De beste 16 dubbeldate ideeën voor een leuke en gezellige date!
26 oktober 2022 
in Daten
10 min. leestijd

De beste 16 dubbeldate ideeën voor een leuke en gezellige date!

Dus jij gaat binnenkort op dubbeldate? Misschien heeft de vrouw waar je mee op date gaat een vriendin waarvan je dacht: “Hey, laat ik John van op werk eens vragen of hij zin heeft in een dubbeldate ”, of misschien wordt JIJ uitgenodigd op een dubbeldate met een koppel dat je kent, wat de situatie ook is…

Je gaat nu met 2 koppels op date, wat enorm leuk is, maar wat kan je dan allemaal samen doen?

Dat gaan we vandaag behandelen met de 16 beste dubbeldate ideeën voor een leuke en gezellige avond zodat jullie alle vier kunnen terugkijken op een onvergetelijke ervaring die zeker voor herhaling vatbaar is ;)

Laten we erin vliegen.1. Thuis dineren

Één van de eerste dingen die je kan doen, is thuis een leuk diner voorbereiden. Stel dat jij “een meester chef-kok” bent in de Thaise keuken, dan kan je zeggen: “Hey waarom eten we geen Thais bij mij?”

Neem controle en wordt de organisator, dit toont jouw zelfvertrouwen en leiderschap als een man.

Daarna is het natuurlijk aan jou om een goede gastheer te zijn en genoeg versnaperingen en wijn of cocktails of wat je ook wilt aanbieden, voor te bereiden.

Het ligt aan de situatie, maar sluit niet uit om voor te stellen aan je date om wat te helpen in de voorbereiding.

Dat is een goede test om te zien hoe betrokken ze is en hoe jullie samenwerken als partners ;)2. Uiteten en daarna een drankje

Het hoeft natuurlijk niet altijd thuis te zijn, want dat kan een hoop voorbereiding en opruimwerk met zich meebrengen, misschien heb jij die tijd niet.

In dat geval is een dubbeldate uit eten en achteraf een drankje doen misschien een beter idee. 

Opnieuw, neem gerust de leiding door de reservatie te maken en al eens na te denken over leuke cafeetjes voor erna.

Op die manier creëer jij de hele ervaring en zien beide vrouwen jou automatisch als een “leider” wat ze onbewust erg aantrekkelijk zullen vinden.3. Samen spellen

Dubbeldates zijn ook geweldig voor gezellige spelavonden met spellen zoals ‘30 seconds’ bijvoorbeeld.

Probeer voor spellen te gaan zoals deze waarbij jij met jouw date een team kunt vormen en daarmee ook jullie band en connectie versterkt.

In dit spel is het de bedoeling dat jij 5 begrippen die jouw date omschrijft kunt raden, waarvoor je bij elk begrip een punt krijgt. Wie uiteindelijk als eerste de finishlijn behaald, wint.

Plus, als je de sfeer helemaal de hoogte in wilt schieten, kan je natuurlijk zorgen voor een goede wijn erbij ;)4. Ga picknicken

Als je graag in de buitenlucht zit of in de natuur, kan een picknick een goede dubbeldate zijn. 

Je zou bijvoorbeeld samen met jouw date het eten etc. kunnen voorbereiden en een goeie locatie kunnen uitkiezen waar jullie met het andere koppel afspreken (afhankelijk van de situatie natuurlijk).

Neem gerust een spel erbij of een muziekbox om de sfeer nog gezelliger te maken.5. Bezoek een game hall

Wat ook een top dubbeldate is vol plezier en energie is een game hall date. Dit brengt een speels en enthousiast gevoel op wat precies is wat je wilt op een date.

Plus, je kan er opnieuw weer een competitie van maken tussen de 2 koppels wat jou en jouw date nog dichter bij elkaar zal brengen.6. Een karaoke bar bezoeken

Stel dat je een echte “douchezanger” bent en je niet verlegen bent om jouw talenten naar het publiek te brengen, kan je een karaoke bar voorstellen als dubbeldate.

