlijk niemand aan, en toch is het een ervaring die komt met enorm veel adrenaline en opwinding.

Dus elke keer wanneer zij terugdenkt aan die date waarin ze zo opgewonden was dat ze vlindertjes in de buik kreeg, beeldt ze dat in met jouw knappe kop achter het stuur   3. Wandeling door het bos

Stel je houdt het liever simpel en bent meer een man van de natuur. Dan is een boswandeling misschien wel de perfecte date voor jou. 

Het klinkt misschien heel simpel, maar er zijn veel vrouwen die met plezier een boswandeling maken (tenminste, met een sterke man zoals jij erbij).

Dus als je samen kunt genieten van de frisse lucht, de eekhoorntjes en daarbij elkaar dieper leert kennen dan zie ik niet hoe dit geen fantastische date kan zijn.4. Wees toerist in je eigen stad

Wat ook altijd leuk is om te doen, is om toerist te spelen in eigen stad. Hierbij kan je letterlijk in “toeristenmodus” op verkenning gaan, en alle leuke locaties ontdekken die je anders nooit zou vinden.

Laat haar ook weten dat dit de bedoeling is. Dit zal haar dat “avontuurlijk” gevoel geven wat de ervaring een heel stuk unieker maakt dan als je gewoon “zomaar” zonder doel door de stad zou wandelen.5. Skydiven (indoor of outdoor)

Hierbij kan je zelf beslissen hoe extreem je daar in wilt gaan, maar er is geen twijfel dat dit voor de echte “adrenaline-junkies” is. 

Skydiven is een top date simpelweg omdat het zelden gedaan wordt. Op die manier deel je een eerste ervaring met haar wat enorm waardevol is voor jullie band.

Plus, deze date komt gepaard met enorm veel adrenaline en dopamine wat het een gegarandeerd geslaagde date zal maken.6. Bezoek een escape room

Als je graag raadsels oplost onder tijdnood, dan is de escape room een date voor jou. 

Hierbij kan je ook al eens zien hoe jullie “samenwerking skills” zijn, wat natuurlijk cruciaal is voor een gezonde relatie.

Daarbij is deze date ook leuk omdat jullie achteraf samen het gevoel van “overwinning” zullen delen en dat dan op een leuke manier kunnen vieren ;)7. Een ballonvaart in een luchtballon

Als je echt alles uit de kast wilt halen dan moet je voor een ballonvaart gaan. 

Uiteraard doe je dit niet met de eerste beste date (althans dat zou best een risico zijn als het toch niet "klikt"), maar als jij werkelijk een onvergetelijke ervaring wilt geven voor jullie samen, dan is er waarschijnlijk geen beter idee dan deze.

Beeld het je gewoon al eens in om samen in de lucht te zitten met je arm om haar heen terwijl haar hoofd rust tegen je schouder en jullie samen genieten van het betoverende uitzicht.8. Ga naar een festival

Stel dat jullie beiden echte “party-animals” zijn, dan is een goed festival wel een leuk idee. Zeker als er artiesten aanwezig zijn waar jullie beiden gek op zijn. 

Want dan liggen de emoties hoog wat zorgt voor een herinnering die diep in jullie geheugen gebrand wordt.

Het mooie is dat je daar dan samen op terug kunt kijken Dus als je een festival ziet die het waard lijkt, wees een “early bird” en grijp snel die tickets (dan zijn ze meestal ook goedkoper).9. Een telefoondate

Een telefoondate lijkt misschien wat té simpel, maar we hebben het hier natuurlijk over de meest originele date ideeën en dat is deze ook ;) 

Een telefoondate kan top zijn voor wanneer het even te druk is, of wanneer jullie tijdelijk te ver van elkaar af zitten, maar je wilt elkaar toch horen.

Ook is het een leuk idee voor eerste dates en vrouwen die je nog niet eerder ontmoet hebt. Op die manier heb je elkaar al eens gesproken en voelt de “real-life” ervaring veel natuurlijker. 

