Wat doet het met een vrouw wanneer zij met een man aan tafel zit die niet weet wat hij wil?
15 januari 2022 
3 min. leestijd

Wat doet het met een vrouw wanneer zij met een man aan tafel zit die niet weet wat hij wil?

Met haar vrouwelijke perspectief op daten en relaties, beantwoordt Laura 🙋🏻 de volgende vraag: "Wat doet het met een vrouw wanneer zij met een man aan tafel zit die niet weet wat hij wil?"

Dit leer je

> de minimale eisen die je jezelf mag stellen (en aan haar)
> hoe het op een vrouw overkomt als je niet weet wat je wilt
> wat je eraan kunt doen om hierin te groeien

De minimale eisen die je jezelf mag stellen (en aan haar)

“Als ik niet weet wat ik wil, dan is het geen goed moment om op zoek te gaan naar een partner. Wat heb je als vrouw te bieden, als je er niet over uit bent hoe je staat in het leven, wat je verwacht van een partner, of je toe bent aan een serieuze relatie, etc..?

Nu is het zo dat er al van alles van ons verwacht wordt en de druk soms heel hoog is om ‘perfect’ te zijn of alles op orde te hebben.

Maar om een goede partner te zijn, denk ik dat het belangrijk is om jezelf op de eerste plaats goed te kennen, te weten wat je te bieden hebt, wat je nodig hebt in een partner, kortom: Wat je nou eigenlijk wilt.

De antwoorden zijn niet simpel en de kennis komt niet zomaar aanwaaien. Vrouwen baseren hun verwachtingen en dat wat zij juist niet willen vaak op eerdere ervaringen met mannen. 

Het zijn wijze lessen die we soms met gezonde verstand opvolgen en soms zijn we niet sterk genoeg om juist andere keuzes te maken. Keuzes die je niet weer in dezelfde benarde en ongelukkige situatie laten belanden.

Hoe het op een vrouw overkomt als je niet weet wat je wilt

Maar als je dan met alle bagage en kennis die je door de jaren heen vergaard hebt, op een bepaalde leeftijd komt waarop je toe bent aan dat ‘huisje, boompje, beestje’ verhaal...

Dan heb je er niks aan als een man niet weet wat hij wil.

Ik kan er niet op bouwen, niets van hem leren, ik heb dan niet het idee alsof ik met iemand spreek die aan zichzelf heeft gewerkt en gegroeid is.

Als ik gevoelens krijg voor een man die niet weet wat hij wilt, dan weet ik niet met wie ik te maken heb en wat ik kan verwachten. Als je namelijk niet weet wat je wilt, kun je vandaag behoefte hebben aan iets serieus en morgen opeens angstaanvallen krijgen bij de gedachte dat dat het de serieuze kant op gaat. Bijvoorbeeld, als je aanvankelijk niet wist dat je dat ''serieuze'' niet wou.

Mocht dit gevoel herkenbaar voor jou zijn, dan ben jij zeker niet de enige. 

Zowel mannen, als vrouwen hebben door verschillende gebeurtenissen in hun leven niet altijd helder voor zichzelf waar ze nou precies behoefte aan hebben. Dit kan verwarrend zijn en de persoon tegenover jou laten afknappen. 

Het is daarom ontzettend belangrijk om dit voor jezelf te onderzoeken. 

Stel jezelf vragen zoals: ''wat wil ik?'', ''waarom wil ik dat?'', "waar sta ik voor?", "wat heb ik te bieden?", etc... 

De één komt hier sneller achter dan de ander, maar er is geen tijdslimiet aan gebonden. Neem vooral je tijd en wees eerlijk naar jezelf toe. Als je dit helder hebt voor jezelf, dan zal je ook ongetwijfeld het juiste signaal geven aan de vrouw die tegenover je zit tijdens een date. 

Het is immers zonde om mee te gaan met een bepaalde flow, puur vanwege de vrouw met wie jij aan het daten bent, zonder dat dit eigenlijk iets is wat jij wilt.

Wat kunnen we eraan doen?

Ik denk dat vrouwen veel adviezen en kennis vergaren vanuit hun omgeving, omdat de meeste vrouwen van nature gewoon sneller over bepaalde onderwerpen praten, zoals emotionele zaken. 

Bij mannen stel ik me dat anders voor. Een man die ergens mee zit gaat misschien niet zo snel naar een kennis om daar heel uitgebreid tot in detail zijn hart over te luchten of adviezen in te winnen

Deels komt dat misschien omdat het natuurlijk iets persoonlijks is en omdat de angst om niet begrepen te worden of dat de buitenwereld je gaat zien als een zwak persoon gewoon niet leuk en onterecht is!

Jezelf leren kennen, angsten overwinnen en stappen maken in je leven die je eerder niet zo makkelijk voor ogen had zijn dingen waar we allemaal aan moeten werken. Het is onderdeel van een stukje ontwikkeling in elk mens dat waardevol is op allerlei fronten. Niet alleen het liefdesleven, maar ook in relaties met vrienden, familie, werk, etc.

Tot slot denk ik dat als je op het punt komt dat je wél weet wat je wilt, dat je een waardevolle toevoeging kunt zijn in iemands leven en zelf ook gebalanceerd bent.” - Laura

Over de schrijver
De redactie van WeSocialMEN helpt jou om diverse termen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, daten en relaties helder te krijgen.
Reactie plaatsen

Ontvang GRATIS: WSM Visieboek

Het “visieboek” is dé belangrijkste resource uit onze betaalde cursus voor single mannen, The Social Gym™ dat mannen helpt een ijzersterke visie te creëren voor zichzelf om met meer zelfvertrouwen en assertiviteit te handelen.