Hoe je jouw ontwikkeling meetbaar en zichtbaar maakt & jouw zelfvertrouwen een boost geeft!
06 februari 2022 
1 min. leestijd

Hoe je jouw ontwikkeling meetbaar en zichtbaar maakt & jouw zelfvertrouwen een boost geeft!

Hoe weet je dat je groeit als man?

Kijk, als je met sporten bezig bent, dan zie je letterlijk in de spiegel dat je groeit of afvalt, afhankelijk van je gestelde doel. Als je in de spiegel ziet dat je lichaam verandert, geeft dat extra zelfvertrouwen en motivatie om door te zetten.

Met persoonlijke ontwikkeling is dat minder tastbaar en zichtbaar. Dat maakt het voor jou extra lastig. Helemaal als je hier net mee begint…

Natuurlijk gold dat ook voor mij. En weet je hoe ik het mezelf nog moeilijker maakte? Misschien herken je dat wel…

Door ook nog is te focussen op de dingen die ik fout deed

Daar legde ik de nadruk op.

Wat deed dat met mijn zelfvertrouwen?

Veel! Maar dan in negatieve zin. Terwijl ik mezelf wilde ontwikkelen en wilde groeien, werd ik steeds onzekerder.

Lekker dan…

Gelukkig kwam er een oplossing. Lang verhaal kort, maar na een ingeving besefte ik mij dat ik mijn persoonlijke ontwikkeling meetbaar moest maken. Dus net zoals de fysieke ontwikkeling die je ziet in de spiegel, maar nu mijn ontwikkeling in zelfvertrouwen en zelfbeeld.

Dit zorgde ervoor dat ik mezelf dwong om meer te kijken naar de zaken die ik goed deed en minder naar de zaken die ik fout deed.

Na verloop van tijd zag ik in een grafiek letterlijk mijn ups-and-downs terug. Dit zorgde ervoor dat mijn ontwikkeling meetbaar was gemaakt alsof ik in de spiegel keek. Omdat ik terug zag dat ik groeide op basis van mijn grafiek, gaf dit een boost aan zelfvertrouwen.

Mannen die ons trainingsprogramma volgen ervaren dit ook. Zij maken nu ook hun ontwikkeling meetbaar wat voor hen een boost aan zelfvertrouwen oplevert.

Dit wens ik ook voor jou.

Waar jij je op focust, dat groeit

Daarom krijg je weer een video direct uit ons trainingsprogramma The Social Gym 4.0. Bekijk deze hieronder:

Klik hier om de pin-up uit de video te downloaden
& klik hier voor een ingevulde grafiek als voorbeeld

Dit leer je in de video

- bewuster omgaan met waar jij je op focust, wetende dat dat groeit
- hoe je binnen enkele dagen positiever en zelfverzekerder wordt
- een realistische visie op jouw acties en gedrag
- mijn ervaring in het meetbaar maken van mijn groei
- hoe jij jouw ontwikkeling meetbaar en zichtbaar maakt

Deze video komt uit ons trainingsprogramma en bevat een oefening (zie hierboven) die je kunt toepassen.

Daarom adviseer ik je om deze video zo snel mogelijk te bekijken. Het zal je zelfvertrouwen een boost geven!

Succes!" -Robin

Over de schrijver
De redactie van WeSocialMEN helpt jou om diverse termen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, daten en relaties helder te krijgen.
Reactie plaatsen

Ontvang GRATIS: WSM Visieboek

Het “visieboek” is dé belangrijkste resource uit onze betaalde cursus voor single mannen, The Social Gym™ dat mannen helpt een ijzersterke visie te creëren voor zichzelf om met meer zelfvertrouwen en assertiviteit te handelen.