Wil je daten met een vrouw met kinderen? (3 waardevolle tips!)
17 januari 2022 
3 min. leestijd

Wil je daten met een vrouw met kinderen? (3 waardevolle tips!)

Met haar vrouwelijke perspectief op daten en relaties als moeder zijnde, beantwoordt Mayke 🙋🏻 de volgende vraag: "Wil je daten met een vrouw met kinderen?"

Dit leer je

> wat anders is aan daten met een vrouw met kids t.o.v. een vrouw zonder
> uitdagingen van daten met een vrouw die kinderen heeft
> 3 tips voor het daten met een vrouw met kinderen

Wat anders is aan daten met een vrouw met kids t.o.v. een vrouw zonder

“Natuurlijk zijn alle vrouwen verschillend, of ze nu moeder zijn of niet. Maar het is wel écht anders om met een vrouw te daten met een kind (of meer dan één) dan met een vrouw zonder kinderen.

Waarom zou je eigenlijk willen daten met een vrouw met een kind? Dat kan ik uiteindelijk niet voor jou bepalen, maar ik kan wel een aantal mogelijke voordelen benoemen.

De meeste alleenstaande moeders die op zoek zijn naar een serieuze relatie, weten heel goed wat ze willen (en wat niet).

Ze zullen hun tijd niet zomaar besteden aan jou als ze je niet echt ziet zitten.

Een vrouw die moeder wordt, ontwikkelt een nieuw stukje van zichzelf. Je ziet dus meteen méér van de persoonlijkheid van de vrouw waarmee je aan het daten bent. Je krijgt haar niet alleen als vrouw te zien, maar ook als moeder.

Een moeder die in haar eentje kinderen opvoedt, is over het algemeen zorgzaam, zelfstandig, onafhankelijk en heeft doorzettingsvermogen.

Wanneer het daten overgaat naar een echte relatie, komt er een moment waarop je haar kind(eren) zal ontmoeten. Dit kan leiden tot het ondernemen van activiteiten die je zonder een kind waarschijnlijk niet zo snel zal doen. Zoals een zandkasteel bouwen op het strand, trampoline springen of een bezoek aan de kinderboerderij.

Uitdagingen van daten met een vrouw die kinderen heeft

Er zijn natuurlijk ook uitdagingen wanneer je date met een vrouw die moeder is.

Haar kind staat namelijk op nummer 1 (hier heb ik eerder over geschreven in dit artikel). Dit betekent dat haar kind altijd voor gaat en dat jij nooit haar grootste prioriteit kunt worden. Daarmee is de kans op een last-minute afzegging ook groter. Bijvoorbeeld vanwege een kind ziek of omdat de oppas heeft afgezegd.

Spontane acties kunnen leuk zijn, maar ze zijn soms moeilijk in de praktijk te brengen.

Er zal namelijk rekening gehouden moeten worden met het ritme van haar kind (bijvoorbeeld school, slapen en eten) en verantwoordelijkheden (zoals een ouderavond of een dansoptreden). Maar ook omdat er – tot een bepaalde leeftijd – een oppas geregeld moet worden.

In de meeste gevallen is er contact met de biologische vader van het kind. Dit houdt in dat de ex-partner van de vrouw die jij date altijd in beeld zal blijven. Maar het betekent ook dat het kind al een vader heeft, en waarschijnlijk niet zit te wachten op een vervangende vader. Je kunt niet verwachten dat je zondermeer de rol van opvoeder kunt gaan vervullen.

3 tips voor het daten met een vrouw met kinderen

Als je graag wilt daten met een vrouw met kind(eren), kan ik je een aantal tips meegeven:

1. Voor iedereen geldt dat tijd kostbaar is. Maar voor een moeder die alleen voor haar kinderen zorgt en een baan heeft, is dit nog meer het geval. Vraag haar daarom welke dag en tijd haar het beste uitkomt om af te spreken.

Neem haar tijd vooral niet voor lief en zorg ervoor dat jij haar tijd waard bent.

Anders is de kans groot dat ze haar spaarzame vrije tijd liever op een andere manier doorbrengt, bijvoorbeeld met een vriendin of in de sportschool.

2. Negeer het feit dat ze een kind heeft niet. Toon interesse in haar kind, maar wordt hierbij niet opdringerig. Denk er goed over na of jij zelf kinderen zou willen krijgen en vraag of zij nog een kinderwens heeft.

3. Investeer eerst in het goed leren kennen van jouw date voordat jullie haar kinderen erbij betrekken. Het is belangrijk dat jullie er eerst zelf van overtuigd zijn dat jullie matchen met elkaar en wederzijds serieuze intenties hebben, zodat zowel jij als het kind niet voor niets investeren in een band met elkaar.

Dat een vrouw moeder is, hoeft het daten en uiteindelijk een relatie niet in de weg te staan.

Maar het is wel iets waar je vooraf over na moet denken. Hopelijk help ik je daar met dit artikel mee op weg!” - Mayke

Over de schrijver
De redactie van WeSocialMEN helpt jou om diverse termen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, daten en relaties helder te krijgen.
Reactie plaatsen

Ontvang GRATIS: WSM Visieboek

Het “visieboek” is dé belangrijkste resource uit onze betaalde cursus voor single mannen, The Social Gym™ dat mannen helpt een ijzersterke visie te creëren voor zichzelf om met meer zelfvertrouwen en assertiviteit te handelen.