De 15 beste actieve date ideeën voor een geweldige ervaring
19 oktober 2022 
in Daten
9 min. leestijd

De 15 beste actieve date ideeën voor een geweldige ervaring

Als jij een sportief type bent, en de klassieke date ideeën zoals een drankje doen of uit eten gaan, je niet zo aanspreken, dan is het misschien eens tijd om naar wat actieve date ideeën te gaan kijken.

Op die manier blijf je niet alleen te allen tijde fit en gezond, maar bouw je ook nog eens een diepere connectie op met een vrouw die bij jouw past.

Maar natuurlijk wil je niet elke keer zoals meeste mannen “een rondje gaan lopen” of “naar de sportschool”... Jij wilt het net een tikkie anders doen en een man zijn die erboven uitsteek.

Dan zit je hier bij WeSocialMEN goed, want daarom hebben we hier maar liefst 15 verschillende actieve date ideeën opgelijst die jij voor de eerste keer bij een volgende date kan gaan uitproberen.

Lets go!1. Bezoek een kermis of pretpark

Een kermis of pretpark bezoeken zijn beiden dates waarbij je eindeloos kan rondlopen en dus de hele dag actief in beweging bent, terwijl je constant nieuwe opwindende attracties kunt proberen. 

Dit maakt de ervaring enorm veelzijdig en gevarieerd.

Plus, het is ook nog eens een goudmijn van lekkernijen. Dus als jullie beiden niet kunnen stilzitten, en graag een zoete of zoutige snacks binnen werken… dan is de kermis of het pretpark een fantastisch date idee.2. Neem samen danslessen

Misschien heb je ooit al eens gedacht om je dansmoves te “upgraden”?

Nou, als je dan toch plant om een knappe dame mee op date te vragen is nu misschien wel het perfecte moment om die “salsalessen” te beginnen en haar uit te nodigen.

Samen dansen creëert een bepaalde connectie en diepgang die woorden soms niet kunnen brengen. 

Dus als jij niet bescheiden bent om jouw moves te laten zien, is samen dansles nemen een goed idee om die diepere band op te bouwen.3. Doe mee aan een yogales

Stel dat jij een rustiger type bent, en je meer geïnteresseerd bent in meditatie en dergelijke, dan kan het wel eens een goed idee zijn om samen een yoga les mee te pakken.

Het idee om eens te ontsnappen van de dagelijkse werkstress met een rustgevende yogasessie klinkt voor veel vrouwen als muziek in de oren, dus daar kan je zeker niet bij misgaan.

(Plus, het is ook een goede plaats om nieuwe vrouwen te ontmoeten, dus als je nog niet “van de markt” bent, kan je ook wel eens alleen aan een les meedoen)4. Doe mee aan een boksles

Als je interesse hebt in vechtsport en je gelooft dat je date wel tegen een stootje kan, dan is samen aan een boksles meedoen zeker een date die je wilt meemaken.

Want vechtsport in het bijzonder kunnen heel speels zijn omdat vrouwen het zien als een leuke uitdaging om een grotere, sterkere man toch eens “een lesje te leren”   

Er komt dus zeker en vast een hoop gelach en gespeel bij kijken, wat natuurlijk perfect is voor een date.5. Ga samen paardrijden

Als jij een echte dierenvriend bent, dan kan samen paardrijden wel eens een leuk date idee zijn. 

Het is iets uniek wat niet veel mensen doen, wat de ervaring zovele malen onvergetelijker maakt.

Plus, over het algemeen zijn meeste vrouwen ook echte dierenvrienden dus als jij haar zo’n date-ervaring kan geven zal ze dat zeker waarderen.6. Midgetgolfen

Misschien ben je wel een actieveling, maar wil je het toch een dagje wat rustiger aan nemen. In dat geval is midgetgolfen zeker een goede keuze.

Een potje midgetgolf zal gegarandeerd zorgen voor een boel geplaag, gelach, en gespeel wat jullie zeker dichter bij elkaar zal brengen. 

Dus als je het wat rustiger aan wilt nemen, maar toch een actieve date wilt hebben waarbij je elkaar op een speelse manier beter leert kennen…

Reserveer dan zeker eens een plaats bij je lokale midgetgolfbaan.7. Wandelen (met je hond)

Natuurlijk kunnen we de simpele “wandel date” er niet tussen uit laten. Je zou denken dat wandelen geen date op zichzelf kan zijn, maar dan heb je het goed mis.

Het kan juist zorgen voor de meest diepgaande gesprekken omdat je natuurlijk niemand direct om je heen hebt. 

Plus, je kan het perfect combineren met het uitlaten van de hond, een ijsje of je kan het zelfs “stapelen” met een ander date-idee.

Als je niet precies weet wat een “stapel-date” inhoudt, klik dan even hier om bij te lezen.8. Ga samen fietsen

Net zoals de wandel date zou je denken dat een simpele fiets date niet echt “memorabel” kan zijn, maar opnieuw, dan denk je verkeerd.

