De 15 leukste goedkope date ideeën!
15 september 2022 
in Daten
10 min. leestijd

De 15 leukste goedkope date ideeën!

Als je op zoek bent naar goedkope dates die nog steeds hartstikke leuk zijn, ben je bij WeSocialMEN op het goede adres gekomen.

Soms wil je nog niet een berg geld investeren in een eerste date als je nog niet eens weet of jullie wel die klik hebben. Of misschien ga je gewoon op zoveel dates dat de portemonnee een beetje “te licht” aan het worden is…

In ieder geval kan een goedkope date hier en daar wel het verschil maken.

Daarom brengen we je vandaag de 15 beste goedkope date ideeën met leuke dingen die jullie samen kunnen doen om elkaar beter te leren kennen zonder dat het te veel geld hoeft te kosten.

Laten we erin vliegen!

*Minimum budget: de prijzen die hier weergegeven worden zijn illustratief. Het is maar om je grofweg een idee te geven van wat je hier ongeveer aan kwijt zou kunnen zijn (er is geen rekening gehouden met brandstofprijzen).1. Koken

Als jullie echte “foodies” zijn, maar naar restaurants gaan toch wat aan de dure kant is, kan thuis koken een fantastisch alternatief zijn.

Ondanks dat het thuis is, kan je er toch een restaurant-waardige ervaring van maken. Als je er maar voor zorgt dat je goed voorbereid bent, alle ingrediënten in huis haalt, wat gezellige kaarsen klaarzet, en natuurlijk het dessert niet vergeet ;)

Hoe beter je voorbereid bent, hoe beter de ervaring voor haar zal zijn en hoe meer zelfverzekerd jij bij haar zal overkomen.

Minimum budget*: 30 euro
2. Netflix & chill

Netflix & chill betekent niet dat je na de eerste 5 minuten direct de slaapkamer invliegt (tenzij dit vooraf al besproken was natuurlijk). 

Je kan het beter bekijken als een “thuis movie-date”. Super simpel, maar als je bijvoorbeeld al een goeie film uitgekozen hebt, wat snacks en kaarsen hebt klaarstaan, etc.

Dan maak je van een bijna kosteloze date toch weer een emotionele romantische ervaring.

Minimum budget*: 10 euro
3. Game-avond

Als je er wat meer energie in wilt steken is een leuke game-avond wellicht een goed idee.

Denk hierbij aan leuke gezelschapsspelen of algemene games die je gezellig met z'n twee kan spelen. Natuurlijk geldt hier ook weer dat je wat snacks en lekkere drankjes in huis haalt (preparation is key).

En als een pluspunt, om de spanning op te draaien, kan je bijvoorbeeld punten bijhouden en er een “weddenschap” aan vasthangen met een originele opdracht zoals bijvoorbeeld een massage van 5 minuten. 

Dit maakt de hele ervaring weer een stuk spannender.

Minimum budget*: 10 euro 
4. Een wandeling maken

Meeste mannen mannen overdenken hoe complex een date werkelijk moet zijn. 

Het is inderdaad belangrijk dat je altijd goed voorbereid bent en de avond goed plant, maar dit wil niet zeggen dat een simpele date zoals “een wandeling maken” geen goed idee is.

Als je een goede route weet door een mooi park of gezellige straatjes kan een wandeling gepaard met een diepgaand gesprek al een memorabele date-ervaring zijn.

Weet je niet waar je over zou moeten praten tijdens zo’n wandeling?

Minimum budget*: GRATIS
5. Bezoek een museum

Stel je wil geen bakken aan geld uitgeven maar je wil nog steeds een originele date hebben, dan kan je misschien een museum bezoeken.

Dit hoeft niet eens een heel “exclusief” museum te zijn zoals bijvoorbeeld het Rijksmuseum. Dit kan al een kleiner, maar toch interessant museum zijn in de buurt.

Zeker als je met een gesofisticeerde vrouw op date gaat die heel erg geïnteresseerd is in cultuur etc. zal dit zeker geapprecieerd worden.

Minimum budget*: 20 euro
6. Huur een kano

Wil jij je date meenemen op een avontuur? Dan zou ik zeggen: huur een kano. Het is relatief goedkoop voor de ervaring en plezier die je ervoor terugkrijgt. 