Zeker bij karaoke betekenen meer zielen meer vreugd, dus dit zal zeker en vast een fantastische dubbeldate zijn waarbij jullie samen een boel zullen lachen en met een warm gevoel op terug zullen kijken.7. Ga samen naar een voetbalwedstrijd

Een andere goede dubbeldate is samen naar een voetbalwedstrijd gaan. Het is een omgeving met goede sfeer en veel adrenaline. 

Plus, voor vrouwen kan het leuk zijn om een andere vrouw erbij te hebben die het ook niet altijd begrijpt wat er aan de hand is.

Dit zorgt voor een hele leuke dynamiek waarbij ze met jou op date is maar daarbij ook kan bonden met haar (nieuwe) vriendin.

Let er wel op dat je niet alleen met je vriend focust op de wedstrijd, maar ook op jouw date.

Want ze is daar natuurlijk vooral om een ervaring te hebben met JOU, niet op een “girlsnight”.8. Skeeleren

Stel dat jullie de sportieve types zijn, dan kan een dagje skeeleren wel eens een leuk voorstel zijn. 

Dit is een leuke groepsactiviteit omdat er altijd wel iemand tussen zit die er geen bal van kan, dus dit garandeert een dubbeldate met enorm veel gelach en grappige herinneringen.

Herinner jezelf er wel aan dat het nog steeds een date is en jouw focus meer op de vrouw ligt dan op de hele groep. 

Dus wees niet bang om met momenten wat “achter te blijven” om wat alleen tijd te hebben en haar beter te leren kennen.9. Ga samen brunchen

Stel dat avondeten niet zou passen, dan is een brunch dubbeldate ook altijd een topper. Misschien zelfs beter als ontbijt jullie favoriete maaltijd is.

Neem hierbij opnieuw de leiding en reserveer de plaatsen in een goed brunch restaurant naar jouw keuze.

Oh en nog een tip voor restaurant dates die ik nog niet vermeld heb! 

Vaak zitten koppels tegenover elkaar zoals een traditionele “tête à tête”, maar in realiteit zit je enorm ver weg van elkaar en heb je minder mogelijkheden om te flirten etc.

Daarom zou ik aanraden om naast elkaar te zitten omdat dit je meer kansen zal geven voor aanraking en flirten wat essentieel is om die spanning op te bouwen.10. Bowlen

Bowlen met twee is gezellig, maar op een dubbeldate is dit zelfs nog gezelliger. 

Want je kan er hier ook weer een competitie van maken tussen de twee koppels waardoor je die band tussen jullie twee echt versterkt en de dynamiek heel duidelijk is dat jullie twee een “koppel” zijn.11. Bezoek een aquarium

Stel dat jullie wat rustigere types zijn, kan een dagje naar het aquarium misschien wel een goed dubbeldate idee zijn.

Hierbij kan je rustig rondlopen en zal je zeker een boel momenten alleen krijgen met je date waarbij je haar apart kan leren kennen, terwijl jullie genieten van alle mooie, rare, en gevaarlijke vissen :)12. Ga naar het strand

Stel dat het een mooie, zonnige week is, dan kan je daar gebruik van maken en een dagje naar het strand voorstellen als een dubbeldate.

Neem hier weer de leiding in door bijvoorbeeld te kiezen welk strand en het vervoer te regelen indien mogelijk.

Je kan ook een volleybal, voetbal, etc. meenemen om daar wat strandvolleybal, voetbal of wat dan ook te spelen om er een “chille” maar ook actieve dubbeldate van te maken.13. Ga klimmen op een klimmuur

Zijn jullie de avontuurlijke types? Dan kan je voorstellen om samen te gaan muurklimmen als dubbeldate.

Het is misschien niet de typische dubbeldate maar dat is juist wat het zoveel leuker en memorabeler zal maken. 

Plus, het zal zeker en vast momenten creëren waarbij jij en je date elkaar helpen klimmen en op die manier die connectie bouwen tussen jullie twee.

