Hoe toon je op een goede manier interesse in haar als moeder en in haar kinderen?
08 februari 2022 
2 min. leestijd

Hoe toon je op een goede manier interesse in haar als moeder en in haar kinderen?

Met haar vrouwelijke perspectief op daten en relaties als moeder zijnde, beantwoordt Mayke 🙋🏻 de volgende vraag: "Hoe toon je op een goede manier interesse in haar als moeder en in haar kinderen?"

Wat kan je wel doen en wat juist niet?

“Het is goed om interesse te tonen in haar kind als je date met een vrouw die moeder is, maar het is belangrijk om hierbij niet opdringerig te worden. 

Ik kan me voorstellen dat deze opmerking vragen oproept wat je dan precies wel kan doen en wat juist niet?

Voor een moeder zijn haar kinderen het allerbelangrijkste in haar leven. Hierover is geschreven in het artikel 'Waarom zeggen vrouwen dat hun kind op nummer één staat en wat betekent dat voor jou?

Als je het feit dat een vrouw kinderen heeft negeert en je alleen focust op haar, mis je een heel groot deel van haar. Als je haar echt wil leren kennen en wil weten of jullie een goede match zijn, kun je niet om haar moederschap - en dus niet om haar kinderen - heen. 

Hoe toon je op een goede manier interesse in haar als moeder en in haar kinderen? 

👉 In het allereerste (online) contact kun je naar meer praktische zaken te vragen, zonder direct te persoonlijk te worden. Denk hierbij aan het aantal kinderen, leeftijd, geslacht en school. Niet iedereen zal direct de naam van haar kind willen delen. 

👉 Iets later kun je informeren naar iets persoonlijkere dingen zoals de omgangsregeling, wat haar favoriete activiteit met haar kind is, wat ze het leukste vindt aan haar kind en hoe ze zichzelf als moeder ziet. Dit geeft jou informatie die helpt om te bepalen of deze vrouw als persoon bij jou past. 

Mijn inziens kun je vrij snel vragen of een vrouw nog meer kinderen zou willen, vooral als het antwoord op deze vraag voor jou essentieel is.  

❗️Houd rekening met haar taken als moeder. Bel haar niet zomaar op rond etenstijd of kinderbedtijd. Voel je niet afgewezen als ze druk bezig is met de voorbereidingen van een kinderverjaardag en dus even minder aandacht heeft voor jou. En toon begrip als jouw date een telefoongesprek snel afrondt of jullie afspraak afzegt voor een ziek kind thuis. 

✅ Als je al langere tijd met elkaar aan het daten bent, raak je steeds meer op de hoogte van elkaars (dagelijks) leven. Door te onthouden en te vragen naar wat er in het leven van een vrouw speelt, laat je haar weten dat je echt geïnteresseerd bent in haar. Dit is ook van toepassing op kind-gerelateerde zaken. Als jouw date vertelt dat haar kind bijna jarig is, feliciteer haar daarmee op die dag. Als haar kind een belangrijke sportwedstrijd heeft, wens haar dan succes. Als je weet dat haar kind ziek is, vraag dan hoe het gaat. 

Je kunt ook teveel interesse tonen in haar kinderen, dit zal mogelijk als opdringerig worden ervaren.

Hoe kun je voorkomen dat je, ondanks goede intenties, te opdringerig overkomt?

👉 Behalve moeder, is de vrouw waar jij in geïnteresseerd bent dus ook nog gewoon een vrouw. Praat dus niet alleen maar over ouderschap met haar, maar toon interesse in haar als vrouw. Zoals je ook zou doen met een vrouw zonder kinderen. 

❗️Bemoei je vooral niet zomaar met opvoedkundige zaken. Denk hierbij aan slapen, eten, zindelijkheid, huiswerk maken en gamen. Mocht jouw date je expliciet vragen om jouw mening, kun je deze uiteraard geven. Ben hiermee wel voorzichtig, vooral als je zelf geen kinderen hebt. 

❗️Je kunt informeren naar de omgangsregeling en hoe het contact is met de vader van de kinderen, maar ga hier niet te diep op in. Dit is iets tussen haar en haar ex. 

❗️Praat niet meteen over jezelf als (toekomstige) stiefvader voor haar kinderen. 

Ikzelf vond mannen die in het begin contact te ‘gretig’ overkwamen ten opzichte van mijn kinderen best wel irritant.

Ikzelf wilde daten met iemand die vooral interesse had in mij, niet voornamelijk in mijn kinderen. Als je wat langer aan het daten bent en samen naar jullie relatie op langere termijn kijkt, is het natuurlijk wel belangrijk om het met elkaar te hebben over hoe jouw rol in het leven van haar kinderen er uit zal gaan zien.” - Mayke 

Over de schrijver
De redactie van WeSocialMEN helpt jou om diverse termen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, daten en relaties helder te krijgen.
Reactie plaatsen

Ontvang GRATIS: WSM Visieboek

Het “visieboek” is dé belangrijkste resource uit onze betaalde cursus voor single mannen, The Social Gym™ dat mannen helpt een ijzersterke visie te creëren voor zichzelf om met meer zelfvertrouwen en assertiviteit te handelen.