Wat doet het met een vrouw als je niet zegt dat zij er mooi uit ziet of niet je waardering uitspreekt?
14 januari 2022 
2 min. leestijd

Wat doet het met een vrouw als je niet zegt dat zij er mooi uit ziet of niet je waardering uitspreekt?

Met haar vrouwelijke perspectief op daten en relaties, beantwoordt Laura 🙋🏻 de volgende vraag: "Wat doet het met een vrouw als je niet zegt dat zij er mooi uit ziet of niet je waardering uitspreekt?"

Dit leer je

> de voorbereidingen van een vrouw voor een date
> waarom een vrouw in haar hoofd gaat zitten als je niets zegt
> van wie complimenten de leukste zijn

De voorbereidingen van een vrouw voor een date

‘A million men can tell her that she is beautiful, but the only time she will really listen is, when it’s said by the man she likes/loves.’

"Als vrouw doe ik natuurlijk mijn best om er mooi uit te zien voor een man. Echter bepalen externe factoren zoals kleding/make-up niet geheel hoe ik over mezelf denk of hoe een man over mij hoort te denken. Maar het is een soort ‘icing on the cake’, om er mooi uit te zien voor een man die ik leuk vind en daar erkenning voor te krijgen.

‘Er leuk uitzien’ is een heel uitgebreid begrip voor vrouwen, waar veel tijd in wordt gestopt ter voorbereiding en waarin best wat geld wordt geïnvesteerd.

Zo ben je als vrouw soms urenlang bezig met het uitzoeken van een mooie outfit, je haren, make-up en dan ga je nog eens langs een salon om je benen mooi glad te laten harsen, etc. En voordat je uit huis gaat , denk je nog:

– Zo! Ik zie er supertop uit, hij gaat niet weten wat hem overkomt! –

Puntje bij paaltje kom je fris en fruitig bij de date en krijg je er totaal geen erkenning voor… Nou dat is super demotiverend en teleurstellend.

Waarom een vrouw in haar hoofd gaat zitten als je niets zegt

Terwijl ik mij klaar maak voor een date, zie ik mezelf hem al tegemoet lopen, met volle overtuiging dat hij onder indruk is en een compliment maakt. Het kan zijn dat de man wel degelijk onder de indruk is, maar dit niet verbaal laat blijken omdat hij misschien zelf ook zenuwachtig is voor de date en een 'coole' houding heeft aangenomen.

Als de man alleen via non-verbale communicatie laat blijken dat hij mij ziet zitten, dan is de kans groot dat ik dit niet zie.

Daarom is het toch fijn om alsnog te horen; ‘Wat zie je er mooi uit’. Het zijn maar een paar woorden, maar die zorgen ervoor dat ik voel dat hij mij echt ziet, waardeert en goed wil laten voelen.

Op het moment dat een man niet complimenteert, dan word ik als vrouw enigszins onzeker over wat voor indruk ik gemaakt heb.

Er gaan teveel vragen door mijn hoofd.. – Heb ik wel het juiste jurkje gekozen, ruik ik lekker, zit mijn haar wel goed, vindt hij me niet leuk?! –

Dit zorgt ervoor dat ik deels in mezelf keer en de date compleet anders ervaar.

Aan de ene kant probeer ik gezellig te doen, maar aan de andere kant spookt er zoveel door mijn hoofd.

Van wie complimenten de leukste zijn

Natuurlijk krijg je als vrouw geregeld complimentjes...

Maar complimenten van een man die je leuk vindt en waarmee je op date gaat zijn de leukste!

Dus mannen, als je met een vrouw date, geef haar een compliment. Natuurlijk wel als je het echt meent. Zoals ik vertel en in andere woorden, als je dit in het begin één keer doet is dat voldoende. Het komt niet slijmerig over, we vinden dat juist fijn!" -Laura

Over de schrijver
De redactie van WeSocialMEN helpt jou om diverse termen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, daten en relaties helder te krijgen.
Reactie plaatsen

Ontvang GRATIS: WSM Visieboek

Het “visieboek” is dé belangrijkste resource uit onze betaalde cursus voor single mannen, The Social Gym™ dat mannen helpt een ijzersterke visie te creëren voor zichzelf om met meer zelfvertrouwen en assertiviteit te handelen.