Als je interesse hebt in nog andere actieve date ideeën? Neem hier dan eens een kijkje op ons ‘15 beste actieve date ideeën’ blog.14. Haal een ijsje

Het hoeft niet altijd heel complex te zijn, vaak hebben mannen deze gedachte, maar het kan soms ook memorabel zij om net iets heel simpels voor te stellen zoals een ijsje halen.

Kleine dubbeldate tip (wanneer de rekening niet te hoog is)

Stel dat jij hier de kleinere rekening oppakt en opnieuw de leiding neemt, dan ben jij onbewust “de man” van de groep. 

Je hoeft hier geen groot gebaar van te maken, maar reken maar dat dit geregistreerd wordt in allebei de vrouwen hun gedachten.15. Doe samen een workshop

Een andere leuke activiteit om te doen als dubbeldate is een workshop.

Hier kan je gaan kijken wat de interesses zijn van beide koppels, of misschien ging je sowieso al een workshop doen en nodig je een ander koppel uit…

Of misschien heb je een vriend die een workshop doet met zijn vriendin en zeg je tegen jouw date: 

“Hey, een vriend van me gaat een Chinese kook workshop volgen met zijn vriendin, waarom doen we niet mee?”.

Het is altijd top om samen nieuwe dingen te leren omdat die activiteiten dan altijd gekoppeld zullen worden aan de eerste herinneringen met jou.16. Ga naar een escape room

Misschien wel één van de leukste dubbeldates die je kan doen is een escape room.

Deze is perfect voor 2 koppels omdat het een fundering legt voor mogelijke volgende dubbeldates met hetzelfde koppel.

Dit omdat je hier als een geheel moet samenwerken met elkaar om een “escape” te vinden en dus als een team van 2 koppels een hechtere band opbouwt.

Dus in die zin zeker een aanrader als je vaker met hetzelfde koppel een dubbeldate zou willen doen.


Dit waren dus weer de 16 dubbeldate ideeën. 

Als jouw ultieme date-idee hier nog niet tussen zat, neem dan zeker een kijkje op ons ‘20 date ideeën’ blog waar ook meer verteld word over de “stapel-date” methode.

Of als jullie de sportieve types zijn, kan je ook eens ons ‘15 actieve date ideeën’ blog bekijken zodat je dé perfecte date kunt vinden voor jouw situatie.Wacht! Je vergeet één belangrijke vraag…

Hoe weet je nu als de vrouw waar je mee op date gaat daadwerkelijk past bij jou op lange termijn?

Want het kan wel leuk en gezellig zijn, maar je wilt niet al je tijd en moeite steken in een vrouw die uiteindelijk helemaal geen match blijkt te zijn.

Hoe voorkom je dit?

Nou, door exact te weten hoe de ideale vrouw er voor jou uit ziet. Wat haar karaktereigenschappen zijn, en haar hobby's en interesses.

Op die manier weer je direct als het ook op LANGE termijn wat kan worden, en kan jij jouw tijd en moeite investeren in een vrouw die in dit plaatje past.

Om het makkelijk voor je te maken hebben wij hier onze exclusieve “Ideale Partner 2.0” oefening voor vrijgegeven uit ons online programma voor single mannen (The Social Gym).

Normaal betalen mannen minstens 250 euro om toegang te krijgen tot dit soort info…

Maar omdat jij helemaal tot het einde gelezen hebt kan jij ‘m gewoon gratis in je inbox krijgen.

Klik in dat geval even snel hier – laat op de volgende webpagina je naam en mail achter en dan kan jij binnen 15 minuten al bepalen hoe jouw ideale vrouw eruit ziet qua persoonlijkheid.


Succes!

Over de schrijver
De redactie van WeSocialMEN helpt jou om diverse termen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, daten en relaties helder te krijgen.
Reactie plaatsen

Ontvang GRATIS: Ideale Partner 2.0 / Oefening

Dit is één cruciale oefening uit onze betaalde cursus voor single mannen, The Social Gym™ waaruit al 170+ vaste, liefdevolle relaties ontstaan zijn (inclusief kinderen en trouwerijen).