Maar pas op, het betekent niet “omdat het maar over de telefoon is” dat je geen moeite meer moet doen. 

Dus kleed je nog steeds net aan, zorg dat je achtergrond goed zit, en zorg ervoor dat je interessante gesprekonderwerpen hebt klaarstaan.

(Als jij geen idee hebt waar je over kan praten op een eerste date, kan je hier de 15 leukste gespreksonderwerpen vinden om makkelijk die ongemakkelijke stiltes te vermijden)10. Voer de eendjes in het park

Hier hebben we nog een idee voor de kalme man die graag in de natuur wandelt   

In plaats van te zeggen “We gaan wandelen” kan je er een kleine activiteit aan vasthangen en zeggen: “Kom we gaan de eendjes voer geven”.

Opnieuw, dit klinkt enorm simpel, maar het is een date die haar waarschijnlijk nooit eerder werd voorgesteld, en dat is precies wat je wilt. 

Je wilt haar die nieuwe ervaringen geven zodat ze die herinneringen met jou kan koesteren.

Dus neem allebei wat oud brood mee en geniet samen van de eendjes :)11. Bak samen iets

Samen bakken is altijd wel een leuke date activiteit. Je leert alvast hoe jullie samenwerken in de keuken, en je kan elkaar lekker plagen wat zorgt voor een gezellige, flirterige sfeer. 

Dus haal alvast de ingrediënten in huis voor de brownies, muffins, cake of wat jullie ook afspreken om te bakken, en dan kan je er samen een onvergetelijke avond van maken (én genieten van een heerlijk dessert).


12. Sterren kijken

Het merendeel van de vrouwen zijn grote fan van sterren kijken, astrologie, etc. dus als jij zo’n unieke ervaring kan delen met haar zal ze dat zeker waarderen. 

Vindt hiervoor een goede locatie waar jullie comfortabel kunnen zitten, of misschien kan het wel gewoon in je tuin. 

Gooi een zacht, warm dekentje over jullie heen en geniet van de diepe gesprekken die ongetwijfeld naar boven zullen komen en jullie gegarandeerd dichter bij elkaar zal brengen.

Dit waren dan de 12 meest originele date ideeën voor een date die jullie nooit zullen vergeten! ;)


Stel dat jouw ideale date hier nog steeds niet tussen staat, lees dan even het volgende blogartikel:


Nu is de vraag alleen nog maar…

Hoe weet je of dit uiteindelijk een vaste relatie kan worden?

Nou, dan is het belangrijk om te weten wat jij precies zoekt in een vrouw, en dan heb ik het niet over de standaard: “Ze moet lief zijn, zorgzaam, en knap zijn”  want dat zegt elke man.

We hebben dit zelfs opgemerkt uit honderden gesprekken met mannen dat zij best moeite hebben om duidelijk op papier te zetten wat ze precies zoeken in hun ideale vrouw.

Daarom hebben we hier onze “ideale partner 2.0 oefening” voor vrijgegeven uit onze Social Gym Programma.

Op die manier kan jij gemakkelijk de perfecte eigenschappen uitkiezen voor jou ideale vrouw en dan weet je exact waar op te letten voor jouw volgende date.

Als je de PDF wilt downloaden, klik dan even hier, en dan kom je op een registratiepagina terecht waar je je mail kan ingeven. 

Dan sturen we die direct naar je toe ;)


Succes!

Over de schrijver
De redactie van WeSocialMEN helpt jou om diverse termen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, daten en relaties helder te krijgen.
Reactie plaatsen

Ontvang GRATIS: Ideale Partner 2.0 / Oefening

Dit is één cruciale oefening uit onze betaalde cursus voor single mannen, The Social Gym™ waaruit al 170+ vaste, liefdevolle relaties ontstaan zijn (inclusief kinderen en trouwerijen).