Wat is aantrekkingskracht?

Aantrekkingskracht wordt volgens een officiële omschrijving als volgt omschreven:

“Het vermogen van een persoon om iemand tot zich te trekken.”

Het komt er simpel gezegd dus op neer in hoeverre een persoon een gave heeft aanlokkelijk te zijn naar de andere persoon. Aantrekkingskracht op het eerste gezicht is vaak het gevolg van charisma, charme, uitstraling, uiterlijk en karakter. Iedereen heeft een andere definitie van aantrekkelijk, dit komt omdat we allemaal een andere smaak hebben. Ook vindt iedereen iets anders belangrijk. Waar de ene blonde haren aantrekkelijk vindt, kan iemand anders vooral worden aangetrokken door de humor van de andere persoon.

Aantrekkingskracht kan bewust, maar ook onbewust worden ervaren. In een romantische relatie wordt aantrekkingskracht voor een deel ook beïnvloed door hormonen. Deze komen tot uiting in onbewuste geuruitstoot of subtiele gezichtsuitdrukkingen. Een ander onbewuste prikkel komt uit de mate waarin het gezicht symmetrisch is. Evolutionair associëren we dit onbewust met betere genen en een goed immuunsysteem. Deze onbewuste zaken uiten zich in de welbekende “vonk” die je wel of niet bij de andere voelt.

Je kunt je oppervlakkige aantrekkingskracht dus enigszins sturen. Het helpt als je er verzorgd uitziet en je aandacht aan jezelf besteed. Bijvoorbeeld verkopers en politici maken daar gebruik van om hun werk makkelijker te maken. Op het gebied van liefde en romantiek gaat het om een diepere aantrekkingskracht en deze aantrekkingskracht is dus niet te sturen, maar wordt geleid door je instinct.


Reactie plaatsen