Wat verwachten vrouwen op feestdagen, zoals Valentijn of een verjaardag van een man?
09 februari 2022 
3 min. leestijd

Wat verwachten vrouwen op feestdagen, zoals Valentijn of een verjaardag van een man?

Met haar vrouwelijke perspectief op daten en relaties, beantwoordt Laura 🙋🏻 de volgende vraag: "Wat verwachten vrouwen op feestdagen, zoals Valentijn of een verjaardag van een man?"

Dit leer je

> hoe je een vrouw dat speciale gevoel geeft
> wat in de essentie en het meeste indruk maakt op een vrouw
> wat jij met jouw initiatieven laat zien

Hoe geef je een vrouw dat speciale gevoel?

“Hoe goed je elkaar ook kent, misschien herken je wel het moment dat zij jarig is en jij jezelf afvraagt wat je kunt doen om haar in het zonnetje te zetten. Hoe geef je haar dat speciale gevoel? Zit dat hem in het materiële en hoe prijzig een cadeau moet zijn? Is dat voor een vrouw een indicatie van de hoeveelheid liefde die je voor haar voelt? Of kan je een vrouw ook op andere manieren een speciaal gevoel geven of in het zonnetje zetten?

Als er één ding is waar een vrouw van smelt, dan is het wel wanneer een man zijn tijd en moeite investeert om haar speciaal te laten voelen. Als hij er zorgvuldig over heeft nagedacht en zijn best heeft gedaan. Het geeft toch wel aan dat hij haar waardeert en belangrijk genoeg vindt om even stil te staan bij hoe hij haar kan verrassen.

Dit geldt overigens niet voor de man die zijn vriendin in het dagelijks leven verwaarloost en opeens met een cadeau of een verrassing komt aanzetten! Dat werkt absoluut niet.

Als een vrouw zich niet vervuld voelt in haar basisbehoeftes in een relatie, dan zal een incidenteel gebaar geen positieve wendingen geven. Het gaat hierbij om de man die een gezonde relatie heeft met een vrouw.

Wat maakt in essentie de meeste indruk op een vrouw? En hoe kom je daarachter?

Als het goed is heb je met je vriendin tijdens het datingproces en jullie relatie veel gesprekken en situaties meegemaakt, waarbij je kennis hebt kunnen opdoen over wat zij leuk vindt in het leven.

Daarnaast heb je in bepaalde situaties kunnen observeren hoe zij reageert. Als je goed oplet en informatie opslaat, dan zul je die op een later moment goed kunnen gebruiken.

Voorbeelden:
🔔 Jouw vriendin vertelde over een hobby die ze vroeger had (bijv. paardrijden, schilderen, dansen, etc.) en dat ze die lang niet heeft uitgeoefend door omstandigheden.

👉 Wat kan jij doen? Onthoud dit en boek voor haar of jullie samen een middagje paardrijden. Iemand die glunderend praat over een eerdere ervaring, zal jouw gebaar nooit vergeten.

🔔 Jullie lopen door een winkelcentrum en je ziet waar zij het meeste naar kijkt en leuk vindt. Zij maakt misschien wel een opmerking als; ‘ahhh die wil ik echt een keer kopen!’

👉 Wat kan jij doen? Als zij iets echt heel graag wilt, dan kun je haar met datgene verrassen. Het is dan wel aan te raden om daar niet al te lang mee te wachten, aangezien de kans bestaat dat zij in de tussentijd de aankoop al zelf heeft gedaan.

🔔 Je kijkt samen met je vriendin naar een romantische film en hierin zie je een man die bijv. de hele dag in de weer is geweest om boodschappen te doen, te koken, de eettafel mooi te versieren, een pak heeft aangetrokken en zijn vriendin het hof maakt😊 Je ziet haar zwijmelen tijdens de film haha..

👉 Wat kan jij doen? Ik zou zeggen, creëer dezelfde setting in je eigen huis en verras haar met een romantisch diner! Vergeet je pak niet haha..

Wat laat jij met jouw initiatieven zijn?

Dat jij oplettend, creatief, initiatief nemend en romantisch bent.

Een vrouw is het meeste onder de indruk van een man die er tijd en moeite in heeft gestopt. Iets waarmee hij haar emotioneel kan raken.

Ervaringen zijn vaak kwalitatiever dan materiële zaken, maar dat hangt geheel af van de behoefte van je partner en de achtergrond daarvan.

Het is voor een vrouw super leuk om bijvoorbeeld de viering van een jubileum te bezegelen met een juweel dat een betekenis heeft. Iets dat jullie verbintenis op een mooie manier weerspiegelt. Iets wat ze elke dag bij zich kan dragen en als ze jou op een moment mist, ze er even naar kan kijken en zich goed kan voelen.

Afhankelijk van je financiële mogelijkheden kun je het zo gek maken als je wilt, zolang je cadeau een gedachte erachter heeft. Dat is het allerbelangrijkste.” - Laura

Wat heb jij weleens voor een vrouw gedaan om haar te verrassen? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen! Laat dit weten in een reactie hieronder.

Over de schrijver
De redactie van WeSocialMEN helpt jou om diverse termen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, daten en relaties helder te krijgen.
Reactie plaatsen

Ontvang GRATIS: WSM Visieboek

Het “visieboek” is dé belangrijkste resource uit onze betaalde cursus voor single mannen, The Social Gym™ dat mannen helpt een ijzersterke visie te creëren voor zichzelf om met meer zelfvertrouwen en assertiviteit te handelen.