Gesprek gaande houden (7 praktische tips voor vloeiende gesprekken met vrouwen)
08 februari 2023 
in Daten
6 min. leestijd

Gesprek gaande houden (7 praktische tips voor vloeiende gesprekken met vrouwen)

Als jij nu vaker contact legt met vrouwen dankzij onze blog over hoe je nuchter en in klaar daglicht vrouwen aanspreekt, dan merk je wellicht op dat een gesprek gaande houden een veel grotere uitdaging is dan een gesprek beginnen.

Het kan soms dat je het gesprek iets meer moet “wateren” totdat het begint te bloeien, maar hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat jij het gesprek laat vloeien zonder ongemakkelijke stiltes, en direct een glimlach kunt toveren op een vrouw haar gezicht?

Nou, daarom geven we je vandaag 7 praktische tips om jouw gesprekken vlotter en natuurlijker te laten verlopen tot het punt dat het zelfs "raar" voelt als je geen nummers zou uitwisselen.


Hoe kun je een gesprek gaande houden?

We beginnen met de 7 tips om ongemakkelijke stiltes te voorkomen en gesprekken te laten vloeien alsof je elkaar al jaren kent. Daarna gaan we dieper in op situaties wanneer dit niet lukt, en je tóch ongemakkelijke stiltes tegenkomt zodat jij op elk soort situatie voorbereid bent.


1. Weet genoeg gespreksonderwerpen

Allereerst is het belangrijk dat jij een schatkist aan interessante onderwerpen hebt om op elk moment naar boven te kunnen halen.

Wanneer jij hier een goed begrip van hebt zul je veel sneller connectie punten zien van “X” onderwerp naar “Y” onderwerp totdat je uren kunt blijven doorpraten.

Als jij onze 16 interessante gespreksonderwerpen wilt toevoegen aan jouw kist, kan je dat hier doen.


2. Stel open vragen

Vaak maken mannen de simpele fout door gesloten vragen te stellen waar vrouwen alleen maar “Ja”, “Nee” of een ander definitief antwoord op hoeven te geven. In dit geval krijg je na één vraag al een ongemakkelijke stilte…

“Vind je dit een goede yogastudio?”

“Hoeveel keer ga je naar Yoga in de week?”

Maar dit kun je makkelijk vermijden door open vragen te stellen. Dit zijn vragen waar ze over na moet denken en wat uitgebreider op moet antwoorden. Vragen zoals:

“Hoe komt het dat je deze yogastudio koos?”

“Vanwaar de interesse in yoga?”

Nu zorg je voor een diepgaander gesprek en creëer je meer mogelijkheden om andere gesprekspunten naar boven te brengen.


3. Maak wat grappen

Uit 300+ coachingsessies merken we ook omdat mannen wat “angstig” zijn om het verkeerde te zeggen dat ze niet echt hun persoonlijke humor laten doorschijnen. Het probleem hiermee is dat je jezelf enorm limiteert, want dit is juist waar mensen die sterkere connectie maken met jou.

Het kan inderdaad dat ze je grappen niet interessant vindt, en dat is oké, dan zou het toch geen succesvolle date worden later, maar als ze duidelijk lacht en erin meegaat, dan weet je snel of er potentie is voor verdere dates of niet.

Daarnaast maakt humor het gesprek over het algemeen een stuk luchtiger en geef je elkaar de kans om ook wat minder “serieuze” onderwerpen boven te halen.


4. Haar laten inhaken in het gesprek

Als jij jouw arsenaal aan gespreksonderwerpen goed gebruikt en komt met interessante, open vragen dan zal ze waarschijnlijk veel te zeggen hebben. In dat geval, laat haar praten.

Natuurlijk is het belangrijk dat je niet alleen maar vragen stelt en luistert, en dat jij ook jouw eigen meningen en persoonlijkheid deelt, maar let er goed op dat je haar niet weerhoudt om iets te zeggen.

Let goed op haar expressies en haar lichaamstaal, en je zult snel zien of ze meer wil investeren in het gesprek of niet.


5. Stop met het woord ‘uh’ zeggen

Het woord “uh” of “um” zou geen deel mogen zijn van jouw vocabularium. Het is normaal dat je dit nu nog hebt, maar weet dat het impact wegneemt van de woorden die je zegt. 

Probeer hier bewust van te worden en in plaats van “uh” of “um”, gewoon een pauze te nemen.

Je zou denken dat dit heel raar overkomt, maar in realiteit zorgen deze pauzes juist voor MEER spanning en anticipatie voor wat je gaat zeggen.


6. Gebruik ontspannen lichaamstaal

Het is belangrijk dat je tijdens gesprekken niet in je hoofd komt te zitten en vastloopt. Een makkelijke manier om mentaal vrijer en losser te worden, is door de spanning op te merken in je fysieke lichaam en deze bewust los te laten.

