Wat is WhatsApp?

WhatsApp is een mobiele app gebruikt voor communicatie, voor het eerst uitgebracht in 2009. De app maakt gebruik van een internetverbinding, waardoor alle data via internet verstuurd wordt. De dienst WhatsApp wordt ook wel eens aangeduid als social medium en is sinds 2014 eigendom van Facebook. Naar eigen zeggen zijn er vandaag de dag ruim 1 miljard gebruikers actief en worden er per dag zo’n 42 miljard berichten verstuurd. Het is daarmee een van de best gebruikte apps voor de mobiele telefoon.

In de loop der jaren is de service flink uitgebreid. Waar je eerst enkel en alleen berichtjes naar elkaar kon sturen, is het tegenwoordig ook mogelijk foto’s video’s en andere bestanden te sturen. Daarnaast is het tevens mogelijk naar elkaar te (video)bellen met gebruik van internet, in plaats van reguliere belminuten. In een van de laatste versies is het zelf mogelijk dit in groepsverband te doen.

Binnen de app is het mogelijk meerdere personen in één gesprek samen te zetten en zogenoemde WhatsApp-groep te vormen. Alles wat in die groep gestuurd wordt, zal afgeleverd worden aan alle leden van de groep. Op die manier is de onderlinge communicatie een stuk efficiënter en is de kans op misverstanden op basis van miscommunicatie verkleind.

Tot slot heeft WhatsApp ook een webversie uitgegeven, waardoor je de service via een webbrowser ook op een computer of tablet kunt bereiken. Deze kan zeer eenvoudig via een QR-code gekoppeld worden, waarna je volledige account op het andere apparaat beschikbaar is. Voorwaarde is wel dat je mobiele telefoon altijd verbonden met internet moet zijn.


Reactie plaatsen