Hoe vraag je iemand op date? (praktische stappen om direct te implementeren)
25 januari 2023 
in Daten
4 min. leestijd

Hoe vraag je iemand op date? (praktische stappen om direct te implementeren)

Dus je hebt een meid op het oog maar je weet niet goed hoe je haar op date vraagt? Dit is geen zeldzame situatie. Het is voor mannen vaak intimiderend om hen oprechte intenties te uiten en een vrouw mee op date te vragen. Want uiteraard straal je dan uit dat je naar méér op zoek bent dan vrienden.

Gelukkig hoeft dit allemaal niet zo intimiderend en complex te zijn. Er is namelijk een manier hoe je haar vlot en natuurlijk mee uit kan vragen waarbij ze enthousiast zal zijn om je te ontmoeten, alleen met z’n twee.

In deze blog post leggen we dat proces bloot, dus als je vlot en natuurlijk een dame mee op date wilt vragen, lees dan zeker dit artikel helemaal tot het eind.


Hoe vraag je haar uit?

Je hebt d’r misschien al vaker gesproken in de sportschool, in een club, bar of via een online dating app, maar die drempel om haar mee uit te vragen voelt nog steeds hoog…

Nou, laat ik eerst beginnen door te zeggen hoe langer je wacht, hoe hoger die drempel wordt.

Daarbij, als je haar al langer kent en je hebt haar nog nooit mee uitgevraagd, dan zal ze je automatisch categoriseren als een “vriend”. Ook al had ze eerder wel interesse. In vele gevallen doen vrouwen dit om henzelf te beschermen tegen afwijzing (yes, vrouwen hebben die angst ook).

Zegt ze nee, probeert ze een vriendin mee te nemen, of er een "groep ding" van te maken, dan weet je ineens wat haar gedachten zijn. Wat je PRECIES kunt zeggen om het zo natuurlijk mogelijk te laten voelen kom ik zo nog op terug.


Straal zelfvertrouwen uit

Het is belangrijk dat wanneer je haar uiteindelijk mee uitvraagt dat je dit doet met zelfvertrouwen. Vrouwen voelen zich niet bepaald aangetrokken tot mannen die twijfelen of niet zeker zijn van wat ze willen.

Jij wilt haar beter leren kennen op een persoonlijk niveau en dat is helemaal oké. Heb daar geen schaamte voor.

Ze zal veel enthousiaster zijn om met je op date te gaan als jij ook ZEKER bent van wat je zegt. Besef dit en vraag haar uit met die gedachte in je hoofd.


Koppel je date suggestie aan het gesprek

Nu… hoe vraag je haar precies mee uit? Eerlijk gezegd is dit helemaal niet zo ingewikkeld. Veel mannen maken er gewoon zo’n groot ding van in hun hoofd dat ze bang zijn dat ze “te serieus” of te “opdringerig” overkomen.

Maar in realiteit kan je heel luchtig en natuurlijk een date voorstellen, als… je een arsenaal van verschillende gespreksonderwerpen in je gereedschapskist hebt.

Gaat het gesprek bijvoorbeeld over de Franse keuken, dan kan je zeggen:

“Hey, er is een goed Frans restaurant dat ik eens wil uittesten deze donderdag, waarom ga je niet mee?”

Of als jullie gezellig praten over jullie muzieksmaken en het blijkt dat jullie beiden graag rock horen, kan je zeggen:

“Hey ik wou binnenkort naar dat nieuwe Rock concert gaan van X artiest, waarom kom je niet mee, dat is volgens mij wel je smaak”.

Zie je hoe simpel het wel niet is?

Ze heeft heel weinig reden om nee te zeggen tenzij ze helemaal geen interesse heeft in jou – wat geen probleem is natuurlijk, want dan hoef je daar je tijd niet meer in te investeren.

Dus kortom:

Link je date naar een gespreksonderwerp en ze zal met plezier met jou mee op date willen.

Trouwens… als je jouw gespreksonderwerp “collectie” wilt uitbreiden, bekijk dan zeker eens ons blog artikel over de 15 leukste gespreksonderwerpen voor een (eerste) date.


