Waarom je telkens in de friendzone belandt...
26 april 2022 
2 min. leestijd

Waarom je telkens in de friendzone belandt...

Wat zijn de belangrijkste drijfveren achter jouw gedrag en emoties?

"Ben je op zoek naar erkenning en liefde? Als dit jouw drijfveren zijn, blijf je nog lang alleen.

Een vriend van mij genaamd Alex, maakte mij hiervan bewust. Hij was bij een event van Tony Robbins waarin verteld werd over de zeven basisbehoeften van de mens.

Deze basisbehoeften hebben wij allemaal en vormen onze drijfveren achter ons gedrag en emoties. Een drijfveer kun je zien als ‘de reden om tot actie te komen’. Met andere woorden: jouw motivatie, waarom je iets doet.

Van de zeven drijfveren, zijn er standaard twee daarvan het meest dominant. Wanneer deze twee op de verkeerde manier bij jou staan ingesteld, wordt het heel lastig voor je om een vaste relatie starten met de juiste vrouw.

Deze twee verhogen namelijk de kans dat je gezien wordt als een vriendschappelijke vriend, in plaats van een potentieel romantische partner. Welkom in de friendzone dus.

De zeven basisbehoeften van de mens

Nu ben jij nieuwsgierig welke zeven er zijn. Welke twee daarvan bij jou het meest dominant aanwezig zijn. Specifiek in het contact leggen en daten met vrouwen...

Hieronder een video die de drijfveren één voor één toelicht. Aan jou om eerlijk naar jezelf en te erkennen waar jij staat.

En? Hoe zit het bij jou?

Zijn het ‘erkenning & liefde’? Of staat ‘zekerheid’ ook dicht bij jou?

Als je deze drijfveren hebt, zorgt dit ervoor dat je needy overkomt bij vrouwen. Dat je elke keer hoopt dat je door de ander leuk gevonden wordt. Ook dat je 10 van de 10 keer in je comfortzone blijft waar je je lekker veilig voelt. Hier kom je geen stap mee verder. Het draait elke keer maar om jij. Dat jij iets ‘krijgt’.

Dit maakt je enorm onaantrekkelijk. Dit maakt je een ‘Nice Guy’.

Blijf groeien en bijdragen, de toepassing hiervan

In plaats van dat je iets doet om te krijgen, handel je in het vervolg vanuit de mindset om te ‘groeien en bij te dragen’.

Het grote verschil hierin is dat je iets geeft. Doordat je iets geeft, kun(!) je daar iets voor terugkrijgen. Dat is afhankelijk van of diegene dat ook zou willen bij jou en of jij dat ook wilt.

Hoe pas je dit in de praktijk toe?

Wanneer je de volgende keer merkt in een gesprek met een vrouw dat je voelt dat je erkenning nodig hebt, zeg tegen jezelf dat het nu niet om jou gaat. Zeg tegen jezelf dat je hier bent om bij te dragen. 

Hoe je bijdraagt op dat moment? Door bijvoorbeeld de ander een compliment te geven, of door interesse te tonen dmv jouw vragen om daarna goed te luisteren, of ergens je mening over geeft wat een mooi gesprek oplevert.

Het belangrijkste hierin, is dat je daarna niet iets terugverwacht. Jij draagt bij aan dit gesprek met een vrouw.

Of ze daarna jou ook een compliment geeft, interesse toont in jou of haar mening geeft, dat is in deze fase van het loskomen van de oude niet-werkende drijfveren niet belangrijk.

Wat belangrijk is dat je merkt dat als je voelt dat je die erkenning nodig hebt, dat je dit omdraait naar bijdragen. Hier groei je van.

Als je dat nog niet gedaan hebt, beluister de video zodat je weet waar je staat en wat je verder kunt doen.

Conclusie

Wanneer jouw twee meest dominante drijfveren ‘erkenning & liefde’ zijn, blijf je lang alleen.

Door dit om te buigen naar ‘groei & bijdragen’, maakt dit je een stuk aantrekkelijker. Besef daarom voor jezelf welke drijfveren voor onbewust belangrijk zijn, zodat je daardoor je gedrag en emoties kan bijsturen. Of, dat je op je handeling met meer gemak kan relativeren." -Robin

Over de schrijver
De redactie van WeSocialMEN helpt jou om diverse termen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, daten en relaties helder te krijgen.
Reactie plaatsen

Ontvang GRATIS: WSM Visieboek

Het “visieboek” is dé belangrijkste resource uit onze betaalde cursus voor single mannen, The Social Gym™ dat mannen helpt een ijzersterke visie te creëren voor zichzelf om met meer zelfvertrouwen en assertiviteit te handelen.