12 Romantische date ideeën voor een diepere connectie
23 augustus 2022 
in Daten
7 min. leestijd

12 Romantische date ideeën voor een diepere connectie

Je hebt een date gepland met je vriendin, of misschien zie je een vrouw al een paar weken maar wil je het een “stapje verder” nemen, dus wil je haar op een romantische date nemen.

Maar wat kan je dan allemaal doen behalve “gezellig uit eten gaan”? Want dat is vaak het enige waar mannen aan denken wanneer ze “romantisch” horen…

Daarom hebben we hier de 12 beste date ideeën op gelijst zodat jullie samen een nieuwe romantische ervaring kunnen beleven en daardoor die diepere connectie kunt opbouwen wat jullie relatie een nieuwe laag vertrouwen zal geven.



1. Brunchen

Als je denkt aan “romantisch” denk je vaak aan een avond diner, maar waarom moet dit perse in de avond? Een gezellige brunch over de middag, kan een top date zijn om jouw relatie met haar naar het volgende niveau te brengen.

Het geeft niet alleen een romantische sfeer, maar net zoals een etentje heb je bij een brunch de kans om elkaar beter te leren kennen en dingen te ontdekken die je anders nooit geweten zou hebben.



2. Ga naar de zee

Je kent het wel; die romantische avondwandelingen op het strand waar elke vrouw van droomt. Het gekke is, jij kunt hier makkelijk realiteit van maken.

Als je een goede dag uitkiest wanneer het bijvoorbeeld eens niet regent of super winderig is, plus bijvoorbeeld een picknick met een goede wijn voorziet, kan dit een een geweldige date zijn.

Dan kan je lekker een hele avond zitten aan het warme strand, met een goede gedimde lamp en gezellig wijn drinken en praten over het leven, of misschien wel meer?



3. Karaoke

Als je een degelijke stem hebt en graag met volle borst meezingt met de radio kan een avondje karaoke een goede “verbreking” zijn van de normale routine. 

Het is niet alleen nieuw en spannend voor haar, maar zal haar ook laten zien dat jij zelfzeker bent met jezelf en niet bang bent om voor een groep mensen te zingen die je niet kent.



4. Maak een wandeling

Zoals ik ook al aangaf en de 20 date ideeën blog, maar een romantische date hoeft niet super complex te zijn. 

Een simpele wandeldate kan al een onvergetelijke ervaring zijn als…  je de juiste route uitkiest. Liefst een route met veel kleurrijke lichten, misschien langs een mooi park of fonteintjes, maar dat is uitzoekwerk voor jou om die routes te vinden ;)

De wandeldate is ook een topper om te koppelen met meerdere dates, dat legde ik ook uit in de “stapel-date” methode. Dit is een methode om van wat normaal beschouwd zou worden als een gemiddelde date ervaring om te zetten in een onvergetelijke avond. Als je hier nog niets over weet, lees hier dan even bij.



5. Plan een dagtrip

Als je origineel wilt zijn en haar een ervaring wilt geven die haar jaren zal bijblijven is een romantische dagtrip wellicht een goed idee. 

Zeker als jij hierin de leiding kunt nemen en de dag vooraf kunt plannen zodat zij alleen maar jouw planning hoeft te volgen. Dit laat haar onbewust zien dat je een man bent die niet bang is om verantwoordelijkheid op zich te nemen en zal haar toelaten om zich op d’r gemak te voelen bij jou.



6. Bezoek een luxe restaurant

Natuurlijk is uit eten gaan nog steeds een optie, maar als je het nét dat niveau hoger wilt halen en de romantiek in de lucht wilt schieten, is het belangrijk welk restaurant je uitkiest.

Ik zeg niet dat je perse de DUURSTE restaurants moet kiezen, maar wees wel bewust van de sfeer en omgeving van het restaurant. Vraag eens rond in je vriendenkring of familie die al een langere relatie hebben, zij zullen je zeker al wat goede suggesties kunnen geven voor restaurants die jouw romantische date een succes zullen maken.



7. Ga samen naar de bioscoop

Je zou denken dat de bioscoop cliché is en daar heb je op zich ook wel gelijk in, maar dat wil niet zeggen dat het niet nog steeds een leuke en romantische date kan zijn.

