Flirtsignalen vrouwen (20 veelvoorkomende hints die je moet herkennen)
27 april 2023 
in Daten
14 min. leestijd

Flirtsignalen vrouwen (20 veelvoorkomende hints die je moet herkennen)

Het is nu eenmaal een mysterie voor mannen hoe we flirtsignalen van vrouwen moeten herkennen.

Misschien denk je bij jezelf: "Misschien gedraagt ze zich wel zo tegenover iedereen?”.

Of sterker nog, je merkt het helemaal niet wanneer een vrouw het duidelijk probeert te maken dat ze je leuk vindt, dus de kans op een potentiële date en zelfs relatie…  glipt simpelweg uit je vingers.

Al een geluk hebben we de 20 meest voorkomende flirtsignalen opgelijst, waaronder enkele subtiele signalen die vrouwen geven wanneer ze willen laten weten dat ze je leuk vinden. 

Als je jezelf aanleert deze hints te herkennen, hoef je nooit nog wakker te liggen, twijfelend over of ze nu wel of niet interesse in je had…

Dus, let’s get started…1. Ze frunnikt met haar kleding of haar

Yes, ook vrouwen worden nerveus wanneer ze een man aantrekkelijk vinden. 

Je kent het vast zelf wel, bij “verliefdheid” komt ook zelfbewustzijn kijken. De dames maken zich dan vooral zorgen om hoe ze eruitzien. Zo strijken ze hun jurk regelmatig glad, of beginnen ze uit nervositeit met hun haar te spelen. 

Dit indirecte teken van “stress” kan aantonen dat ze zich druk maakt om wat jij van haar denkt en hoe je haar bekijkt, waaruit je kan afleiden: dat ze je leuk vindt.

Als ze dus zit te frunniken met haar kleedje is het niet omdat haar kleren niet goed zitten, maar kan het een teken zijn dat ze zich een toekomst met jou kan voorstellen.2. Ze toont haar handpalmen

Dit komt misschien als een verrassing aan, maar de mens is in vele delen van ons leven nog steeds een slaaf van onze biologie… 

Kijk maar eens naar lichaamstaal: als je je oncomfortabel voelt bij een persoon of in een situatie, zul je al snel je armen over elkaar kruisen. Dit is onbewust om je belangrijkste organen te beschermen. 

Vice versa hebben we niet de nood om onszelf te beschermen wanneer we ons warm en comfortabel voelen rondom een persoon. 

Een open lichaamstaal is dus een diepgaand teken vanuit ons onderbewustzijn dat we ons veilig voelen. 

Besef dus: als een vrouw je regelmatig haar handpalmen laat zien en een open houding heeft, kan het een goed teken zijn dat ze je vertrouwt. 

Je kan dit zelfs opnemen als een flirtsignaal! Het is namelijk uit de diepe vertrouwensbanden die tot ons onderbewustzijn reiken, dat duurzame relaties zich kunnen ontplooien.3. Ze maakt langdurig oogcontact 

Oogcontact kan een krachtige vorm van intimiteit zijn. Met de juiste persoon creëert het een diepe verbinding, terwijl het met anderen een bron van ongemak is.

Ook bij vrouwen gebeurt het wanneer ze smachten naar een man: ze kunnen niet anders dan diep in je ogen staren. 

Als de dame tegenover je dus meermaals langdurig (enkele seconden, geen uren) oogcontact opzoekt, kan je al snel aannemen dat ze tegelijkertijd zit te fantaseren over die luie zondagen waarin jullie samen op de bank liggen te suffen, of late nachten waarin jullie uren praten over alles en niets.4. Ze likt haar lippen

Wij mannen vergeten soms dat vrouwen even fysieke wezens kunnen zijn als onszelf. Ook vrouwen zitten met verlangens die ze het liefst kwijt willen aan de man die hun hart weet te overwinnen.

Het liefst wil ze je bespringen; maar in plaats daarvan likt ze aan haar lippen in de hoop dat je ze zou opmerken. 

Verder nog: in zo’n situatie zit ze misschien wel te hopen dat jullie op een dag samen kunnen komen en een intensieve connectie kunnen smeden, zowel fysiek als mentaal. 5. Ze kromt haar rug 

Borst vooruit, billen naar achteren… Waarschijnlijk stel je jezelf meteen een zandloperfiguur voor, toch? Het is al eeuwenlang het westerse schoonheidsideaal, en dat weten vrouwen ook. 

