Wat is Teams?

Microsoft Teams is een communicatieplatform dat is ontwikkeld door Microsoft en is in maart 2017 op de markt gebracht. Dit platform is bedoeld als opvolger voor Skype for Business en was onder die naam al eerder actief. 

Het programma biedt de mogelijkheid tot een videoconferentie waarbij de verschillende gebruikers bij elkaar worden gebracht door middel van een audiovisuele verbinding. Doordat dit programma onderdeel uitmaakt van het Office 365 pakket van Microsoft heeft het ook de mogelijkheid tot bestanden delen en opslaan in de cloud (OneDrive).

Waar concurrenten als Zoom en Google Meet zich vooral toeleggen op de videoconferentie, gaat Teams nog een stukje verder. Bedrijven kunnen Teams ook in zetten als volwaardig zakelijke telefooncentrale gebruikmakend van de VoIP techniek (Voice over IP). Alle belangrijke opties die je nodig hebt voor een callcenter, zijn opgenomen in deze software. Zo kun je onder andere bellen en gebeld worden door een vast nummer, doorschakelen, doorverbinden en kan je een voicemail instellen.


Reactie plaatsen