Wat is Speeddaten?

Speeddaten is een bijzonder effectieve methode om in een korte tijd om veel andere single vrouwen te ontmoeten met als doel om elkaar beter te leren kennen. Een soort van stoelendans met vrijgezellen. Aan het einde van het speeddate-event kun je aanvinken welke vrouw je leuk vond en beter wilt leren kennen, als de vrouw jouw ook heeft aangevinkt dan zijn jullie een match. De organisatie deelt jullie contactgegevens zodat jullie met elkaar in contact kunnen komen voor een eventuele vervolgafspraak.

Speeddaten wordt vaak ook in het zakelijke gebied toegepast zodat je kunt netwerken met andere ondernemers en bij een match eventuele samenwerking kunnen aangaan.

Hoe is speeddaten ontstaan?

Aan het eind van de vorige eeuw 1998 om precies te zijn, kwam een rabbijn genaamd Yaacov Deyo met een gloednieuw idee op de proppen om Joodse singles in Los Angeles aan een partner te helpen. Hij zette een aantal mannen en vrouwen in een ruimte en liet ze in een relatief korte tijd allemaal kennis met elkaar maken door middel van een kort praatje van ongeveer 10 minuten. Wanneer de 10 minuten voorbij waren, volgde een signaal en werd er gewisseld van gesprekspartner. Vond een man het leuk om met een bepaalde vrouw te praten, dan kon hij dat aangeven op een kaartje. Gaf de vrouw op haar beurt aan ook een gezellig gesprek te hebben gehad met de betreffende man, dan was er sprake van een match en kregen beide personen aan het einde van het speeddaten elkaars contactgegevens. Zodoende ontstond er de mogelijkheid een echte date in te plannen.

Waarom kies je voor speeddaten?

Door te gaan speeddaten kun je binnen een korte tijd zeer veel single vrouwen ontmoeten en beter leren kennen. Daarbij is het grote voordeel dat één gesprek van ongeveer 4 tot 10 minuten je in een korte tijd kunt zien of er wederzijdse interesse is voor een vervolg om elkaar nog beter te leren kennen. Daarnaast zijn de vele, korte gesprekken die je op zo’n avond voert een enorme boost voor je sociale vaardigheden. Je wordt als ware in het diepe gegooid om met vrouwen in contact te komen en iets over jezelf te moeten vertellen. Misschien niet eenvoudig in het begin, maar hoe vaker je aan speeddating doet, hoe makkelijker het zal gaan.

Een ander voordeel van speeddating is dat je meteen ziet met wie je praat. Dat is bij online dating vaak niet het geval. Natuurlijk is er altijd een kans dat de persoon aan de andere kant van de tafel niet jouw type is qua uiterlijk en innerlijk maar je praat in ieder geval niet met iemand die zich op het internet voordoet als iemand anders.

Speeddaten biedt helaas niet de garantie dat jij aan het einde van de avond met de vrouw van je dromen naar huis gaat. Wel is het een uitstapje dat vaak een hele leuke avond oplevert, al dan niet met de andere mannen of vrouwen die tijdens de sessie aanwezig zijn. Heb je een ongemakkelijk gesprek gehad, dan kun je dat gerust delen met de andere aanwezigen. Iedereen die deelneemt aan speeddaten heeft wel eens een gesprek gehad dat niet van een leien dakje ging. Het mooie is dat zo’n gesprek altijd van korte duur is en je daarna nooit meer met diegene hoeft te spreken. Zo kun je minpuntjes snel achter je laten en je met goede moed concentreren op het volgende gesprekje!


Samenvattend

Past online dating niet bij jou? Vind je het moeilijk om als single man contact te maken met andere? Dan is speeddaten een ultieme mogelijkheid om veel single vrouwen te ontmoeten en je sociale vaardigheden te oefenen. Voor meer informatie en tips bekijk de speeddate pagina.

Reactie plaatsen