Wanneer stel je jouw vriendin voor aan je familie en vrienden?
26 januari 2022 
4 min. leestijd

Wanneer stel je jouw vriendin voor aan je familie en vrienden?

Met haar vrouwelijke perspectief op daten en relaties, beantwoordt Laura 🙋🏻 de volgende vraag: "Wanneer stel je jouw vriendin voor aan je familie en vrienden?"

Dit leer je

> de gedachten die allemaal door ons hoofd spelen
> de toegevoegde waarde voor jouw toekomst met een vrouw
> wanneer het juiste is moment om haar voor te stellen en hoe je daar naar toe werkt
> voorbeelden van comfortabele gelegenheden voor de eerste ontmoeting
> kleine details om op te letten bij het voorstellen aan je vrienden/familie

De gedachten die allemaal door ons hoofd spelen

“Je bent al een tijdje aan het daten en bent steeds dichter naar elkaar toe gegroeid. Maar wanneer is het juiste moment daar om haar voor te stellen aan je kringen?

Ik kan mij voorstellen dat je dat misschien niet te snel wilt doen, vooral wanneer je nog niet zeker bent van je toekomst met haar.

Of misschien heb je er wel een heel goed gevoel bij en ben je er klaar voor, maar is ZIJ dat wel?

Het voorstellen van een vrouw aan je kringen is spannend!

 Want hoe zullen zij op haar reageren en andersom. Zal ze in de smaak vallen?

Het kan best ongemakkelijk voelen voor een vrouw als ze in gezelschap is van mensen die een (belangrijke) rol in jouw leven spelen. Ze wil toch wel een goede indruk achterlaten. Het is een soort ‘vleeskeuring’, waarbij er achteraf nog over nagepraat wordt en meningen uitgewisseld worden.

Wat als jouw omgeving zich negatief uit? Zal dat ervoor zorgen dat je afstand neemt, kritischer gaat kijken of spelen meningen vanuit jouw directe omgeving helemaal geen rol?

Het zijn wel dingen die door ons hoofd gaan en een kleine onzekerheid oproepen. Ik ben benieuwd naar hoe jullie hierover denken, laat het mij hieronder weten.

Waarom heeft het dit toegevoegde waarde voor jouw toekomst met een vrouw?

Voor een vrouw speelt de man natuurlijk de hoofdrol in dit vraagstuk. Ze gaat immers mogelijk een relatie met jou aan en in dat proces moet het gevoel naar elkaar toe goed zijn. Familie en vrienden spelen een secundaire rol, maar geen onbelangrijke.

Door jouw omgeving en naasten te leren kennen, komt ze meer te weten over jouw achtergrond en hoe jij functioneert binnen de relaties die jij reeds hebt.

Het is leuk en interessant om van de zijlijn te observeren hoe de man zich beweegt en gedraagt in een setting met mensen waarbij hij zich het meest op zijn gemak voelt.

Het biedt gelegenheid om over onderwerpen te praten waarbij zij jou leert kennen in het gezelschap van je familie/vrienden. Zo kan jouw familie het hebben over hoe het vroeger was, de leuke dingen die jullie hebben meegemaakt of bijv. hoe jij als kind was.

Vrienden kunnen meer een kijkje geven in het sociale aspect van de man, zoals: hoe ga jij om met jouw vrienden? Ben je sociaal? Hecht je veel waarde aan vriendschappen en hoe uit zich dat?

Wanneer is het juiste moment om haar voor te stellen aan familie/vrienden en hoe werk je ernaartoe?

Dat is voor ieder natuurlijk persoonlijk, omdat je er gevoelsmatig klaar voor moet zijn. Als je beide op het punt bent gekomen dat je al een tijdje met elkaar date, elkaar heel leuk vindt en de intentie hebt om dat door te zetten, dan kun je ervoor kiezen om nóg persoonlijker te worden.

