19 Subtiele hints van vrouwen die meeste mannen nooit zullen opmerken
14 december 2022 
in Daten
11 min. leestijd

19 Subtiele hints van vrouwen die meeste mannen nooit zullen opmerken

Als man kan het best een uitdaging zijn om de subtiele hints van vrouwen te ontcijferen tijdens gesprekken, wat het moeilijk maakt om te lezen of ze daadwerkelijk geïnteresseerd zijn of niet.

Maar je wil niet dat je met een vrouw praat en haar niet mee uit vraagt om dat je “denkt” dat ze nee zal zeggen… Om precies dit te voorkomen hebben we hier 19 subtiele hints neergezet die vrouwen bewust of onbewust doen wanneer ze willen dat je een “volgende stap” neemt met ze.

Dit kan betekenen dat je haar mee uit vraagt, of dat je bijvoorbeeld voorstelt om op een tweede date te gaan. Dat is afhankelijk van de situatie.

Ho wacht nog even, dat is nog niet alles…

Want op het einde delen we ook nog de doodsimpele, maar toch vrijwel onbekende reden waarom vrouwen altijd zo subtiel zijn en niet zoals mannen heel direct vertellen of ze interesse hebben of niet, dus lees zeker helemaal tot het eind!

Laten we erin vliegen!1. Ze stelt persoonlijke vragen

Wat vaak voorkomt is dat mannen op dates gaan en de vrouw een hele lijst aan vragen stellen waarop ze gewoon maar antwoord zonder ooit iets terug te vragen… dit is geen goed teken.

Maar als een vrouw wél vragen terugstelt, en zelfs haar eigen persoonlijke vragen heeft, betekent dit dat ze benieuwd is naar jou als persoon. Dit is een goed teken van romantische interesse. Wees dus niet bang om dit verder te zetten.2. Ze leunt naar voren

Wat ook vaak voorkomt is dat wanneer vrouwen geen interesse hebben, ze sneller hun afstand bewaren, of zelfs wegtrekken wanneer je dichter bij komt.

Maar wanneer vrouwen je leuk vinden zal je net het omgekeerde opmerken en zien dat ze juist naar voor leunt. Dit is een goed teken dat ze zich comfortabel en aangetrokken voelt tot jou.3. Ze heeft een grote glimlach

Nog een subtiele hint die veel mannen niet opmerken is wanneer een vrouw oprecht en breed glimlacht.

Dit is een positief teken van interesse omdat je hieruit kan afleiden dat ze “in het moment” is met jou en daadwerkelijk luistert. Ze zit dus niet op d’r telefoon, te denken aan andere onzinnige zaken.4. Ze plaagt je

Je kent wellicht wel nog het kinderlijke gezegde: “plagen is om liefde vragen”. Nou, die kiddo’s weten het goed. Misschien niet direct “liefde”, maar wat het wél doet, is vragen om aandacht.

En wanneer een vrouw extra moeite doet om jouw aandacht te overwinnen betekent dit dat ze interesse heeft.

Let hier dus goed op, en wees niet bang om dit ook bij haar te doen. Het is een gebalanceerde dans tussen de twee.5. Ze lacht om je grappen

Dit flirt signaal is gelijkaardig aan wanneer een vrouw breed glimlacht, want wanneer ze lacht met je grappen, betekent dit dat ze diep aan het luisteren is.

Plus, het is een goed teken dat jullie dezelfde stijl in humor hebben, wat ook op langere termijn belangrijk is. Dus let er goed op want dit is wel een belangrijke.6. Ze komt dichterbij

Hiermee bedoelen we niet dat ze je zomaar komt knuffelen of zoiets – althans dat kán wel, maar in dit geval bedoelen we, ze plaatst zichzelf dichter in jouw bereik.

Je zou ervan versteld staan hoe subtiel vrouwen soms wel niet kunnen zijn wanneer ze werkelijk interesse hebben in een man.

Om het even concreet te maken; dit zou kunnen betekenen dat ze bij je voorbij loopt wanneer ze dit eigenlijk niet hoeft.

Of, dat ze dicht bij je komt zitten terwijl er nog een heleboel andere plaatsen zijn.

Als je zoiets opmerkt, wees dan zeker niet bang om een gesprek te openen, want dat is nou net waarom ze dicht bij komt.7. Ze complimenteert je

Dit is misschien wel één van de meest duidelijke hints die een vrouw je kan geven.

Als ze erg onder de indruk is over iets wat je doet of hebt bereikt en ze zegt dit ook hardop tegen je, dan toont dit een hoog niveau van interesse.