Ze fantaseren over het hebben van het ‘ideale’ lichaam, en hopen hun natuurlijke rondingen te accentueren door hun rug te krommen. Als je opmerkt dat een vrouw dit doet wanneer je rond haar bent, mag je ervan uit gaan dat ze je aandacht wil trekken.

Op zo’n moment mag je je vooral geroepen voelen om haar een complimentje te geven over hoe goed ze eruit ziet. Want als een vrouw zich aangetrokken voelt tot jou, wil ze namelijk niets liever dan jouw validatie. In dat geval is het jouw taak om haar uit te nodigen in jouw wereld, en uit te dokteren wat voor hartstochtelijke relatie jullie zouden kunnen vormen.6. Ze leunt naar je toe 

Als een dame je leuk vindt, wil ze niets liever dan dichtbij je zijn. Daarnaast zal ze ook moeite doen om te laten zien dat alles wat jij zegt, haar ontzettend boeit. Dit doet ze bijvoorbeeld door naar je toe te leunen wanneer je iets zegt, of wanneer zij iets uitlegt aan jou.

Als ze dus consistent naar je toe leunt, is het een goed teken dat ze smacht naar elk woord dat uit je mond komt. Ook wil ze die paar centimeters dichter bij de man zijn waarover ze fantaseert, en waarmee ze zo graag een onafscheidelijke band wil opbouwen ;)7. Ze verandert van gedrag als jij aanwezig bent 

Ze zit daar maar afwezig, neutraal voor haar uit te staren. Ze ziet er zelfs een beetje somber uit. Maar… haar ogen lichten op zodra ze jou ziet! 

Als een vrouw haar gedrag verandert wanneer jij aanwezig bent, kan dit zeker een teken zijn dat ze vlinders voor je heeft. Misschien zorg jij er gewoon voor dat ze zich meteen beter voelt, of wellicht wil ze wel haar beste beentje voor zetten om indruk te maken op jou.

Dit kan betekenen dat ze anders gaat praten, lachen, bewegen of zich anders gaat kleden om indruk op jou te maken.

Bovendien kan het veranderen van gedrag ook een manier zijn om de aandacht van de ander te trekken en interesse te tonen. 8. Ze raakt je aan 

Voor een vrouw een man aanraakt moet er al een hele weg zijn afgelegd: of ze vertrouwt je en bekijkt je als een vriend; of ze is simpelweg tot je aangetrokken. 

Afhankelijk van welk type aanraking, kan je hier je eigen conclusies uit trekken. Geeft ze je regelmatig een schouderklopje? Friendzone. 

Wrijft ze over je arm terwijl jullie afscheid nemen? Of initieert ze zelf een extra lange knuffel hier en daar? Bingo. 

Gebruik de andere hints in de lijst om zeker te zijn wat ze van je vindt; maar aanraking is zeker een signaal dat de vrouw smacht naar een hechtere band. De fysieke uitdrukkingen hiervan zullen een onmisbaar onderdeel zijn van de vele warme liefdesbetuigingen die jullie tijdens jullie (mogelijke) relatie zullen uitwisselen.9. Ze laat jou haar aanraken 

Ze wil niet alleen dat je haar hand aanraakt, maar ook haar ziel… Oké, oké, het klinkt cliché    Maar het is wel de waarheid. 

Een vrouw die jou aanraakt is één ding, maar als ze jou haar laat aanraken, is het wat anders… Let wel op: als je haar hand per ongeluk aanraakt terwijl jullie beide voor de rekening grijpen, is dit nog geen oneindige liefdesverklaring. 

Als jij haar echter op een duidelijk intiem bedoelde manier aanraakt, zoals zachtjes over haar hand streelt terwijl jullie tegenover elkaar zitten, dan is haar reactie hierop wel een duidelijk indicatie van hoe ze over je denkt. 

Lijkt ze geschrokken en trekt ze haar hand terug? Dan pak je het beter wat trager aan…

Maar begint ze te blozen en laat ze haar hand liggen? Dan is dat een goed teken. . 

Een goede manier om aantrekking af te tasten is net door zo’n kleine aanraking te initiëren. 

Besef dus dat wanneer ze zich door je laat aanraken op een persoonlijke manier, dat ze je eigenlijk laat weten dat ze klaar is om uit te dokteren hoe betekenisvol jullie voor elkaar kunnen zijn. 10. Ze heeft grote pupillen 

Zoals we eerder hebben gezegd, zijn er sommige zaken binnen onze biologie die we gewoon niet kunnen verbergen.

Net zoals we onze armen kruisen als we ons ongemakkelijk voelen, worden onze pupillen groter als er een bepaald stofje in onze hersenen vrijkomt, genaamd dopamine

Wist je trouwens dat dit stofje ook wel het “liefdeshormoon” wordt genoemd?