Het neemt wat meer creativiteit, maar als jij bijvoorbeeld een bepaalde fietstocht kunt plannen met een leuke eindbestemming, of er misschien zelfs een picknick aan kunt vast hangen op een mooie locatie aan het water…

Dan zal ze jou simpele fiets date nog voor een lange tijd herinneren.9. Ga naar een dierentuin

Zoals ik eerder al vermeldde zijn vrouwen over het algemeen best wel dikke dierenvrienden, dus een bezoekje aan de dierentuin is altijd wel een leuk date idee.

Je kan er eindeloos rondlopen, en je hebt altijd wat om samen naar te kijken. 

Plus, het geeft ook de kans om samen terug te blikken en te lachen over hoe ze vroeger een giraf als huisdier wou  (of een ander “gevaarlijk” beest  ).10. Ga kanoën

Als jouw knappe dame niet bang is om een beetje na te worden, kan samen kanoën wel eens een top date zijn. 

Het is niet alleen een date waarbij je constant in actie bent, maar het is ook een date waarbij sterk teamwork belangrijk is.

Op die manier heb je al eens een beeld van hoe jullie het doen als “partners”.11. Suppen

Wil je de kans om nat te worden nog wat verhogen? Dan kan je voorstellen om eens samen te gaan suppen. 

Dan garandeer je jezelf een speelse date waarbij je elkaar lekker kunt plagen om elkaar van de plank af te duwen ;) 

Dus als je de spanning hoog wilt houden, nodig haar dan eens uit om samen te gaan suppen.12. Vrijwilligerswerk doen

Als jij altijd al eens wat vrijwilligers werk wou doen (of misschien al doet), kan dit een perfect moment zijn om een knappe dame daarbij uit te nodigen.

Het zegt niet alleen veel over jouw persoonlijkheid dat je bereid bent mensen ongevraagd te helpen, maar zorgt ook voor een date die haar nooit eerder werd voorgesteld.

Daarna zal ze elke keer wanneer er gepraat wordt over vrijwilligerswerk, denken aan die unieke ervaring met jou.13. Indoor skiën

Als jij een fan bent van wintersport, dan kan het een goed idee zijn om eens indoor te gaan skiën.

Dit is niet alleen leuk om elkaar te bekogelen met sneeuwballen, maar het haalt opnieuw dat speelse gevoel naar boven tijdens de date.

Plus, het laat haar direct zien dat je niet bang bent voor een goede adrenaline-kick. Dan kan je direct eens zien, als zij dat ook is.14. Ga lasergamen

Ben je niet zo’n grote fan van sneeuw? Houdt het dan lekker binnen met een potje lasergamen. 

Lasergamen is leuk omdat het een echte wedstrijd is, wat meer “uitdaging” met zich meebrengt.

Vrouwen vinden deze dynamiek best leuk waarbij ze je willen “verslaan” maar vinden het dan ook geweldig als jij jouw skills kunt laten zien, voor zover je die kunt ontwikkelen in lasergamen.

Dit zal opnieuw zorgen voor een wat flirterige sfeer wat perfect is voor een eerste date.15. Volg een kookles

Als je liever niet stilzit tijdens een date en altijd al wilde leren koken, zoals Thais of Chinees, of wat dan ook… Neem haar dan eens mee naar een kookles.

Ook daar ben je constant in beweging met het afwegen van ingrediënten, snijden van groenten etc. en dan kan je al eens testen hoe het zou zijn om met haar samen te werken als een “team”.

Staat ze je constant te commanderen, of is ze een rustige en aangename persoon om samen een heerlijke maaltijd mee te bereiden? Een simpel kooklesje zal het aantonen.

Dat waren dan weer de 15 beste date ideeën voor een geweldige actieve ervaring met een vrouw die jou leuk lijkt. 

Maar hoe weet je nu of er potentieel in zit voor een volgende date? Waar moet jij op letten?


Wat vind jij belangrijk in een vrouw?

In dat geval is het goed dat je weet welke eigenschappen jij waardeert in een vrouw, en dan heb ik het niet over de standaard “lief, zorgzaam, etc.”, want daar valt niet echt over te discussiëren.

De vraag is hier, wat is belangrijk VOOR JOU? Wat zou een verschil maken voor je op lange termijn. Wat zou echt een “dealbreker” zijn?

Nou, uit honderden gesprekken met mannen bij WeSocialMEN hebben we opgemerkt dat de meeste mannen hier geen kei in zijn.

Daarom hadden we destijds besloten om onze unieke “ideale partner 2.0 oefening” vrij te geven uit onze Social Gym 4.0 online programma.

Je kan gewoon even hier klikken en dan wordt je naar een registratie pagina geleid waar je je email kan opgeven zodat we je direct de PDF met de oefening kunnen doorsturen.

Op die manier kan jij jouw PERFECTE vrouw uitstippelen en weet jij exact of het het waard is om een volgende date te met haar te plannen.

Succes!


Stel dat jouw ideale date hier nog steeds niet tussen staat, lees dan even het volgende blogartikel:

Over de schrijver
De redactie van WeSocialMEN helpt jou om diverse termen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, daten en relaties helder te krijgen.
Reactie plaatsen

Ontvang GRATIS: Ideale Partner 2.0 / Oefening

Dit is één cruciale oefening uit onze betaalde cursus voor single mannen, The Social Gym™ waaruit al 170+ vaste, liefdevolle relaties ontstaan zijn (inclusief kinderen en trouwerijen).