Hoe jij vandaag al vrouwen kunt aanspreken (volledig nuchter, en in klaar daglicht!)
21 december 2022 
in Daten
8 min. leestijd

Hoe jij vandaag al vrouwen kunt aanspreken (volledig nuchter, en in klaar daglicht!)

Als jij dit blogartikel hebt aangeklikt, betekent dit dat jij meer nieuwe vrouwen wilt ontmoeten waar jij gezellig mee op date kunt gaan én waar potentieel iets moois uit kan bloeien… maar hoe?

Misschien heb je al eens een poging gedaan om een knappe meid te benaderen, maar bevroor je en bedacht jouw bewustzijn ineens allemaal excuses om het NIET te doen.

Het probleem is… dat je op die manier altijd alleen blijft, of helemaal afhankelijk wordt van het online dating proces waar de kans groter is dat vrouwen last minute afzeggen, of er compleet anders uit zien als op hun foto’s…

Daarom hebben we besloten om een klein deel uit “The Social Gym 4.0™” gratis te ter beschikking te stellen zodat moedige mannen zoals jij, die hun comfortzone willen vergroten, daadwerkelijk progressie maken.

Daarvoor beginnen we met een voor de hand liggende vraag…Wat is de beste manier om een vrouw aan te spreken?

Het is moeilijk om te zeggen dat er een “beste manier” is om vrouwen aan te spreken… 

Hoewel er wel één belangrijk component is dat jij in jouw voordeel kunt gebruiken om de skill van vrouwen aanspreken een stuk minder intimiderend te maken… en dat is om er een gewoonte van te maken om “sociaal” te zijn.

Hiermee bedoelen we dat je niet alleen maar knappe dames aanspreekt, maar iedereen

Bijvoorbeeld: 

Stel je staat in de rij in de supermarkt; waarom begin je niet even een kort gesprek met de persoon achter je? Of, stel dat je wacht op je koffie in een gezellige koffiebar, waarom praat je niet even met de barista? (geen zorgen, “wat” je kan zeggen, komt nog ;)

Al deze korte gesprekken zullen die “onzichtbare muur” baksteen per baksteen naar beneden halen tot het punt dat een vrouw aanspreken als een natuurlijke gewoonte voelt.Natuurlijke & originele openingszinnen

Natuurlijk wil jij iets “concreet” hebben dat jij direct kunt gaan toepassen om gesprekken te starten met vrouwen die jou leuk lijken, daarom geef ik je hier wat inspiratie om je op weg te helpen.


Situationele opener

Één van de makkelijkste manieren om een vrouw aan te spreken, is op basis van de omgeving of de situatie.

Stel je voor dat er in de straat een clown is die backflips doet op een éénwieler (heel onwaarschijnlijk, maar je snapt wat ik bedoel), dan kan je dit makkelijk gebruiken om een gesprek te starten zonder dat het “random” of “raar” aanvoelt.

Bijvoorbeeld:

“Hey, heb jij die gekke clown op die éénwieler ook gezien? Waanzin, toch?”

Het leuke is… als ze de gekke performance nog niet gezien heeft, kan jij haar dag opklaren met een opwindend verhaal ;)


Observerende opener

Het kan natuurlijk ook dat jou iets “opvalt” bij haar.

Stel dat ze een badminton tas draagt en jij herkent dit, dan is het niet vergezocht om te vragen:

“Hé… jij speelt badminton, toch?”, en voor je het weet heb je een leuke badminton date gepland.

Dit is natuurlijk één voorbeeld; het ligt eraan wat jou op dat moment opvalt aan een vrouw en waarin jij ook oprecht interesse hebt.


“Simpele vraag” opener

Stel dat er niets opwindend of interessants in de omgeving te benoemen is en dat jou helemaal niets opvalt aan deze vrouw (behalve dat ze beeldschoon is dan… maar dat vermeldt je beter niet)...

Nou, in dat geval kan je haar altijd een “simpele vraag” stellen.

Bijvoorbeeld:

Misschien heb je een “vrouwelijke opinie” nodig voor een cadeau voor je kleine nichtje. 

Of, misschien ben je niet de beste chef-kok en vraag je een vrouw in de supermarkt welke kruiden je het best gebruikt bij de kip (ik zeg maar wat).

Wat de situatie ook is… er is altijd wel iets waar je “de vrouwelijke opinie” voor kunt gebruiken, dus wees hier creatief mee ;)


Nu heb jij alvast 3 verschillende soorten openers die jij vandaag al kunt gebruiken om gesprekken te starten met vrouwen waar je ook bent, maar…

Natuurlijk zullen jouw gedachten je nog steeds proberen tegen te houden… Ook al WEET je precies wat te zeggen…

Daarom hebben we hier nog 3 cruciale “mindset-shifts” opgelijst zodat jij dit onvermijdelijke moment kunt voorkomen en tóch actie kunt nemen.Mindset #1: Hecht je niet teveel aan het resultaat

Meeste mannen zullen nooit in hun leven vrouwen aanspreken omdat ze bang zijn als de dood voor afwijzing. Ze zijn dus gebonden aan een bepaald eindresultaat.

Het is pas wanneer jij dit eindresultaat loslaat dat de angst vervaagt.

Als jij een vrouw aanspreekt met de intentie van: “IK MOET HAAR NUMMER HEBBEN!”, Ja… dan leg je jezelf enorm veel druk op en is de kans dat je gedachten je tegenhouden immens groot.

Maar als jij zegt: “Ik ben benieuwd of hier een klik is”, zonder enige verwachting dat je direct met haar op date moet, dan voel je je ineens een stuk meer op je gemak.


