Hoe moet je flirten met een vrouw? De 12 beste tips!
02 augustus 2022 
in Daten
12 min. leestijd

Hoe moet je flirten met een vrouw? De 12 beste tips!

Stel je komt in gesprek met een interessante vrouw in de sportschool, op een feestelijke gelegenheid of misschien ga je wel op een date?   

Dan wil je natuurlijk die “aantrekkingskracht” of die  “klik” met d’r opbouwen. Veel mannen denken dat dit ontstaat door elkaar beter te leren kennen en dit klopt ook deels, maar het allerbelangrijkste deel hiervan is weten hoe je moet flirten.

Flirten is wat een vrouw die “vlindertjes” in haar buik geeft en haar sterker tot jou aantrekt dan een bak paperclips naar een magneet. Maar hoe doe je dit? Wat zeg je?

Hoe moet je flirten met een vrouw? 

Daar gaan we hier dieper op in met 12 supersterke tips om beter te leren flirten. Op die manier kan jij die simpele, algemene conversaties direct omtoveren in flirterige en bijna magische interacties zodat ze jou 100% zeker weer opnieuw wil zien.

Laten we er direct invliegen!1. Begin met een leuke openingszin

Ik snap het, openingszinnen zijn  “cliché”. Maar als je het nu wilt of niet, ze zijn essentieel. 

Stel je ziet een beeldschone vrouw wachten op haar koffie in de Starbucks, maar als je niet vooraf hebt nagedacht wat je zou kunnen zeggen, ben je geheid om te stotteren of te praten over iets onzinnig en algemeen wat jouw direct over doet komen als ELKE andere man en dat willen we niet.

Dus dit is wat ik aanraad.

Spring op de computer en vindt een boel openingszinnen online. Kies degene die het beste met jou resoneren en bouw daarop verder. Denk aan je persoonlijkheid, je hobby's, je passies en pas ze daarop aan. 

Nu kan je openingszinnen gebruiken die werken EN ook nog eens passen bij jouw persoonlijkheid zodat je direct kan zien als er een tweede date van kan komen of niet.2. Toon zelfvertrouwen

Natuurlijk is dit makkelijker gezegd dan gedaan, dus laat me het op een andere manier brengen. 

Als je een vrouw wilt aanspreken of als je op een eerste date gaat snap ik dat je wat angstig wordt, dat je hart wat sneller gaat kloppen, maar uiteindelijk zal je ontdekken dat er eigenlijk niets is om bang voor te zijn.

Zij is ook gewoon een mens met angsten en onzekerheden, dus je hoeft je niet geïntimideerd te voelen door haar schoonheid. 

Daarbij, maak je niet druk om het verkeerde te zeggen of “raar” over te komen. Want 99% van de keren zit dit gewoon in je eigen hoofd. Hoe zij jou ervaart is bijna volledig afstammend van HOE je overkomt, niet WAT je zegt.

Dus handel gewoon met zelfvertrouwen, en praat van mens tot mens.3. Hecht niet teveel aan het resultaat

Van de weinige mannen die een vrouw durven aanspreken zijn er veel van die bijvoorbeeld het nummer niet durven vragen om verder af te spreken, of ze vallen over hun eigen woorden. 

Deze “fouten” zorgen ervoor dat ze veel te hard zijn op hunzelf en slaan daarvoor hun kop tegen de muur.

Dit is totaal onnodig. Als je al de ballen hebt om een vrouw aan te spreken in de eerste plaats, zegt dit dat je al verder staat als 99% van de andere mannen, ga dus vooral zo door.

Dit geldt ook voor dates trouwens, haal niet direct in je hoofd dat zij “de ware” is, dat alles perfect moet gaan, en dat als je een fout maakt je je hele toekomst met haar verpest. 

Nee, leer d’r eerst kennen en kijk of het echt een match is.

Als je nu eens een fout maakt of als de angstige gevoelens het beste van je krijgen, niets aan de hand. Er zullen nog honderden of zelfs duizenden andere vrouwen op jouw pad komen. Dus maak je er niet te druk om. 

