Wanneer is oogcontact flirten? (Op haar afstappen of jezelf de afwijzing besparen?)
11 januari 2023 
4 min. leestijd

Wanneer is oogcontact flirten? (Op haar afstappen of jezelf de afwijzing besparen?)

Stel je bent lekker aan het trainen in de sportschool, of wat inkopen aan het doen in de supermarkt en een knappe dame maakt oogcontact met je, maar nu is de vraag…

Wanneer is het een goed idee om op haar af te stappen en contact te leggen? 

En wanneer kan je het beter achterwege laten en jezelf de afwijzing besparen?

Voor meeste mannen is dit een groot raadsel, dus nemen ze de kans niet eens waardoor ze al die potentiële connecties en gezellige dates mislopen…

Maar als jij vandaag dit blog artikel helemaal doorleest, weet jij precies wanneer jij wel of niet jouw kans moet nemen ;) 


Tips voor flirten met oogcontact

Je zou denken dat het haast onmogelijk is om te ontcijferen of een vrouw haar blik er één is uit interesse, of dat het gewoon toevallig oogcontact was en ze helemaal niet staat te wachten op jouw benadering… 

Nou, dan heb je het goed mis…

Want er zijn namelijk een paar subtiele, non-verbale signalen waar jij op kunt letten en die jij zelf ook kunt geven om een schijnbaar onschuldige blik om te toveren in een date.


Wees subtiel

Je hebt vast wel al eens gehoord van vrouwen dat ze het niet zo aangenaam vinden wanneer een man ineens een “staarwedstrijd” begint zonder startsignaal, maar dan snel wegkijken wanneer ze het doorheeft   

Ja… dat wil je dus niet doen.

Je wilt het subtiel houden zodat ze niet het gevoel heeft alsof je al een half uur naar d’r zit te staren. Een simpele manier om hier beter in te worden is om vaker mensen in het oog te kijken op straat.

Opnieuw, begin geen staarwedstrijden, maar maak gewoonweg kort oogcontact, glimlach en wandel rustig verder. Dit zal “oogcontact” in z’n geheel een stuk minder intimiderend maken voor je en zal je helpen om meer spontaan over te komen.


Probeer niet als eerste weg te kijken

Als tweede tip wil je geen oogcontact maken om dan direct weg te kijken. Dit duidt namelijk op een gevoel van onzekerheid en ook wat schrik, want…

Ze zal beducht nadenken: “Hoe lang was hij me al aan het aanstaren??”

Daarom wil je wanneer jullie ogen elkaar kruisen een seconde of 2-3 oogcontact houden en haar een vriendelijke glimlach geven. Dit is belangrijk want dit toont niet alleen dat jij zelfverzekerd en dominant bent…

Maar dit geeft jou ook de kans om haar gezicht te lezen en te kijken of ze bloost en wegkijkt, of dat ze lief terug glimlacht.

Het kan natuurlijk ook dat ze wegkijkt zonder dat haar gezichtsexpressie verandert, of dat ze je zo’n “emotieloze glimlach” terug krijgt… In dan geval kan je het beter achterwege laten.


Focus op één oog

Veel mannen maken zich enorm druk waar ze dan precies moeten kijken wanneer ze oogcontact maken met een vrouw… en de truc is simpel:

Focus op één oog en wissel dit af per paar seconden.

Eerst een paar seconden in het rechter oog en dan in het linker oog bijvoorbeeld.

Deze tip is mogelijks iets minder van toepassing bij oogcontact van op afstand, maar houdt deze goed in het achterhoofd voor bij de laatste stap tijdens het flirten ;)


Maak duidelijk dat je haar ziet

We gaan er hier natuurlijk van uit dat je oogcontact maakt met een vrouw die je ook graag zou willen ontmoeten… Nou, dan is het belangrijk dat je haar een signaal geeft dat je haar ziet.

Hiermee bedoelen we NIET dat je wijst of van ver gaat roepen – denk iets subtieler. 

Je kan haar bijvoorbeeld een glimlach geven zoals eerder vernoemd, je kan lichtjes je glas opheffen (als je in een bar of café bent), of je wenkbrauwen wat verbaasd op trekken…

Dit is belangrijk, want doe je dit niet… dan voelt het voor haar alsof je per ongeluk oogcontact maakte en je helemaal geen interesse hebt in haar.

Maar als ze ziet dat er intentie zit achter jouw blik, dan zal de volgende stap veel natuurlijker aanvoelen.


Maak contact met haar

Nadat jullie blikken elkaar al een paar keer gekruist hebben, je leest de juiste signalen op haar gezicht en je gaf haar een subtiel teken over jouw intentie…

Dan ben je bijna VERPLICHT als man om op haar af te stappen en contact te leggen.

Ze verwacht het.

Doe je dit niet… dan eindig je jouw avond niet alleen solo met een diep gevoel van spijt, maar zal zij ook denken dat je niet de ballen hebt om haar mee uit te vragen waardoor haar interesse uitvaagt.

Neem daarom altijd je kans als het er goed uitziet.


Is ze de juiste vrouw?

Uiteindelijk nadat je haar aanspreekt en in gesprek gaat is het belangrijk dat je haar beter leert kennen en aanvoelt of ze een vrouw is die bij jou past…

Want je wilt namelijk niet al jouw tijd en geld investeren in een vrouw waar je lange termijn nooit mee overweg zou kunnen.

Daarom is het cruciaal om te bepalen hoe jouw “ideale vrouw” eruit ziet, en dan bedoelen we niet qua uiterlijk, maar meer hoe ze IS qua karakter.

Maar we weten uit honderden gesprekken met mannen dat het niet simpel is om dit 1-2-3 te definiëren, daarom hebben we de Ideale Partner 2.0/oefening ontwikkelt.

Deze oefening is één van de eerste stappen in ons online programma voor single mannen:

The Social Gym ™

Dit is een cursus waarbij we verlegen, terughoudende “Nice Guys” systematisch transformeren in sociaal vrije, zelfverzekerde Stabiele Mannen om daarna hun leven delen met de JUISTE vrouw als ze dat wensen.

Maar omdat we weten hoe belangrijk dit onderdeel is voor mannen om te voorkomen dat ze in de verkeerde relaties terechtkomen met de verkeerde vrouwen (wat vaak genoeg gebeurt) – geven we deze oefening gratis weg. 

>>> Meld je hier gewoon even aan en je ontvangt jouw PDF met een welkom bericht binnen enkele minuten in je mailbox.


Succes!

Over de schrijver
De redactie van WeSocialMEN helpt jou om diverse termen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, daten en relaties helder te krijgen.
Reactie plaatsen

Ontvang GRATIS: Ideale Partner 2.0 / Oefening

Dit is één cruciale oefening uit onze betaalde cursus voor single mannen, The Social Gym™ waaruit al 170+ vaste, liefdevolle relaties ontstaan zijn (inclusief kinderen en trouwerijen).