Je leert om samen te werken waardoor je ook meer die band opbouwt. Plus, je hebt op het water ook nog eens alle privacy om diepgaande gesprekken te hebben die je ergens anders misschien niet zou hebben.

Zorg er alleen wel weer voor dat je weet waar je naartoe gaat en dat alles goed gepland is zodat ze ook echt het gevoel heeft dat JIJ haar meeneemt op een avontuur.

Minimum budget*: 25 euro
7. Bezoek een openbaar sportevenement

Stel dat er een grote wielerwedstrijd, marathon of misschien wel een rally in de buurt komt, waarom ga je dan niet eens samen kijken?

Het is een openbaar sportevenement dus er is geen inkom om te betalen; er zijn een hoop mensen aanwezig dus lekker gezellig en hoogstwaarschijnlijk kan je ergens wel goedkoop een drankje en wat snacks meepikken.

Dit is misschien niet de meest “romantische” date, maar kan een hele goede zijn om die routine dates af te breken en het net even anders te doen als de standaard.

Minimum budget*: 10 euro
8. Geef elkaar een massage

Als jullie het er al eens over gehad hebben dat jullie graag massages krijgen én je hebt al eens laten vallen dat je een topmasseur bent ;) kan je elkaar als date een "professionele" massage geven.

Dit lijkt heel erg simpel, maar als je het goed aanpakt en opnieuw alles weer goed voorbereid, en de goede massage olie etc. in huis haalt kan het zorgen voor een goedkope, maar toch super intieme date.

Het is hierbij alleen heel belangrijk dat je hier samen al eens over gesproken hebt. Anders kan het wat verkeerde ideeën in haar hoofd opbrengen. Dus houdt daar rekening mee.

Minimum budget*: 10 euro
9. Ga zwemmen

Stel dat je heel sportief bent of je wilt wat aan je conditie werken, waarom neem je haar dan niet eens mee zwemmen?

Het laat zien dat je werkt aan je gezondheid, je motiveert haar dan óók nog eens om gezonder te gaan leven, PLUS vergeleken met de traditionele dates is het een koopje.

Wees alleen wel voorbereid op de onvermijdelijke “hongersnood” die jullie nadien zullen ervaren. Misschien een goed idee om deze date te stapelen met de kook-date ;)

Weet je niet wat ik bedoel met het “stapelen” van dates, dan kan je daar in dit blogartikel meer info over vinden.

Minimum budget*: 25 euro
10. Bezoek een zeeaquarium

Wil je het toch wat origineler maken, zonder je bankrekening ervoor te moeten leegroven? Dan zou je samen een zeeaquarium kunnen bezoeken.

Het is misschien niet “100% kosteloos”, maar voor de ervaring die je ervoor terugkrijgt is het nog steeds relatief goedkoop. Zie het als een soort museum, maar dat met vissen. 

Daarbij zorgt de omgeving voor een meer intieme en romantische sfeer, wat geeft voor een onvergetelijke date.

Minimum budget*: 60 euro
11. Ga pottenbakken

Hier moet ik eerlijk toegeven… pottenbakken is niet exact het “goedkoopste” date idee dat er te vinden is, maar…

Stel dat je een vrouw al beter kent, je weet dat die “klik” aanwezig is EN je bent bereid wat dieper in de portemonnee te grabbelen, dan is pottenbakken een fantastisch leuke activiteit om samen te doen.

Het is iets dat ze waarschijnlijk nooit eerder gedaan heeft en wellicht nadien ook niet snel opnieuw zal doen. Dus het is onwaarschijnlijk dat deze ervaring gerepliceerd zal worden.

Minimum budget*: 75 euro

Maar natuurlijk, als je liever gewoon voor de goedkopere date ideeën wilt gaan, blijf dan lekker verder lezen ;)
12. Ga naar het strand

Wanneer het nieuws eens een mooi zonnig weekend voorspelt, is een dagje naar het strand een geweldig date idee.

Je kan je eigen picknick meenemen, een strandbal, voetbal of wat dan ook, misschien een Kub-set en off you go.