Neem de les en doe het volgende keer beter, that’s it.4. Lichaamstaal

Mannen kijken constant weg, of ze staan met hun lichaam en voeten naar de vrouw toe zonder enige handgebaren, helemaal onbewust van haar persoonlijke ruimte. Dan begrijp je misschien wel dat dit niet direct de beste indruk geeft.

Het makkelijkste dat je kan doen is je voeten en lichaam half van haar wegdraaien.

Dit zorgt ervoor dat je haar niet te veel druk oplegt, en maakt het uiteindelijk ook gemakkelijker om de interactie te beëindigen op een vlotte manier (als dat nodig zou zijn).

Daarbij, wees niet bang om je handen te gebruiken of rustig wat heen en weer te “bouncen” van je ene voet naar de andere.

Dit toont aan dat je comfortabel bent en lekker in je vel zit. In tegenstelling tot de man die gewoon helemaal stijf staat en niet beweegt. Dit komt vaak wat gespannen en ongemakkelijk over, wat haar ook weer gespannen en ongemakkelijk doet voelen. 5. Maak snel duidelijk dat je haar aantrekkelijk vindt

Deze klinkt natuurlijk ook vanzelfsprekend, maar is er één die toch vaak over het hoofd gezien wordt. 

Het is super belangrijk dat je haar snel een duidelijk signaal geeft van “Hey, ik spreek je aan (of ga met je op date) omdat ik interesse heb in jou, niet omdat ik vrienden wil worden”.

Je wilt dit doen zodat je haar direct kan laat kiezen of ze interesse heeft of niet. Je geeft haar eigenlijk de kans niet om je als een “vriend” te zien en in de friendzone te komen. 

Dus wees niet bang om een expliciet compliment te geven of haar te zeggen dat je (nog) wel eens met d’r wilt afspreken.

Zegt ze ja, top! Zegt ze nee, of heeft ze een vriend, dan bespaar je jezelf tenminste de tijd en teleurstelling van al de berichtjes zonder enig teken van ooit een date te krijgen.6. Praat wat langzamer en met een lagere stem

Zoals ik eerder al zei, het gaat er vaak niet om WAT je zegt als je met een vrouw praat, maar HOE ze jou ervaart. Hoe snel jij praat en met welke toon van stem je spreekt is hier een heel groot onderdeel van.

Als je bijvoorbeeld supersnel praat en je stem heel hoog klinkt, impliceer je dat je zenuwachtig bent en bang bent voor afwijzing. Zij voelt dit en zal zich daarom ook zenuwachtig voelen.

Maar als je jezelf kunt kalmeren en erop kunt letten om met een lagere stem te praten, kom je direct al een stuk rustiger en meer zelfzeker over. Dit zal ze opnieuw voelen en zal haar veel meer op haar gemak stellen met jou.7. Aanraking

Let op, met aanraking bedoel ik niet dat je haar direct een knuffel gaat geven of gaat kussen, je hebt d’r natuurlijk pas net ontmoet. 

Toch is het belangrijk om dat fysieke contact erin te brengen, want dit verandert het HELE gevoel van de interactie. Het prent een beeld in haar hoofd van verdere fysieke intimiteit met jou.

Dus hoe pak je dit aan zonder over te komen alsof het fysieke je enige intentie is? 

Nou simpel. 

Als je bijvoorbeeld praat over iets waar jullie het over eens zijn of iets gemeen hebben, kan je haar een simpele high-five geven. Dat op zichzelf zal al een groot verschil maken in hoe ze de interactie ervaart.

Daarnaast kan je bij afsluiting van het gesprek in plaats van gewoon “gedag” te zeggen zoals ELKE man doet, kan je haar bijvoorbeeld jouw persoonlijke “speciale handshake” aanleren. 

Dit maakt de conversatie speels en zorgt ervoor dat ze jou herinnert.