Stel dat je een goede romantische film uitkiest die de sfeer zet (of een horror waarbij ze erg aan je arm hangt ;) wat je voorkeur ook is, het gaat allemaal om de sfeer.

Plus, net zoals de wandeldate kan je de bioscoop date goed combineren met een lekker wijntje thuis, een mooie wandeling, etc. maar dat laat ik aan jou over.



8. Blijf samen overnachten in een hotel

Niemand denkt eraan, maar een simpele en toch effectieve manier om de dynamiek van de relatie te verbeteren en de romantiek naar een nieuw niveau te brengen is om samen te overnachten in een hotel.

Dit hoeft niet eens super ver van huis te zijn. Gewoon de verandering in omgeving, luxueusheid en schoonheid van de kamer geeft al voor een ontzettend romantische en unieke sfeer.



9. Ga naar een stand-upcomedian

Wat zeggen vrouwen altijd? Dat ze een man willen die haar laat lachen, toch? Nu, een makkelijke manier om haar net zoveel te laten lachen in één avond als ze anders doet in één maand, is om haar mee te nemen naar een stand-upcomedian.

Liefst een comedian waarvan je weet dat het bij jullie humor past. Op die manier zal ze heel de avond lachen en zich op een hoge emotionele frequentie bevinden, en elke keer dat ze lacht, ziet ze jou. Dit is precies hoe je wilt dat zij zich bij jou voelt.



10. Een weekendje weg

Deze is gelijkaardig aan de dagtrip maar nog een level hoger. Een dagtrip is leuk, het is iets anders, maar een weekendje weg is waar de echte “bonding” gebeurt. Hier leer je elkaar echt dieper kennen doordat je meer tijd alleen met elkaar doorbrengt.

Het is niet alleen een heel warme en romantische ervaring maar is ook een goede test om te zien hoe jullie het doen als je meerdere dagen bij elkaar bent.



11. Ga samen naar een wellness resort

Zoals je weet, dromen veel vrouwen ervan om in een heerlijk warm bad te liggen met komkommers op de ogen en gewoon lekker te relaxen. 

Dit beeld lijkt misschien wat cliché, maar als jij haar die rustgevende ervaring kunt geven en samen een romantische en relaxerende dag kunt beleven, zal dit jou in een compleet andere categorie van man zetten dan ze ooit ontmoet heeft.



12. Bezoek samen een pretpark

Je zou denken dat een date overdag niet romantisch kan zijn, maar als je een leuke dag met z’n tweetjes naar het pretpark kunt plannen, zit dat vol met romantiek.

Bedenk eens… het pretpark is een dag vol met geweldige en intense ervaringen die ze met jou zal associëren en jullie dichter bij elkaar zal brengen. Lijkt mij best romantisch, niet?


Hoe weet je of ze “de juiste vrouw” is?

Meeste mannen nemen genoegen met de eerste beste vrouw die interesse in hun toont, maar op lange termijn leidt dit altijd naar pijn en verlies.

En dit zeggen we niet zomaar, we hebben dit letterlijk al talloze keren gehoord uit honderden gesprekken met single mannen.

Daarom is het enorm belangrijk dat jij exact weet naar welke vrouw jij op zoek bent, zodat jij niet alleen kunt zien op de date of het wel een match is of niet…

Maar dat je ook veel beter kunt afleiden waar je zo’n vrouw in de eerste plaats kunt vinden.

We hebben gemerkt dat mannen het moeilijk hebben om hier een gedetailleerd plaatje op te plakken…

Daarom hebben wij onze exclusieve “Ideale Partner 2.0” oefening vrijgegeven zodat jij met de specifieke vragen exact kunt bepalen wat voor jou “de juiste vrouw” zou zijn 🙂

Klik gewoon even op deze link, geef daar je mail-adres en je naam in en dan sturen we je binnen enkele minuten jouw persoonlijke PDF.

Nu ben je er 100% klaar voor!

Heel veel succes!

Over de schrijver
De redactie van WeSocialMEN helpt jou om diverse termen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, daten en relaties helder te krijgen.
Reactie plaatsen

Ontvang GRATIS: Ideale Partner 2.0 / Oefening

Dit is één cruciale oefening uit onze betaalde cursus voor single mannen, The Social Gym™ waaruit al 170+ vaste, liefdevolle relaties ontstaan zijn (inclusief kinderen en trouwerijen).