Je snapt vast wel waarom. Onze pupillen worden namelijk groter als we iets (of iemand)  tegenkomen die ons een supergoed, bijna euforisch gevoel geeft.

Kijk dus lekker diep in haar ogen en zie of jullie gezamenlijke toekomst je tegemoet lacht…11. Ze lacht om je grappen 

Je kent vast wel die ene collega op het werk of die ene persoon in je sociale kring, waar je niet echt goed mee opschiet. 

Wanneer ze een grapje maken waar iedereen om lacht, zit jij daar strak en onbewogen, je afvragend wat er zo grappig is... 

Hetzelfde concept geldt in de tegenovergestelde situatie. Als een dame zich aangetrokken voelt, zal ze sneller giechelen om je flauwe grappen, simpelweg omdat ze zich op haar gemak voelt bij jou. 

Let dus op; als zij begint te lachen terwijl je weet dat die grap het normaal gesproken “slecht” doet bij andere mensen, is ze misschien wel gek op jou. 

Hoe meer jullie samen lachen, hoe sterker jullie onderlinge connectie wordt. En voor je het weet, groeit die band uit tot één die veel dieper gaat dan woorden en grappen alleen…12. Ze kruist haar voeten of benen 

Ja ja, we zijn nog niet klaar met de lichaamstaal… Het kruisen van voeten en benen is in contrast met gekruiste armen geen manier om ongemak te laten zien. 

Dit is in feite een subtiele manier om aantrekkingskracht te projecteren. Als een vrouw regelmatig haar benen kruist, wil ze je aandacht naar haar benen trekken, om zo te laten zien hoe aantrekkelijk ze net zijn.

Dit soort hints zijn de sleutel voor de deur tot een gepassioneerde nacht in een dromerige wereld van romantiek.13. Ze geeft je complimenten 

Vrouwen weten heel goed dat meeste mannen een compliment al snel als interesse opvatten. Dus wanneer ze besluiten om je duidelijk en vaak te complimenteren, is het belangrijk om ook op andere flirtsignalen te letten.

Dit is namelijk één van de meest overduidelijke tekenen om te checken of er sprake is van wederzijdse interesse.

Door hier alert op te zijn, zal het veel gemakkelijker worden om andere mogelijke flirtsignalen te herkennen.

Op die manier kom je razendsnel dichter bij een diepgaand, liefdevol avontuur waarin jullie elkaar levenslang blijven steunen met oprechte complimenten.14. Ze glimlacht veel 

Wanneer een vrouw veel glimlacht in jouw aanwezigheid, is dit vaak een teken dat ze zich op haar gemak en gelukkig voelt bij jou.

Haar stralende glimlach weerspiegelt de positieve emoties die ze ervaart en maakt de sfeer tussen jullie licht en vrolijk. 

Een vrouw die geniet van jouw gezelschap zal ongetwijfeld veel glimlachen en giechelen, wat dus een duidelijke indicatie is van haar aantrekkingskracht. 

Die aanstekelijke energie zal opvallen bij anderen om jullie heen, waardoor mensen al snel zullen vragen “hoe het nou precies zit” tussen jullie twee.15. Ze plaagt je of daagt je uit 

“Meisjes plagen is liefde vragen”. Maar andersom ook   

Mannen en vrouwen willen beiden aandacht, no matter what. Of ze nu lief doet, of je uitdaagt, het is een manier om te laten zien dat ze zich op haar gemak voelt bij jou. 

Ook wil ze zien of haar aantrekking tot jou wel gerechtvaardigd is… Vrouwen willen namelijk geen man met een fragiel zelfbeeld, die al van z’n stuk gebracht wordt door een plagerijtje. 

Vrouwen willen nu eenmaal weten dat je een “Stabiele Man bent zoals we dat noemen bij WeSocialMEN. Een man die weet hoe hij met tegenslagen moet omgaan, of die nu groot of klein zijn. Alleen op die manier kan ze je genoeg vertrouwen om een onbreekbare band op te bouwen waar jullie beiden levenslang van kunnen genieten.16. Ze is enthousiast op whatsapp

Ze is aan het werk of ontspant rustig op de bank, maar ondertussen fantaseert ze over jullie ideale leven samen. Ze denkt aan zonovergoten vakanties waar jullie samen genieten van cocktails onder de Spaanse zon... En dan "pling!", een berichtje van jou ;)

Daarom reageert ze zo enthousiast op je WhatsApp-berichtjes. 