In geval van een date, wanneer je vooraf al wat vertrouwen hebt opgebouwd, kan je het natuurlijk wel een stapje verder brengen en d’r een knuffel geven bij afscheid etc.8. Vertel een geheimpje

Natuurlijk wil je hier niet DIRECT mee beginnen. Het kán, maar komt misschien wat raar over. 

Liefst hou je dit voor wanneer jullie al wat aan het praten zijn. Dan wanneer er bijvoorbeeld iets is dat jij doet dat weinig andere mensen doen, kan je het brengen alsof “alleen zij” dit te weten komt.

Je zou kunnen zeggen: “Niemand weet dit over mij, maar eigenlijk doe ik eerst de melk in de kom en dan pas de cornflakes”.

Het kan vanalles zijn, wees er creatief mee, en onthoudt dat het geen écht geheim hoeft te zijn. Je brengt het gewoon op die manier om het speels en luchtig te houden en de spanning hoog te houden. 

Vrouwen houden van drama en geheimen, dus dit is een hele goeie om te gebruiken ;)9. Oogcontact

Als je met een vrouw praat, maar je ogen gaan alle kanten op BEHALVE naar de vrouw waar je mee in conversatie bent? Dan signaleert dit dat je zenuwachtig bent, waardoor ook ZIJ zich zenuwachtig zal voelen.

Hou je gewoon rustig, onthoud, je praat gewoon van mens tot mens. Wees niet bang om d’r een paar seconden diep in de ogen te kijken. 

Als je dit dan kunt combineren met wat simpel wegkijken, of zelfs te kijken naar andere dingen die gebeuren in de omgeving — toont dit zelfvertrouwen en zal zij zich al VEEL meer op d’r gemak voelen bij jou.10. Houd jezelf een beetje mysterieus

Mysterie is een krachtig element van flirten.

Dit omdat vrouwen dol gek zijn om hun fantasie te gebruiken. Daarom lezen ze bijvoorbeeld ook liever “intieme boeken” zoals Fifty Shades of Grey, in plaats van “intieme video's” zoals meeste mannen. 

Dus speel hier op in.

Als je een heel tof verhaal hebt, kan je zeggen: “Oh maar dit kan ik je niet vertellen, dit ga je niet aankunnen”. Door dit te zeggen zal ze het alleen maar meer en meer willen weten.

Hetzelfde geldt over algemene zaken zoals bijvoorbeeld je werk. 

In plaats van expliciet te zeggen: “Ik ben een accountant.”, wat misschien een beetje saai en oninteressant kan klinken, kan je zeggen: “Ik help bedrijven om hun boeken in orde te houden zodat ze zoveel mogelijk geld kunnen besparen”

Nu beschrijft dit meer een verhaal, en ze zal proberen de puntjes samen te brengen door meer vragen te stellen en uiteindelijk meer interesse te krijgen.11. Glimlach

Veel mannen worden erg serieus tijdens gesprekken, want ja, we zijn mannen, heel to the point en rationeel. Maar met vrouwen wil je dit vaak wat anders aanpakken en meer focussen op de “ervaring”.

Jouw glimlach is daar een ontzettend groot deel van, want door gewoonweg te glimlachen kan je haar al een positief gevoel geven zonder dat je een super interessant verhaal hoeft te vertellen.

Het laat ook zien dat je niet zenuwachtig bent en dat je zelf ook geniet van de conversatie met haar. Zij zal dit voelen en daarom alsook meer genieten van de ervaring. 

Dus denk eraan, probeer zoveel mogelijk (oprecht) te glimlachen.12. Plaag elkaar

Je kent het gezegde wel: “Meisjes plagen is kusjes vragen”. Al komt het vaak uit een kindermond, het maakt dit feit niet minder waar. 

En dit is voor vrouwen niet anders, want als een vrouw je aandacht wil of je leuk vindt, zal ze manieren vinden om je op een subtiele manier te plagen of uit te dagen. 