Het enige waar je in investeert is de benzine, maar los daarvan kan je op het strand een hele dag kosteloos plezier beleven samen met je date.

Minimum budget*: GRATIS
13. Sporten

Ben je een echte sporter, als dat nu lopen, fitness, of basketbal is, neem haar eens mee. Dit zijn ook allemaal activiteiten die je praktisch gratis kunt doen.

Zorg er alleen wel opnieuw voor dat je weet waar je naartoe wilt, al het nodige materiaal bij hebt en ook al een “plan” hebt voor de workout.

Bijvoorbeeld: welke oefeningen je gaat doen in de fitness, wat voor ronde je gaat lopen op welke snelheid of wat voor basketbalspel je wilt gaan spelen.

Dan hoef je dat ter plekke niet meer te bedenken en kom je over als een man die alles voor elkaar heeft.

Minimum budget*: GRATIS
14. Schilderen

Als je een rustiger en creatiever type bent, kan het een leuk idee zijn om samen te schilderen.

Dit kan je thuis doen, maar je zou bijvoorbeeld ook ergens naartoe kunnen gaan en een specifiek uitzicht of gebouw kunnen schilderen, die keuze laat ik aan jou over.

Je hoeft hiervoor niet het duurste schilder materiaal voor in huis te halen. Het gaat immers om de ervaring, niet om de échte schilderkunsten ;), dus maak je daar niet al te veel zorgen om.

Dit date idee heeft ook zoveel mogelijkheden: je zou elkaar kunnen schilderen, je zou een challenge kunnen doen en allebei hetzelfde object kunnen schilderen onder een bepaalde tijd etc.

Het is gegarandeerd een fantastische ervaring voor jullie allebei.

Minimum budget*: 30 euro
15. Bezoek een mooie stad

Stel dat je in een kleine gemeente woont, dan is daar wellicht weinig te doen. Maar als je wat verder gaat naar de grotere steden zoals Utrecht, Den Haag, Rotterdam etc. valt daar al heel wat meer te bezien.

Je hoeft niet perse een hotel, restaurant etc. te boeken. Integendeel, je kan gewoon “op verkenning” gaan en je ziet wel wat je tegenkomt.

Dit geeft voor een veel spontanere ervaring. 

Het zou natuurlijk wel kunnen dat je een drankje of wat eten meepikt in een leuk cafeetje, dus “gratis” is deze date inderdaad niet.

Minimum budget*: 20 euroVerspil geen geld en tijd aan de verkeerde vrouwen…

Zo dat waren ze dan: de 15 goedkope, maar nog steeds hartstikke leuke date ideeën om je date beter te leren kennen.

Want je wilt natuurlijk niet direct een boel geld investeren in dates die uiteindelijk nergens naar leiden.

Maar hoe kan je op deze eerste goedkopere dates dan zien of er ook echt potentie in de relatie zit… en een tweede, derde en vierde date geen verspilling zal zijn van jouw tijd en geld?

Weet je waar je naar op zoek bent in een vrouw?

En dan bedoel ik niet dat ze knap, lief en zorgzaam moet zijn, want dat wil iedereen.

Het is belangrijk dat je voor jezelf wat dieper nadenkt over wat jij belangrijk vindt dat jouw ideale partner heeft?

Als je niet goed weet wat je je hierbij moet voorstellen, stel ik voor dat je onze partner oefening 2.0 hiervoor gebruikt.

Hierbij krijg je een aantal vragen, en een hele lijst met specifieke eigenschappen zodat jij exact kunt bepalen wat jij zoekt in jouw ideale partner.

Op die manier weet jij precies wat je wilt, en dat vinden vrouwen pas aantrekkelijk.

Als je op deze pagina hier je mailadres ingeeft, kunnen we de PDF zo naar je toe mailen.

Succes!

Over de schrijver
De redactie van WeSocialMEN helpt jou om diverse termen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, daten en relaties helder te krijgen.
Reactie plaatsen

Ontvang GRATIS: Ideale Partner 2.0 / Oefening

Dit is één cruciale oefening uit onze betaalde cursus voor single mannen, The Social Gym™ waaruit al 170+ vaste, liefdevolle relaties ontstaan zijn (inclusief kinderen en trouwerijen).