Als je date met een vrouw met kinderen, krijg je haar ex-partner er gratis bij…
22 februari 2022 
2 min. leestijd

Als je date met een vrouw met kinderen, krijg je haar ex-partner er gratis bij…

Met haar vrouwelijke perspectief als moeder op daten en relaties, deelt Mayke 🙋🏻 haar visie op het volgende: "Als je date met een vrouw met kinderen, krijg je haar ex-partner er gratis bij…"

Haar ex-partner blijft altijd in beeld

“Wanneer jij een relatie aangaat met een vrouw met kinderen, is er in de meeste gevallen ook een vader van deze kinderen in beeld. Haar ex-partner dus. En of jij dat nu leuk vindt of niet, zij zal met haar ex om moeten blijven gaan vanwege de kinderen. Dit betekent dat de kans groot is dat jij in de toekomst ook met hem te maken gaat krijgen. 

In het beste geval heeft jouw vriendin goed contact met de vader van haar kinderen: ze houden zich aan het ouderschapsplan, ze kunnen flexibel omgaan met afspraken als de situatie daarom vraagt en communiceren respectvol met elkaar over de kinderen. Hiermee laten ze namelijk zien dat ze elkaar los hebben gelaten als partners, maar het gezamenlijk ouderschap voortzetten. 

Wanneer ex-partners in een conflictueuze scheiding terecht komen, is dat voor mij een teken dat ze nog erg veel met elkaar bezig zijn en elkaar mogelijk nog niet echt hebben losgelaten. 

Een scheidingsproces is namelijk vergelijkbaar met een rouwproces en kent 5 fases: ontkenning, protest, gevecht, depressie en aanvaarding. In de laatste fase komt er berusting waarbij er weer gefocust kan worden op de toekomst. 

Als een vrouw nog erg veel bezig is met haar ex, vraag ik me af of ze wel echt klaar is voor een volgende relatie. 

Wat niet wil zeggen dat er nooit onenigheid mag zijn tussen de ex-partners of dat jouw date nooit een negatief woord mag spreken over de vader van haar kinderen. Ze zijn namelijk niet voor niets uit elkaar gegaan. 

4 tips over hoe je kan omgaan met haar ex-partner en vader van hun kinderen

Laat je niet teveel meeslepen in eventuele negatieve verhalen over de vader van de kinderen als jouw vriendin dit met jou deelt. Het is heel makkelijk om hierin haar kant te kiezen, maar je hoort alleen haar versie en kent de andere persoon niet. Ik denk niet dat jij degene wil zijn die jouw vriendin koppelt aan negatieve emoties over haar ex. Bovendien is het contact met de vader van haar kinderen fijner vanuit een neutrale houding dan vanuit het gevoel dat je betrokken bent in een conflict.

Respecteer het ouderschapsplan en de afspraken die jouw vriendin en haar ex hebben gemaakt omtrent de kinderen. Wanneer er zaken zijn die jou raken en waar jij last van hebt, mag je dit natuurlijk aangeven. 

Val de biologische vader van haar kinderen nooit af tegenover de kinderen. Hun papa is de beste, ook al zie jij waar hij steken laat vallen. Als jij commentaar hebt op hun vader, doe je de kinderen pijn en werk je mee aan het creëren van een loyaliteitsconflict. 

Als je last hebt van jaloezie ten opzichte van haar ex, bedenk dan dat ze niet voor niets uit elkaar zijn gegaan en dat zij nu met jou samen is. Als het duidelijk is dat de ex een afgesloten hoofdstuk is, is het makkelijker om hem niet als rivaal te zien. Wanneer de ex in beeld blijft vanwege de kinderen, kan dat lastiger zijn voor jou. Wat kan helpen is om duidelijke afspraken te maken over wat wel en wat niet kan.” - Mayke 

Over de schrijver
De redactie van WeSocialMEN helpt jou om diverse termen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, daten en relaties helder te krijgen.
Reactie plaatsen

Ontvang GRATIS: WSM Visieboek

Het “visieboek” is dé belangrijkste resource uit onze betaalde cursus voor single mannen, The Social Gym™ dat mannen helpt een ijzersterke visie te creëren voor zichzelf om met meer zelfvertrouwen en assertiviteit te handelen.