Dus speel hiermee. 

Als zij bijvoorbeeld niet goed kan parkeren met de auto, plaag haar er een beetje mee, en zeg haar dat je wel lessen aanbiedt in het weekend voor een vriendenprijsje.

Wees niet bang om haar een beetje uit te dagen op dat vlak. Het bouwt de spanning op en zorgt voor een veel leukere en interactieve conversatie die ze ongetwijfeld zal onthouden.Hoe weet je of zij met jou flirt?

Al deze tips zijn natuurlijk top, maar hoe weet je nu als zij OOK geïnteresseerd is in jou en met je terug flirt?

Op zich is dit een stuk makkelijker op te merken dan mannen vaak denken. Je moet gewoonweg weten waar je op moet letten. 

  • Stelt ze bijvoorbeeld vragen terug aan jou? 
  • Staat ze met haar lichaam van je weg of naar je toe? 
  • Glimlacht ze mee wanneer jij glimlacht? 
  • Speelt ze met haar haar? 
  • Trekt ze niet weg, of leunt ze niet naar achter wanneer je voor een high-five of handshake gaat?

Dit zijn allemaal subtiele signalen die haar interesse tonen in jouw aanpak. 

Oh en trouwens als je merkt dat een vrouw GEEN ENKEL van deze signalen laat zien, dan is dat geen probleem. 

Dan zeg gewoon: “Hey, leuk om je te ontmoeten, maar ik moet er weer vandoor. Misschien kom ik je nog wel eens tegen!” 

Probeer haar niet “over te winnen”. Eindig gewoon het gesprek daar. 

Dan heb je nog het meeste kans dat ze nadien tóch denkt van: “Hé hij is eigenlijk wel vriendelijk en helemaal niet pusherig zoals andere mannen…”, wat haar de volgende keer een stuk meer ontvangend zal maken.


Hoe pas ik deze tips het beste toe?

Nu heb je een heel arsenaal aan tips om aan te werken tijdens je gesprekken en hoe je moet flirten met een meid. 

Trouwens, lees deze blog niet gewoon 1x en klaar. Nee, hou het bij je, sla het op en kom er regelmatig op terug.

Ik stel voor dat je stap voor stap focust op 1-2 dingen tegelijk en wanneer je die automatisch maakt, kan je er andere dingen bijbrengen. Want als je gaat proberen om alles in één keer te doen, vergeet je alle tips en zal je mind opeens “offline” gaan tijdens het gesprek.


Is dit wel een vrouw die je beter wilt leren kennen?

Heel vaak komen mannen in dates en relaties terecht met de verkeerde vrouwen die totaal niet bij hun passen en kortgezegd een nachtmerrie zijn om mee om te gaan.

Dit komt omdat ze nooit bedacht hebben welke karaktereigenschappen zij belangrijk vinden in een vrouw. Dit hebben we ook opgemerkt uit honderden coachingsessies met onze SocialMEN.

Vandaar dat een groot onderdeel van onze online cursus voor single mannen The Social Gym™  gefocust is op het definiëren van jouw “ideale partner”.

Maar omdat we merkten dat dit zo vaak voorkomt, besloten we om onze Ideale Partner 2.0 oefening vrij te geven zodat iedere man die kennis maakt met WeSocialMEN kan bepalen wat voor vrouw hij naar op zoek is.

Als je een kopie wilt van die oefening, kan je hier je naam en mailadres achterlaten en dan sturen we die in enkele ogenblikken naar je mailbox toe.

Succes en welkom bij WSM! :-)Over de schrijver
De redactie van WeSocialMEN helpt jou om diverse termen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, daten en relaties helder te krijgen.
Reactie plaatsen

Ontvang GRATIS: Ideale Partner 2.0 / Oefening

Dit is één cruciale oefening uit onze betaalde cursus voor single mannen, The Social Gym™ waaruit al 170+ vaste, liefdevolle relaties ontstaan zijn (inclusief kinderen en trouwerijen).