Maak het voorstel concreet

Let op! Wees niet zoals meeste mannen die een vrouw op date vragen en het dan open laten van: 

“Ja, dat kunnen we wel EENS doen”.

Daar komt niets van natuurlijk.

Zorg daarom dat je altijd een bepaalde TIJD en DAG afspreekt. Is het een evenement, dan vraag je haar gewoon of ze vrij is die dag. Is het voor een etentje of een wat lossere activiteit, dan kan je zelf een datum of twee voorstellen.

Zorg ervoor dat ze zo min mogelijk hoeft na te denken en dat ze alleen maar “Ja” hoeft te zeggen.


Bevestig je afspraak en blijf in contact met haar

Wanneer ze toestemt en inderdaad enthousiast is om met je op date te gaan, zorg er dan voor dat je met haar in contact blijft tot de date eraan komt.

Hiermee bedoel ik NIET dat je elke dag 100 berichten uitwisselt, want dit zal alleen maar in jouw nadeel werken.

Jij doet gewoon je ding, en als er iets “benoemswaardig” gebeurt, kan je haar eens berichten. Houd het in dat geval luchtig en flirterig. Geen diepe serieuze onderwerpen, houd dat voor de date.

Deze strategie kan je trouwens ook heel goed gebruiken om haar nieuwsgierig te maken wanneer ze je een persoonlijke vraag stelt.

Bijvoorbeeld:

“Daar vertel ik je wel meer over wanneer ik je zie ;)”

Dit zal haar vlammen van enthousiasme alleen meer aanwakkeren.


Wat kun je doen als ze niet reageert?

Het kan dat je haar al even niet gehoord hebt, maar zorg er dan wel voor dat je haar de date laat bevestigen voordat je echt je avond vrijmaakt.

Hiervoor kan je de avond ervoor of de dag zelf nog even kort berichten en zeggen:

“Past vanavond nog steeds voor je?”

Als ze er oprecht naar uitkijkt, zal je zeker en vast een enthousiast antwoord terugkrijgen. Krijg je niets terug, houdt dan je avond lekker voor jezelf. Jouw tijd is waardevol. Of…. nodig iemand anders uit als je een reservatie hebt, dat kan ook.


De date

Stel je hebt een date voorgesteld, maar je weet nog niet concreet wat je met d’r gaat doen… Nou, gelukkig hebben wij al een uitgebreide lijst voor jou opgesteld waar jij gemakkelijk uit kan kiezen.

Maakt niet uit wat voor date het ook is, wat voor situatie, wat voor seizoen – je kan het hier vinden in ons date ideeën blog artikel.


Past ze wel bij jou?

Dus je hebt haar op date, maar hoe weet je nu of deze vrouw ook echt bij je past op lange termijn?

Want je wilt uiteraard niet al jouw tijd, moeite, en geld investeren in een relatie die uiteindelijk toch maar eindigt in teleurstelling.

Heeeeel vaak gebeurt dit omdat mannen gewoonweg geen idee hebben waar ze naar op zoek zijn in een vrouw, en dan ontdekken ze later pas dat het een fout was. Dit zeggen we niet zomaar, dit hebben we opgemerkt uit honderden gesprekken met mannen over de telefoon.

Vandaar dat The Social Gym -- ons online programma voor single mannen om te groeien in zelfvertrouwen en sociale vrijheid – begint met het bepalen van jouw “Ideale Partner 2.0”.

Ik zeg niet dat je direct de cursus moet volgen, maar het zal je zeker helpen om met behulp van onze Ideale Partner 2.0/oefening, de juiste vrouw te bepalen voor JOU.

Hier hoef je niets voor te betalen, deze kan je gewoon gratis downloaden op deze pagina hier.


Succes, en welkom bij WeSocialMEN :-)

Over de schrijver
De redactie van WeSocialMEN helpt jou om diverse termen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, daten en relaties helder te krijgen.
Reactie plaatsen

Ontvang GRATIS: Ideale Partner 2.0 / Oefening

Dit is één cruciale oefening uit onze betaalde cursus voor single mannen, The Social Gym™ waaruit al 170+ vaste, liefdevolle relaties ontstaan zijn (inclusief kinderen en trouwerijen).