Maar let op; wat veel mannen doen is om daarna direct een compliment terug te geven. Dit wil je vermijden, want dat maakt je compliment net minder waardevol.

Hoe sneller jij complimenten geeft, hoe minder waarde ze dragen.

En over het algemeen geven vrouwen veel minder complimenten dan ze er krijgen, dus zie dit zeker als een positief teken van interesse.8. Ze friemelt

Deze onbewuste hint is eigenlijk best schattig en toont een hoog niveau van interesse. Wanneer een vrouw bijvoorbeeld friemelt met d’r vingers of met d’r haar, dan betekent dit dat ze “nerveus” is.

En als ze nerveus is, betekent dit dat ze geeft om jouw mening over haar.

Als een vrouw werkelijk geïnteresseerd is in een man, wil ze zichzelf op de beste manier presenteren, wat logisch is.

Aan de andere kant, als een vrouw geen interesse heeft, kan het haar niet veel schelen hoe ze overkomt of hoe ze eruit ziet.

Let hier goed op, want dit is een sterke indicatie van interesse.9. Ze kijkt je vaak aan

Oogcontact is enorm belangrijk en gebeurt meestal niet per toeval. Mensen zoeken je ogen op voor een reden.

Als een vrouw dit herhaaldelijk doet bij jou, spreek haar aan, dat is precies wat ze wil.

Of, als ze dit doet op date, zegt dat dat ze op dat moment nergens anders aan denkt dan dat perfecte moment met jou, een goed teken of niet?10. Ze behandelt je anders dan alle anderen

Dit is over het algemeen moeilijk te meten met vrouwen die je nog niet kent, maar stel dat je een vriendengroep hebt en je interesse hebt in één van de vrouwen.

Let dan eens heel goed op hoe ze zich gedraagt tegenover jou, in vergelijking met andere mannen.

Als ze interesse heeft, zal je zeker en vast meerdere van de subtiele hints oppakken die hier vermeld worden die ze bij andere mannen niet laat zien.11. Ze reageert snel op je berichten

Nog een hele goede indicator die onthuld of een vrouw geïnteresseerd is, is wanneer ze snel antwoord op jouw berichten.

Tegenwoordig zitten mensen constant op hun telefoon, dus als ze en bericht van je krijgt en niet reageert voor een hele dag, dan zegt dat genoeg.

Maar als ze wél snel antwoord, betekent dit dat ze jou ziet als een “prioriteit” en dat zegt ook een heleboel ;)12. Ze probeert op whatsapp het gesprek gaande te houden

Je kent wel zo’n situaties wanneer gesprekken soms wat stilvallen en er weinig te zeggen valt, toch?

Nou, als een vrouw weinig interesse heeft, zal ze ook niet echt de moeite doen om in het gesprek te investeren.

Maar doet ze dit wél? Door jou extra vragen te stellen of door bepaalde video’s/foto’s te delen, dan toont dit dat ze nog niet klaar is om jou zomaar te vergeten.

Blijf natuurlijk geen dagen appen zonder ooit een date te plannen. Een romantische connectie creëer je in het echt, niet via WhatsApp.13. Ze kan geen oogcontact houden

We hadden het eerder over hoe het een positief teken is als een vrouw je vaak aankijkt, maar als jij diep terugkijkt in haar ogen, zal het niet lang duren voordat ze wegkijkt met een verlegen glimlach op d’r gezicht.

Dit laat zien dat er “liefde” in de lucht is, dus let hier goed op.14. Ze vermelden dat ze single zijn

We hebben het hier over subtiele hints, maar als ze hardop zegt tegen je dat ze vrijgezel is, dan heeft ze bewust besloten dat jij dit moet weten.

Wees in dit geval dus zeker niet bang om het een stap verder te nemen, want dat is precies waar ze naar op zoek is.15. Ze bloost

Deze hint is gelijkaardig aan het friemelen. Wanneer een vrouw namelijk bloost, betekent dit dat ze nerveus is. Het is een natuurlijke reactie waar ze geen controle over heeft.

Maar zoals we eerder zeiden, ze zal alleen maar nerveus zijn als ze geeft om jouw mening, en dus interesse heeft in jou op een romantisch perspectief.

Dus als je haar wat plaagt en je merkt op dat ze bloost? Dan gaat dat de goede richting op.16. Ze geeft je veel aandacht

Je kan het zo zien; iedereen heeft prioriteiten en één van de manieren om uit te vinden welke deze prioriteiten zijn, is om te kijken waar ze hun aandacht in steken.

