Wat is een goede profielfoto volgens een vrouw?
13 januari 2022 
3 min. leestijd

Wat is een goede profielfoto volgens een vrouw?

Met haar vrouwelijke perspectief op daten en relaties, beantwoordt Laura 🙋🏻 de volgende vraag: "Wat is een goede profielfoto volgens een vrouw?"

Dit leer je

> het verschil tussen een profielfoto en de foto's in het fotoalbum
> wat goede profielfoto's zijn met daarin een richting
> wat slechte profielfoto's zijn met verdere toelichting
> wat wel en wat niet interesse wekt qua foto's
> de indruk die je geeft wanneer je hier geen moeite voor doet

Liefde Interesse op het eerste gezicht

"Bij online daten is het hebben van een goede profielfoto een must! Jouw profielfoto is het eerste dat een vrouw ziet wanneer ze jouw profiel bezoekt. Verwacht uiteraard geen ‘liefde op het eerste gezicht’ moment, wanneer een vrouw jouw profiel bezoekt en jouw foto leuk vindt.

Máár, een ‘interesse op het eerste gezicht’ is waar je natuurlijk een goede start mee maakt.

In deze blog leg ik je uit hoe vrouwen over het algemeen reageren op bepaalde profielfoto’s; wat wekt interesse en wat niet? De top 3: goede en slechte profielfoto’s. En als laatste; wat voor indruk geef je wanneer je geen moeite hebt genomen om een goede profielfoto online te plaatsen?

Het verschil tussen een profielfoto en de foto’s in het fotoalbum

Een profielfoto moet helder en duidelijk zijn met niet al te veel afleidingen. Het gaat er in de eerste instantie om dat de vrouw ziet hoe jij eruit ziet.

Overige foto’s die je toevoegt aan je profiel kunnen jouw hobby’s, persoonlijkheid en ervaringen in het leven uitbeelden. Denk aan; vakantiefoto’s, verjaardagen, hobbies (motorrijden, piano spelen, fitness, boeken lezen, etc.)

Wat zijn goede profielfoto’s?

✅ Scherpe foto’s die gemaakt zijn in daglicht waarop jouw gezicht en lichaamsbouw goed te zien is. Hierdoor zal zij een goed beeld hebben van jouw uiterlijk en op het eerste gezicht kunnen bepalen of jij qua uiterlijk haar type bent en of zij heel plat gezegd, warm van je zou kunnen worden.
✅ Foto’s waarop je opgewekt kijkt en/of lacht. Hierdoor geef je een vriendelijke en leuke indruk af waardoor je jezelf beter toegankelijk maakt voor een vrouw. Een man die veel te serieus of stoer kijkt, geeft een te beladen indruk af.
✅ Foto’s waarin jij jezelf bent en gekleed bent in dat wat je normaal gesproken draagt. Sommige vrouwen vinden de kledingstijl van een man belangrijk en veelzeggend. Zorg er daarom voor dat je in je gebruikelijke kleding op de foto staat. Hierdoor kan zij beter beoordelen of jij haar type bent.

Wat zijn slechte profielfoto’s?

⛔️ Onduidelijke foto’s ; te donker/wazig
⛔️ Foto’s met andere vrouwen; 

Hierbij zijn 2 bezwaren, de vrouw denkt namelijk; waarom plaatst hij een foto op een datingsite waarop anderen ook te zien zijn? Vinden zij dat wel oke? Vervolgens gaat zij zich afvragen of de vrouw toevallig een ex is en zal zij zich automatisch ‘meten’ met de vrouw in de foto. 

Hierdoor loop je kans dat zij afhaakt door assumpties. Is de vrouw in jouw foto super slank en blond? Dan zal jouw potentiële match die bijv. en brunette is en een voller lichaam heeft, denken dat zij jouw type niet is.

⛔️ Selfies van ontblote bovenlichamen, voor de spiegel thuis of in de sportschool… deze komen bij de meeste vrouwen de spuigaten uit.

Wat wekt interesse en wat niet?

Recente en heldere foto’s die in daglicht zijn gemaakt waarop je gezicht duidelijk te zien is. Foto’s die niet geforceerd gemaakt zijn en waarop je gewoon lekker jezelf bent in het moment. 

Hoe leuk de meeste vrouwen het ook vinden om eigen selfies te maken en daar nog een filtertje overheen te gooien, willen we dat bij de man juist niet (stom heh!) En dan bedoel ik met name de selfies in de spiegel.

Een selfie van jezelf in een leuke omgeving zou natuurlijk wel kunnen, maar met een filter komt als een tikkeltje ijdel en onzeker over.. (ik hoor je al bijna denken; ja maar waarom doen vrouwen dat dan zelf wel?! 😊) …geen idee mannen, dubbele standaarden 😐

Wat voor indruk geef je wanneer je geen moeite hebt genomen om een goede profielfoto online te plaatsen?

Wanneer je geen moeite doet om een goede profielfoto te plaatsen, dan zal een vrouw niet getriggerd zijn om te reageren. Je hebt op het eerste gezicht namelijk geen indruk gemaakt. Daarbij gaat het er niet om dat je uit haar beeld had moeten knallen met je foto...

...maar met een slechte foto zoals de 3 voorbeelden die ik eerder in deze blog gaf, heb je een te vaag en twijfelachtige indruk achtergelaten.

Het is vergelijkbaar met het volgende; als je haar op straat zou ontmoeten en je hebt een pet, een zonnebril en een sjaal (of masker) op, dan zal zij het niet prettig vinden om met jou in gesprek te gaan.. Je lijkt iets te verbergen te hebben en komt onbetrouwbaar over." -Laura

Over de schrijver
De redactie van WeSocialMEN helpt jou om diverse termen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, daten en relaties helder te krijgen.
Reactie plaatsen

Ontvang GRATIS: WSM Visieboek

Het “visieboek” is dé belangrijkste resource uit onze betaalde cursus voor single mannen, The Social Gym™ dat mannen helpt een ijzersterke visie te creëren voor zichzelf om met meer zelfvertrouwen en assertiviteit te handelen.