Hoe krijg je een vriendin? (concreet 10 stappenplan van single man → vaste relatie)
04 januari 2023 
in Daten
10 min. leestijd

Hoe krijg je een vriendin? (concreet 10 stappenplan van single man → vaste relatie)

Iedere man heeft zichzelf wel eens deze vraag gesteld… Wat ook niet raar is, want dit is één van onze natuurlijke aspiraties als mens om een partner te vinden waar we samen oud mee willen worden.

Tóch wordt ons nooit aangeleerd hoe dit “relatie-proces” concreet in z’n werk gaat…

Hierdoor zijn er veel mannen die ofwel met de verkeerde partner eindigen (waar ze dan pas achter komen wanneer het te laat is…) ofwel jarenlang onvrijwillig vrijgezel moeten blijven.

Daarom bestaat WeSocialMEN.

Ons doel is namelijk om zoveel mogelijk single mannen in België en Nederland stapsgewijs te ondersteunen om zichzelf te ontwikkelen van een verlegen, terughoudende, single man… naar een sociaal vrije, zelfverzekerde, stabiele man in een relatie met de juiste vrouw voor hem.

Op die manier creëren we langzaamaan een wereld gevuld met liefdevolle relaties waarbij de man en vrouw elkaar waarderen en samen een mooi leven opbouwen (i.p.v. na 1-2j al de scheiding aan te gaan).

Daarom hebben we beknopt in 10 simpele stappen het hele proces blootgelegd van single man → liefdevolle relatie zodat ook JIJ weet hoe en wat jij moet doen om in 2023 de juiste vriendin te vinden. 


1. Zorg ervoor dat je een actief leven hebt

Stap één is om eerst jouw eigen leven op orde te hebben. Dit is ook waarom wij bij WeSocialMEN zo’n sterke focus leggen op jouw eigen ontwikkeling als man.

Want het allerbelangrijkst is dat jij een stabiel baan hebt, dat je comfortabel je rekeningen betaalt, dat jij jouw eigen hobby's hebt waar je voldoening uit haalt en dat jouw relaties met vrienden en familie regelmatig gewaterd worden. 

In het kort: 

Zorg dat je een actief en interessant leven hebt waar een vrouw graag deel van zou willen uit maken.


2. Spendeer tijd aan je uiterlijk

Stap twee is om ook jouw uiterlijk op orde te hebben. Natuurlijk is jouw persoonlijkheid en hoe jij je leven voor elkaar hebt essentieel, maar er zijn 2 redenen waarom jouw uiterlijk zo’n belangrijke rol speelt in het dating proces.


Reden #1: Jouw eerste indruk

Jouw uiterlijk is namelijk het eerste wat een vrouw ZIET en als haar eerste indruk is dat ze je ziet met een onverzorgd kapsel… oude T-shirts die je 10 jaar geleden ook al droeg… en een slecht postuur…

Ja, dan zal ze niet echt haar best doen om zichzelf in jouw bijzijn te plaatsen (dit is één van de 19 subtiele hints die vrouwen geven wanneer ze interesse hebben in een man, lees hier verder om de andere te ontdekken).


Reden #2: Het vooroordeel

Als een vrouw opmerkt dat jouw uiterlijk niet op orde is, komt dat over bij haar alsof je niet voor jezelf kan zorgen… en als je niet eens voor jezelf kan zorgen, hoe kan je dan voor haar zorgen?

Vrouwen kunnen tegenwoordig wel voor zichzelf voorzien, maar dat betekent niet dat ze geen aantrekkelijke, masculiene man wil die haar veilig en comfortabel laat voelen.


De boodschap:

Zorg dus dat je kapsel goed past bij jouw gezicht, dat je naar de sportschool gaat of tenminste dagelijks beweegt en in vorm blijft, en dat je een aangenaam luchtje aan hebt dat vrouwen nieuwsgierig doet rondkijken van: “Hé, wie ruikt hier zo lekker??”

Deze simpele zaken zullen het 10x gemakkelijker maken voor je om jouw toekomstige vriendin te ontmoeten.