Mindset #2: Focus niet op de vrouwen, maar op plezier hebben

Nog een veelvoorkomende fout bij mannen, is om té veel te focussen op de vrouw.

Ze zijn zo gefocust op haar uiterlijk en dat alles perfect gaat, waardoor ze heel snel in hun hoofd komen te zitten en vastlopen (dit is de bron van meeste ongemakkelijke stiltes).

Daarom is het essentieel dat je het gesprek luchtig houdt, en gewoon plezier hebt.

Dat je grappen maakt zoals je dat anders altijd zou doen. 

Want als jij niet “jezelf” kunt zijn met een vrouw, dan zal het later op de date sowieso niet klikken. Dus heb gewoon plezier en neem er genoegen mee om een nieuwe persoon te ontmoeten.

(voor alle duidelijkheid… praat niet 100% zoals je met je mannelijke vrienden doet… natuurlijk moet er hier wel een onderscheid in gemaakt worden)


Mindset #3: Toon zelfvertrouwen

Deze is moeilijk… want wij weten goed genoeg dat dit veel makkelijker gezegd is, dan gedaan…

Maar wat we wél kunnen zeggen, is dat wanneer jij er 100% voor gaat zonder twijfel, je een stuk beter overkomt bij haar.

Meestal gaat het er niet eens om wat je zegt, maar hoe je overkomt. 

Dus wanneer je een vrouw aanspreekt, doe het niet half… maar ga ervoor. Je had al de ballen om “Hallo” te zeggen, top! Bouw verder op dat zelfvertrouwen en laat de ware jou zien.

(misschien ook belangrijk om te vermelden… hoe meer je dit proces herhaalt, hoe meer zelvertrouwen je hierin zult krijgen)
Let op de subtiele hints die vrouwen geven

Wat ik nog niet vermeld heb, maar wel enorm belangrijk is… is dat je haar “subtiele hints” herkent in hoe ze praat en hoe ze beweegt. 

Klinkt misschien onmogelijk… maar gelukkig hebben we hier al een volledig blogartikel over geschreven met de 19 subtiele hints van vrouwen die meeste mannen NOOIT zullen herkennen.

Het leuke is… als jij deze subtiele hints snel herkent, dat jij direct weet of je een volgende stap kunt zetten en haar nummer kunt vragen om verder af te spreken… Of, dat je haar gedag zegt en verder gaat met je dag.

Want het heeft weinig zin om een nummer te vragen van een vrouw die geen enkel teken van interesse laat zien, toch?Oogcontact

Dit klinkt heel logisch, maar gaat tóch heel snel fout… Want wat er vaak gebeurt is dat mannen hun ogen alle kanten opgaan behalve naar de vrouw waarmee ze praten.

Dit wil je te allen tijde vermijden, want dit komt heel nerveus en onzeker over waardoor zij zich ook heel nerveus en onzeker zal voelen.

Wees dus niet bang om recht in d’r ogen te kijken voor een paar seconden terwijl je met haar praat. Daarna kan je inderdaad een seconde weg kijken… en dan weer teug, want je wilt natuurlijk ook geen staarwedstrijd beginnen   Het gesprek gaande houden

Als laatste vraag je je waarschijnlijk af… hoe hou ik het gesprek gaande? 

Want wat er vaak gebeurt is dat mannen te veel nadenken en snel daarna niet meer weten wat ze moeten zeggen waardoor het gesprek eindigt in een… heel ongemakkelijke stilte…

Gelukkig is dit makkelijk te voorkomen omdat we hier opnieuw al een blogartikel over geschreven hebben, zodat jij 15 leuke gespreksonderwerpen in het achterhoofd hebt om de conversatie vloeiende te houden.

En daarbij, wees niet bang om een gesprek vroegtijdig te beëindigen.

Dit laat zien dat jij nog belangrijke dingen te doen hebt en zal haar doen verlangen naar meer. 

Deze techniek in combinatie met de 15 gespreksonderwerpen die we jou meegeven, zullen ervoor zorgen dat jij super vlot wordt in gesprekken met vrouwen die jou leuk lijken.


Nu heb je het gehele proces mee hoe jij vrouwen op een natuurlijke manier kunt aanspreken en een vloeiend gesprek kunt houden, maar…

Natuurlijk zal niet elke vrouw die je aanspreekt bij jou passen…


Hoe weet je of het “een match” is?

Het kan natuurlijk dat een vrouw helemaal niet voldoet aan waar jij naar op zoek bent… en als jij dit niet weet, dan wil je dit heel snel bepalen…

Want dat zou veel mannen jaren bespaard hebben in tijd en hartbreuken.

Ondanks dat dit zo’n cruciaal onderdeel is van het datingproces merkten we uit honderden intake calls dat meeste mannen het moeilijk vonden om specifiek te definiëren wat voor vrouw ze naar op zoek waren…

Daarom hadden we destijds onze “Ideale Partner 2.0” oefening ontwikkeld.

Vroeger was deze alleen maar beschikbaar voor members, maar we besloten uiteindelijk om dit ook met mannen buiten de community te delen omdat het zo’n belangrijk component is van het proces.

Als jij ook wilt definiëren wat voor vrouw jij naar op zoek bent…

Meld je dan even aan op deze pagina, en ontvang binnen enkele minuten de PDF én jouw welkomstbericht in je mailbox.


Succes!

Over de schrijver
De redactie van WeSocialMEN helpt jou om diverse termen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, daten en relaties helder te krijgen.
Reactie plaatsen

Ontvang GRATIS: Ideale Partner 2.0 / Oefening

Dit is één cruciale oefening uit onze betaalde cursus voor single mannen, The Social Gym™ waaruit al 170+ vaste, liefdevolle relaties ontstaan zijn (inclusief kinderen en trouwerijen).