Laat die schouders zakken, adem rustig in en uit, ontsnap en glimlach.

Door bewust jouw lichaamstaal en uiterlijke expressie te beïnvloeden zal dit automatisch een effect hebben op jouw mentale staat en hoeveel “angst” jij voelt vanbinnen.


7. Maak oogcontact

Oogcontact is één van de meest krachtige tools die jij kunt gebruiken om connecties te versterken, en ook om werkelijke interesse te zien bij vrouwen. Daarbij toont het ook dat jij zelfverzekerd bent, wat vrouwen alleen maar aantrekkelijk vinden in een man.

Kijk dus niet overal om je heen of naar de grond, maar kijk in haar ogen voor een paar seconden, kijk dan nonchalant een seconde weg en dan weer in haar ogen. Dit zou voldoende moeten zijn om een interactief gesprek aan te houden, en niet “raar” over te komen.Hoe omgaan met stiltes en ongemakkelijke situaties?

Nu is de grote vraag natuurlijk, wat als je tóch een ongemakkelijke stilte tegenkomt? Is het gesprek dan helemaal verpest? Kan je dan beter gedag zeggen en jezelf de afwijzing besparen?

Nou het eerste dat je NIET moet doen is: panikeren.

Dit toont namelijk onzekerheid en stress, en als jij dit voelt zal zij dat ook voelen. Blijf daarom te allen tijde rustig en glimlach.

Tijdens deze stilte kan je weer een nieuwe interessante vraag bedenken of kan je inderdaad het gesprek op een cordiale manier beëindigen door te zeggen:

“Hey ik moet er weer vandoor, maar het was leuk om je te ontmoeten!”

En als het een langer gesprek was waarbij je interesse opmerkte (misschien zag je wel enkele van de 19 subtiele hints die interesse aantonen   ), dan kan je voorstellen om nummers uit te wisselen en het gesprek op een later moment verder te voeren.Hoe kun je je angst overwinnen om een gesprek aan te gaan?

Als jij nog steeds een enorme weerstand voelt om vrouwen die jou leuk lijken aan te spreken waar je ook bent, lees dan ons blog over hoe je vrouwen aanspreekt, nuchter en in klaar daglicht.

Daar delen we niet alleen concrete voorbeelden van openers waarvan jij de “template” kunt kopiëren en zelf kunt invullen met elementen die toepasselijk zijn in dat moment, maar we delen ook 3 krachtige tips qua mindset die jou er ook daadwerkelijk toe zullen zetten om de stap te maken, want dat is vaak waar meeste mannen de blokkade voelen.Oefen vaak

Als laatste komt het altijd neer op hoe vaak je het doet. Hoe vaker je oefent en mensen benadert (mannen én vrouwen) hoe sneller je zult zien dat er niets is om bang voor te zijn.

Sterker nog, je zult enorm genieten om constant nieuwe connecties te maken met mensen.

Waar je ook bent en wat voor situatie het ook is; praat met de mensen om je heen en je zult jouw “sociale biceps” zo sterk maken dat jij moeiteloos gesprekken start en aanhoudt.


Hoe weet je of er potentie is in een vrouw of niet?

Dit is een belangrijke vraag om jezelf te stellen, want wanneer jij steeds socialer wordt en meer gesprekken start, zul je ineens veel meer opties en mogelijkheden creëren voor jezelf.

Maar het is natuurlijk niet praktisch om ELKE vrouw waar je mee praat op date te vragen.

Qua tijd en geld is dat gewoon niet realistisch. Daarom is het belangrijk om goed te weten wat voor type vrouw jij precies naar op zoek bent.

Hiermee bedoel ik niet qua uiterlijk, maar qua karaktereigenschappen en interesses.

We hameren hier enorm hard op bij WeSocialMEN omdat dit één van de fundamentele problemen is waarom mannen keer en keer met verkeerde vrouwen eindigen in teleurstellende, pijnlijke relaties.

Dus ontwikkelden we de Ideale Partner 2.0 oefening met de exacte vragen die jij moet stellen om een duidelijk “profiel” te creëren van waar jij naar op zoekt bent in een vrouw.

Dit maakt het vinden van de juiste vrouw duizenden malen makkelijker.

Als je hier een gratis PDF van wilt kan je achter deze link jouw naam en mailadres achterlaten en dan sturen we je die oefening binnen enkele ogenblikken in je mailbox.

Succes, en welkom bij WeSocialMEN :)

Over de schrijver
De redactie van WeSocialMEN helpt jou om diverse termen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, daten en relaties helder te krijgen.
Reactie plaatsen

Ontvang GRATIS: Ideale Partner 2.0 / Oefening

Dit is één cruciale oefening uit onze betaalde cursus voor single mannen, The Social Gym™ waaruit al 170+ vaste, liefdevolle relaties ontstaan zijn (inclusief kinderen en trouwerijen).