3. Haar ontmoeten op de juiste plekken

Nu dat je jouw leven én jouw uiterlijk op orde hebt, is het natuurlijk tijd dat je jezelf in de juiste omgeving zet om die toekomstige vriendin ook echt te ontmoeten.

Hier heb je alvast een paar voorbeelden om rekening mee te houden, want veel mannen lopen eindeloos vrouwen mis, terwijl ze ze elke dag voorbij lopen.Je sociale cirkel

Misschien ga jij al met vrouwen om in een bepaalde vriendengroep? 

Als dit vrouwen zijn die je al langer kent en je hebt nooit eerder jouw interesse laten zien (of wel, maar ze waren niet geïnteresseerd), dan is de kans groot dat ze jou in die irritante “friendzone” heeft gezet…

In dat geval kan je deze vrouwen beter achterwege laten.

Maar… houdt wel in het achterhoofd dat als je nieuwe vrouwen ontmoet via vrienden of vriendinnen, en jij je aangetrokken voelt dat dit daadwerkelijk kan uitbloeien tot een date of zelfs een relatie.

Zorg er daarom ook voor dat jij flirt met deze vrouwen en laat zien dat je niet alleen maar vrienden wilt zijn. 

Op die manier voorkom je dat je direct in de friendzone komt.

(Als jij niet goed weet hoe je moet flirten kan je hier de 12 beste tips lezen om speels met vrouwen te flirten zonder haar ongemakkelijk te laten voelen)Overdag

Denk eens na waar jij overdag allemaal naartoe gaat… Misschien ga je naar je werk via het openbaar vervoer? Daar zijn vrouwen. 

Misschien haal je in de middag wat lunch in de supermarkt of een broodjeszaak? Daar zijn vrouwen. Misschien ga je na je werk nog boodschappen doen of naar de sportschool? Daar zijn vrouwen.

Op al deze plaatsen zijn dus vrouwen te bevinden. 

Het is niet omdat je ergens mee bezig bent dat je niet in conversatie kunt gaan met mensen.

Je hoeft ook niet altijd een vrouw d’r nummer te krijgen, maar gebruik het eerst om socialer te worden in de omgang. 

Uiteindelijk zal je aanvoelen dat het bijna als een “misdaad” voelt wanneer je geen contactgegevens uitwisselt met een vrouw waarmee het klikte.Uitgaan

Niet iedereen is per se een “feestbeest”, maar als jij wel kunt genieten van avontuurlijke avondjes uit? Waarom gebruik je dit dan niet als een kans om nieuwe vrouwen te ontmoeten?

In plaats van je helemaal lam te zuipen; probeer je wat in te houden en te genieten van de avond terwijl je leuke conversaties hebt en connecties maakt met de mensen om je heen.

Zoals ik net zei, je hoeft niet altijd nummers te scoren in het begin. Gebruik het als oefening en na een tijd zullen conversaties natuurlijk vloeien.Online

ALLES online doen zou ik niet aanraden, want op die manier verwaarloos je je social skills en wordt het moeilijk wanneer je gesprekken moet houden in het echt met vrouwen op dates...

Maar… het is wel een geweldig supplement bovenop vrouwen ontmoeten in het echte leven.

Hierbij is het belangrijk dat:

  1. Je niet alleen hoge kwaliteit profielfoto’s kiest, maar ook de juiste zodat jij het type vrouwen aantrekt die jij wilt.

  2. Jouw bio minder op de feiten inspeelt, maar meer op emoties door middel van humor en verhalen (want vrouwen zijn emotionele wezens).

  3. Je gesprekken begint op een unieke én authentieke manier zodat jij ook daadwerkelijk reacties terug krijgt.


4. Flirten

Dit is iets wat veel mannen nerveus maakt omdat ze niet willen overkomen alsof hun enige doel is om de vrouw waar ze mee in gesprek zijn in hun bed te krijgen.

Dus spelen ze meer de “vriend” rol om haar niet ongemakkelijk te laten voelen.

Maar in realiteit schieten mannen hiermee zichzelf in de voet, want als jij niet flirt met een vrouw en jouw oprechte intenties laat zien… zal ze denken dat je geen interesse hebt en jou beschouwen als: 

“Een vriend”.

