Wat is een writer’s block?

Wat is een writer’s block?


Een writer’s block (ook wel schrijfblokkade genoemd) is een toestand waarin een schrijver er niet in slaagt tot schrijven te komen. In het Nederlands wordt dit tijdelijke onvermogen om te schrijven ook wel een schrijfblokkade genoemd. Dit komt zowel voor bij het schrijven van teksten zoals boeken, artikelen als blogposts. Het verschijnsel kan zich ook voordoen bij componisten en andere creatieve beroepen.


Waaraan herken je een writer’s block?


We herkennen het allemaal, wat moet ik nou schrijven? Wat moet ik haar sturen? De belemmering om te schrijven naar een vrouw kan zich op verschillende manieren uiten:

   •  Je weet niet wat je wilt schrijven of sturen

   •  Je weet wel een gespreksonderwerp, maar niet hoe je het naar haar wilt sturen

Dit resulteert vaak in uitstelgedrag en het zoeken van afleiding. Afstand nemen van het schrijven kan zorgen voor nieuwe inspiratie, maar hierin schuilt ook een gevaar. Tijdens het vermijden van het schrijven neemt de tijdsdruk toe, waardoor je op de rem gaat staan en in de gedachten schiet hoe zou ze dit vinden? Wat zal ze van mij vinden als ik dit stuur? Waardoor je je verhaal niet meer op een authentieke manier naar haar stuurt.


Hoe overwin je een writer’s block?


De beste manier om te dealen met een writer’s block is om toch maar gewoon te gaan schrijven zonder de gedachten wat zou ze hiervan vinden? Wat zou ze van mij vinden als ik dit stuur?


Reactie plaatsen