Wat is een dialoog?

Een dialoog is een gesprek tussen verschillende mensen, waarin een vrije gedachtewisseling plaatsvindt, wat tot nieuwe inzichten leidt bij de betrokkenen. Kenmerkend is dat je nieuwe betekenissen ontdekt die je zonder een dialoog anders nooit had ontdekt. Een dialoog is een open gesprek over ervaringen, dromen en mogelijkheden dat bijdraagt tot onderling begrip, verbondenheid en inzicht.


Wat voegt een dialoog toe bij het daten?

Een dialoog en daten wat heeft het met elkaar te maken? Als je op een date bent met een vrouw ben je met elkaar in gesprek over van allerlei verschillende zaken. Naast het wat doe je voor werk en wat zijn je hobby’s gesprekken wil je meer van haar weten. Door middel van een dialoog ga je naast het oppervlakkige onder andere meer de diepte, hieronder vind je tips voor een goede dialoog die jou verder op weg helpen in een gesprek met een vrouw:

-  Wees écht nieuwsgierig naar haar ervaringen, gedachten en gevoelens.

-  Stel jezelf open > Laat goed tot je doordringen wat zij zegt, laat haar haar eigen verhaal vertellen. Vertel op dat moment niet jouw verhaal.

-  Oordeel niet over haar ervaringen die zij jou op dat moment verteld.

-  Vraag haar naar concrete voorbeelden en om toelichting als je iets niet begrijpt.

-  Waardeer haar verhaal als het je interesseert. Onderzoek de betekenis daarvan.

-  Spreek voor jezelf: praat vanuit de ik-positie, vermijd ‘je’ of ‘men’.

-  Behandel haar zoals jezelf behandeld wilt worden.

-  Geef haar tijd om na te denken en naar haar woorden te zoeken.


Samenvattend

Een afwisseling tussen een dialoog, serieuze gespreksonderwerpen en luchtige gespreksonderwerpen zijn hierin het beste.  Meer informatie over luchtige en serieuze gespreksonderwerpen vind je in de dating en relatie termen kennisbank.

Reactie plaatsen