En zoals je misschien wel al ervaren hebt, is het daarna bijna onmogelijk om dit om te draaien.

Natuurlijk begrijpen we dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is… Daarom hebben we hier de 12 beste tips opgelijst zodat jij vlot flirt met vrouwen terwijl je haar nog steeds comfortabel laat voelen.


5. Vraag haar mee op een date

Stel dat je in conversatie bent met een vrouw – je past de flirttechnieken toe uit het blogartikel hierboven, en je merkt dat ze je meerdere subtiele hints geeft die aantonen dat ze ervan geniet…

Dan kan je jezelf niet tekort doen en wordt er verwacht van je dat je haar mee uitvraagt.

Misschien hebben jullie gepraat over koken, dan kan je heel natuurlijk een kook date voorstellen.

Of, misschien hebben jullie een gemeenschappelijke interesse in fitness… wat het ook is; als je kunt, is het altijd natuurlijker om je eerste date af te stemmen op iets dat jullie eerder besproken hebben.

Als jij meer date ideeën nodig hebt ter inspiratie, dan vind je er in dit blog artikel nog 20+ (inclusief de stapel-date methode om van elke date een diepere ervaring te maken).


6. Haal de juiste gespreksonderwerpen aan

Ze ging dus met veel plezier in op jouw voorstel om op date te gaan, top ;) maar waar heb je het dan over op de date? 

Je wilt niet dat er van die ongemakkelijke stiltes vallen die jullie alleen maar nog nerveuzer maken…

Nou, om dit te voorkomen hebben wij hier al eens een uitgebreid blog over geschreven met 15 leuke gespreksonderwerpen die jullie van het begin van de ontmoeting – tot jullie elkaar gedag zwaaien – vlot aan de praat houden.

Als je daar meer over wilt lezen, kan je hier klikken.


7. Wees jezelf

Dit klinkt misschien cliché, maar toch is het een cruciaal punt. Je wilt jezelf namelijk niet anders voordoen dan je echt bent en maar met alles akkoord gaan om conflicten te vermijden.

Probeer dat “perfecte gedrag” los te laten en vrijheid te vinden in het “jezelf zijn”.

Hiermee bedoelen we niet dat je hetzelfde omgaat met je date als met je jongensvrienden (hou het beschaafd), maar laat wel jouw ware kleuren zien.

Zegt ze iets waar je eigenlijk niet mee akkoord bent? Zeg het haar. Vindt ze een bepaalde film leuk die jij bar slecht vindt, zeg het haar (op een speelse manier).

Dit zal jullie seksuele spanning alleen maar verhogen. 

En stel dat ze tóch wegtrekt of afstand neemt omdat je niet dezelfde mening deelt, dan was ze sowieso geen vrouw waar je een lange termijn relatie mee zou willen.


8. Probeer nog een date vast te leggen

Veel mannen vinden het moeilijk om tweede dates vast te leggen…

Maar als jij jouw intenties laat zien en flirt met haar, PLUS je gebruikt de 15 gespreksonderwerpen die we meedelen in ons ander blog? Dan is het eigenlijk best simpel.

Want jullie zullen zeker en vast tijdens de date over jullie interesses en hobby's praten en daar overeenkomsten in vinden. 

In dat geval is het helemaal niet vergezocht om op basis daarvan een tweede date voor te stellen.

Als jij bijvoorbeeld vertelt over een leuke cocktailbar waar je geweest bent en je date lijkt daar enthousiast over… dan kan je gewoon zeggen: 

“Weet je wat, ik zal je er eens mee naartoe nemen, dan kan je zelf proeven ;)”

Dit is maar één voorbeeld natuurlijk, maar hetzelfde principe geldt voor elk ander date-idee. Als de date goed gaat en ze heeft interesse zal ze met plezier toestemmen.


9. Blijf in contact met haar

Als je met d’r op date was, betekent dat dat jij haar nummer, WhatsApp of sociale media (wat je ook gebruikt) al hebt.