In deze gedigitaliseerde 21ste eeuw is het belangrijk om te herkennen wanneer een vrouw interesse toont via haar berichten. Ze doet haar best om gesprekken op gang te houden, stuurt uitgebreide berichten en stelt vragen om te laten zien dat ze niet genoeg van je kan krijgen...

Dus als ze in haar berichtjes enthousiast overkomt, kun je dat zeker als een flirtsignaal beschouwen.17. Ze imiteert je als jij van positie verandert 

Je zit gezellig op café, je neemt een slokje van je drankje… Hé. Zij drinkt op exact hetzelfde moment? En nu legt ze haar hand net zoals jij op tafel? Hmm…

Dit is één van de meest subtiele flirtsignalen. 

Misschien betekent het niets; maar als je denkt dat een vrouw je lichaamstaal imiteert, doet ze dit misschien om een sterker gevoel van connectie op te bouwen, en jou onbewust te laten weten dat ze oprecht geïnteresseerd is in wat jij te bieden hebt. 

Net alsof jullie een geheimzinnige dans uitvoeren, en zij jouw moves feilloos volgt…18. Ze bloost

Je geeft haar een complimentje of je kijkt haar net wat langer diep in de ogen... En daar heb je het, die prachtige rode wangen!

Natuurlijk kan het bij sommige mensen gewoon een teken van verlegenheid zijn. Maar als je scherp bent en de andere signalen in je achterhoofd houdt, kan die blos op de wangen zomaar een veelbetekenende hint zijn dat vrouwen je aantrekkelijk vinden.19. Ze is gefocust op haar uiterlijk

Misschien merk je op dat ze regelmatig haar lippenstift checkt, of haar kleedje juist trekt… Dit zijn de kleine momenten waarop je beseft dat ze extra aandacht besteedt aan haar uiterlijk. Dit kan zomaar een teken zijn dat ze dat voor jou doet. 

Als ze je aantrekkelijk vindt, wil ze er op haar best uitzien voor jou, en kan je de energie haast voelen terwijl ze subtiel haar schoonheid hoopt te benadrukken. 

Hou je ogen dus open en let op die subtiele details, want ze kunnen zomaar het verschil maken tussen een gemiste kans en een prachtige, bloeiende romance.20. Ze geeft je veel aandacht

Ze luistert vol afwachting naar elk woord dat je zegt, en haar ogen laten je geen seconde los. Een overduidelijk signaal dat ze je intrigerend vindt. Maar betekent dit meer? 

Misschien wil ze je gewoon laten zien dat ze geïnteresseerd is om aardig te zijn… Hier is het belangrijkste; let op of je jezelf ook gewaardeerd en begeerd voelt dankzij haar aandacht.

Stelt ze veel vragen over wat je te zeggen hebt? Lijkt ze oprecht geboeid door de verhalen die je te vertellen hebt? 

Als een vrouw interesse in je heeft, zal haar aandacht werken als een magneet die je steeds dieper in elkaars wereld trekt… 


Deze 20 signalen zijn slechts het begin…

Het ontrafelen van het mysterie rond vrouwen die je aantrekkelijk vinden, zal nu ongetwijfeld een stuk eenvoudiger voor je zijn. 

Maar onthoud dat het herkennen van flirtsignalen slechts een klein deel is van het grotere geheel. Vrouwen versieren is een eindeloos proces, een speels ritueel dat je moet koesteren, of je nu net iemand leert kennen of al 10 jaar met haar samen bent.

Bekijk dus zeker ook onze blogpost over hoe je flirt met vrouwen, zodat je ook weet hoe je actie onderneemt eens je hebt geleerd hoe je de flirtsignalen van een vrouw kunt herkennen. 

Zo kan je jezelf al de vaardigheden aanleren die je nodig hebt om een sterke, emotionele verbinding te creëren die leidt naar een hartstochtelijke liefdesband.

Succes!

P.S. Stel nu dat jij altijd maar de verkeerde vrouwen aantrekt…

>>> Ontvang hier dan onze gratis “Ideale Partner 2.0” oefening zodat jij precies weet wat je wilt en daardoor sneller de juiste vrouwen aantrekt.

Over de schrijver
De redactie van WeSocialMEN helpt jou om diverse termen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, daten en relaties helder te krijgen.
Reactie plaatsen

Ontvang GRATIS: Ideale Partner 2.0 / Oefening

Dit is één cruciale oefening uit onze betaalde cursus voor single mannen, The Social Gym™ waaruit al 170+ vaste, liefdevolle relaties ontstaan zijn (inclusief kinderen en trouwerijen).