Wat is Google Meet?

Google Meet (voorheen Hangsout Meet) is een videobeldienst die ontwikkeld is door Google. In maart 2017 werd de dienst officieel gelanceerd. Met deze service kun je met meerdere personen tegelijk in een videoconferentie zitten. Zowel het beeld van je camera als het geluid van je microfoon (indien ingeschakeld door de gebruiker) wordt aan alle aanwezigen uitgezonden. Daarnaast kan in een chatvenster geschreven tekst gedeeld worden.

Functionaliteiten die Google Meet biedt zijn onder andere noise-canceling filter, low-light modus voor video, de mogelijkheid om deel te nemen vanuit de app of via een webbrowser en je kunt een virtuele hand op steken om de aandacht van de presentator te vragen. Ook kun je je beeldscherm delen zodat alle deelnemers met jouw scherm mee kunnen kijken. Daarnaast is er een goede integratie met andere diensten van  Google, zoals Google Agenda en Google Contacten.

Google Meet is vergelijkbaar met andere videobeldiensten. Zo gaat het de concurrentie aan met diensten als Zoom, Microsoft Teams en TeamViewer. Gedurende de coronapandemie met bijbehorende thuiswerkplicht, kende Google Meet een enorme vlucht in het aantal gebruikers. Tussen januari en maart 2020 groeide het gebruik met een factor 30.


Reactie plaatsen