Uiteindelijk wil je het altijd zo persoonlijk mogelijk maken en voor haar WhatsApp of nummer gaan.

Na de date stuur je haar nog even een berichtje of ze veilig thuis is (indien je haar niet zelf thuis hebt afgezet) en laat je het even rusten.

Meestal als een vrouw oprecht interesse heeft en een leuke tijd met je had, zal ze je snel weer berichten om te delen dat het gezellig was en dat ze het nog eens wil doen.

Doet ze dat niet direct, dan neem jij initiatief en stuur je haar 1-2 dagen erna zelf een leuk bericht.

Hou het luchtig, verwijs naar grappige onderwerpen waar jullie het over hadden tijdens de date om die flirterige gevoelens weer naar boven te halen.

Daarna vraag je wanneer ze vrij is voor jullie 2e date en leg het vast ;)


10. Vraag NIET te snel om ‘verkering’

Dus nu heb je een vrouw ontmoet waarmee je al op meerdere dates geweest bent en je hebt het gevoel dat je het “officieel” wilt maken.

Nou… wacht daar nog even mee.

Want een grote fout die veel mannen maken is om na de eerste paar weken al te vragen voor verkering waarbij ze ofwel direct verteld worden dat het te snel gaat…

Of, wat wij zien uit de ervaring van andere mannen binnen onze community, dat deze relatie al eindigt na 2-3 maanden omdat het “toch even te snel ging” voor haar.

Wacht daarom zeker een paar maanden, en let goed op de hints die ze je geeft. 

Bijvoorbeeld:

Vraagt ze je om haar familie te ontmoeten? Komt ze herhaaldelijk en met plezier bij je thuis? Stelt ze je vragen zoals “Wat zijn we?”, etc.

Wanneer je deze hints krijgt WEET je dat ze klaar is voor een vaste relatie met jou en kun je haar daarvoor bewust meenemen op een romantische date…

Om uiteindelijk de vraag te stellen waarvan jullie beiden al het antwoord weten ;) 

Op deze manier zal deze date-herinnering gebrand staan in haar geheugen en zal die speciale dag tot jaren erna nog steeds een warm plekje in haar hart behouden.


11. [BONUS] Hoe weet je wanneer een vrouw de juiste is?

Je wilt natuurlijk geen relatie beginnen met vrouwen waar jij niet mee overweg kunt of waarvan je weet dat het op lange termijn niets wordt…

Maar hoe kun je vooraf al weten of een vrouw op lange termijn bij jou zou passen of niet?

Dit is een cruciale vraag én daarom ook één van de eerste onderdelen die we behandelen in ons online programma The Social Gym™ om vaste relaties te starten binnen 6-12 maanden.

Alhoewel merkten we op uit honderden gesprekken met mannen dat zij enorme moeite hadden om hun “ideale vrouw” gedetailleerd te beschrijven.

Dit is belangrijk omdat anders de kans groot is dat jij niet alleen jouw tijd… maar ook duizenden euro's verspilt aan dates, cadeautjes, vakanties, noem maar op –  voor de verkeerde vrouwen.

Daarom hebben we de “Ideale Partner 2.0” oefening ontwikkelt met een specifieke vragenlijst zodat jij perfect kunt bepalen hoe jouw ideale vrouw eruit ziet qua karakter.

Op die manier zie jij snel of een vrouw potentieel heeft op lang termijn of niet.

>>> Als jij gratis toegang wilt tot die oefening en wilt weten waar jij precies naar op zoek bent in een vrouw, meld je dan hier aan en ontvang de PDF binnen enkele minuten in je mailbox.


Succes!

Over de schrijver
De redactie van WeSocialMEN helpt jou om diverse termen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, daten en relaties helder te krijgen.
Hasan
Door

Hasan

op 07 May 2023

+b

Reactie plaatsen

Ontvang GRATIS: Ideale Partner 2.0 / Oefening

Dit is één cruciale oefening uit onze betaalde cursus voor single mannen, The Social Gym™ waaruit al 170+ vaste, liefdevolle relaties ontstaan zijn (inclusief kinderen en trouwerijen).