Je zou dit heel geleidelijk kunnen opbouwen, door eerst bijv. veel te vertellen over je familie en vrienden. Ook kun je een keer bladeren door fotoboeken en leuke verhalen uitwisselen.

Dit zorgt ervoor dat zij niet het gevoel heeft alsof ze compleet vreemden ontmoet op het moment dat zij jouw familie ontmoet.

Zij heeft dan al wat achtergrond informatie en kan beter anticiperen op dat wat zij tegemoet gaat. Heb jij een zus of een tante die best pittig is, dan is zij alvast gewaarschuwd haha..

Ook kun je tijdens gesprekken met haar opletten op of zij interesse toont in je familie of vrienden door de vragen die zij stelt. Dat geeft gelegenheid om tussen het gesprek door heel subtiel een open uitnodiging te geven en te kijken hoe zij reageert.

Bijvoorbeeld:

Jij: Mijn moeder kan zo lekker koken!
Zij: Oh echt, wat maakt ze dan allemaal?
Jij: (noemt een paar gerechten op en eindigt met; wil je ook een keer proeven?)

Je houdt het luchtig en zet er geen tijdspan op, maar laat haar weten dat je ervoor open staat om samen bij je moeder te gaan eten.

Als zij positief reageert door te zeggen ‘Lijkt me leuk om een keer te doen’, dan weet je dat ze er positief in staat. Vervolgens kun je op een later moment refereren naar dit gesprek en haar dit keer écht uitnodigen.

Wat zijn de meest comfortabele settings daarvoor?

Wil je haar eerst voorstellen aan je vrienden, voordat je haar aan familie voorstelt? Er zijn verschillende mogelijkheden.

Intiem avondje uit eten met je vrienden

Voordelen          : meer gelegenheid tot dieptegesprekken en om elkaar beter te leren kennen

Vrienden thuis uitnodigen en gezellig wat eten en bijv. een spelletjesavond doen

Voordelen          : Ongedwongen sfeer, comfortabele en bekende ruimte (aangezien zij al eerder bij je thuis is geweest), relaxte setting

Haar meenemen naar een verjaardag van één van je vrienden

Voordelen          : Gelegenheid om meerdere mensen te leren kennen, ongedwongen sfeer, ruimte om samen even de rust te pakken, te gaan staan en zitten waar je wilt en een onderonsje te hebben (wat bij een intiem diner niet kan).

Kleine details om op te letten bij het voorstellen aan je vrienden/familie

Het is belangrijk dat de setting zo gemakkelijk mogelijk is voor beide.

Deze creëer je door vooraf informatie te geven aan de vrouw over wie zij gaat ontmoeten.

Hou er ook rekening mee dat het principe van het voor het eerst voorstellen aan je vrienden in het volgende geval niet aan te raden is. Wanneer je bijvoorbeeld met 10 van je voetbalvrienden hebt afgesproken in een bar en haar meeneemt (bij wijze van)..haha!

In grotere gezelschappen vinden vrouwen het fijner als de man/vrouw ratio in balans is. Ook is het fijn als de man zijn aandacht gelijk verdeeld tussen zijn vrienden en de vrouw.

We gaan van het positieve uit en stellen ons voor dat we hartelijk ontvangen worden en dat het een gezellige en relaxte sfeer zal zijn. Het is dan ook super fijn om na een geslaagde avond met vrienden of familie samen nog even na te praten en op langere termijn terug te kijken op dat soort momenten.” - Laura

Over de schrijver
De redactie van WeSocialMEN helpt jou om diverse termen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, daten en relaties helder te krijgen.
Reactie plaatsen

Ontvang GRATIS: WSM Visieboek

Het “visieboek” is dé belangrijkste resource uit onze betaalde cursus voor single mannen, The Social Gym™ dat mannen helpt een ijzersterke visie te creëren voor zichzelf om met meer zelfvertrouwen en assertiviteit te handelen.