Als een vrouw bijvoorbeeld constant op d’r telefoon zit en chat met haar vriendinnen, dan vindt ze dat belangrijker dan jou beter te leren kennen.

Maar als ze al haar berichten negeert en haar aandacht volledig op jou richt? Dan wil dat zeggen dat jij op dat moment de prioriteit bent.17. Ze heeft grote pupillen

Misschien weet je dit, misschien ook niet, maar het is wetenschappelijk bewezen dat mensen hun pupillen verwijden wanneer ze iets leuk of aangenaam vinden.

Het is misschien minder gemakkelijk om op te merken, maar als je ziet dat haar pupillen groot zijn, neem dan aan dat ze zich comfortabel voelt, en ze het aangenaam vindt om in jouw bijzijn te zijn.18. Ze raakt je aan

Deze subtiele hint zou je kunnen zien als een “level up” van het naar voren leunen. Het zegt al veel wanneer een vrouw naar je toe leunt, maar als ze je ook nog eens aanraakt?

Dan zegt dat een heleboel.

En let goed op, meestal zal ze je niet “zomaar” aanraken zoals andersom vaker gebeurt. Vrouwen zijn zoals we onderhand wel weten heel subtiel en zullen een bepaalde reden vinden om je aan te raken.

Wees er wel bewust van dat er meestal meer achter zit ;)19. Ze wil afspreken

Natuurlijk eindigen we met de ultieme hint en dat is dat een vrouw met je wilt afspreken. Dit is altijd de beste test die je kunt geven om daadwerkelijke interesse te meten.

Stel dat je één of meerdere van de subtiele hints op deze lijst opmerkt, en je vraagt haar mee uit, maar ze weigert? Dan was het allemaal per toeval.

Dus uiteindelijk zal deze eindvraag om samen af te spreken jouw een duidelijk eindoordeel geven.


Dit waren dan weer de 19 subtiele hints die vrouwen geven.

Lees dit artikel zeker nog eens opnieuw en let er goed op wanneer je een speciale gelegenheid hebt waar vrouwen aanwezig zijn.

Of, wanneer je op date gaat, want je kan jezelf er veel tijd en geld mee besparen (door te zien wanneer vrouwen niet geïnteresseerd zijn).

Plus, je kan een hele mooie relatie opbouwen door op te merken wanneer vrouwen wél geïnteresseerd zijn door volgende stappen te zetten.

Maar… waarom zeggen vrouwen niet gewoon rechtuit of ze interesse hebben of niet? Waarom moet het zo subtiel zijn?BONUS: Waarom doen vrouwen zo subtiel?

Nou, het antwoord hierop is doodsimpel, en dat is omdat vrouwen (net zoals mannen) enorm bang zijn voor afwijzing.

Daarom gebruiken ze onbewust of bewust deze subtiele hints om deze potentiële afwijzing te vermijden.

Het jammere is, dat meeste mannen deze hints nooit zullen kennen of opmerken en dus ook heel veel kansen zullen mislopen.

Maar aangezien jij helemaal tot het eind gelezen hebt, ben jij één van de weinigen die dit wel weet en daardoor zijn tijd kan focussen in de juiste vrouwen.


Over de juiste vrouwen gesproken…

Als jij nog niet precies weet tot de exacte karaktereigenschappen toe hoe jouw ideale partner eruit ziet, dan maak je het jezelf enorm moeilijk om haar te vinden.

Dit is altijd de eerste stap die we mannen geven wanneer ze starten met The Social Gym™ 4.0, ons online programma om een vaste, lange termijn relatie te starten.

We noemen deze stap de “Ideale Partner 2.0” oefening.

Normaal moet je member zijn om hier toegang tot te krijgen…

Maar we hebben besloten om deze exclusieve oefening ook gratis aan te bieden voor mannen buiten onze community.

Want elke man verdient het om een vrouw te vinden die oprecht bij hem past en waar hij op lange termijn een mooie toekomst mee kan bouwen.

Als je toegang wilt tot deze oefening…

Meld je dan even aan op deze pagina en dan sturen we de PDF met de gehele vragenlijst, binnen enkele minuten in je mailbox.


Succes!

Over de schrijver
De redactie van WeSocialMEN helpt jou om diverse termen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, daten en relaties helder te krijgen.
Private
Door

Private

op 01 Jul 2023

Perfect 👌

Reactie plaatsen

Ontvang GRATIS: Ideale Partner 2.0 / Oefening

Dit is één cruciale oefening uit onze betaalde cursus voor single mannen, The Social Gym™ waaruit al 170+ vaste, liefdevolle relaties ontstaan zijn (inclusief kinderen en trouwerijen).