Tinder gesprek gaande houden (van eerste bericht tot date)
22 februari 2023 
5 min. leestijd

Tinder gesprek gaande houden (van eerste bericht tot date)

Als jij ons blog gelezen hebt waar we onze SocialMEN openingsformule blootleggen om meer reacties te krijgen op Tinder, dan vraag je je waarschijnlijk ook af hoe je dan al die Tinder gesprekken gaande houdt.

Nou, wanneer je onze formule gebruikt i.p.v. de honderden onzin openingszinnen op het internet die wel reacties op leveren maar geen richting geven in het gesprek, dan zal je merken dat het al een stuk makkelijker is om de “flow” van het gesprek gaande te houden.

Maar om ervoor te zorgen dat jij het meeste haalt uit jouw geïnvesteerde tijd op Tinder en daar uiteindelijk ook dates uit haalt, hebben we hieronder 9 onmisbare tips opgelijst om moeiteloos jouw gesprekken gaande te houden.

Als je deze 9 tips correct combineert met onze openingsformule zal je merken dat het bijna onmogelijk is om geen lieve, zorgzame vrouwen te ontmoeten op Tinder.

Laten we er direct invliegen!


1. Weet je doel voordat je een gesprek begint

Het eerste waar je over wilt nadenken voordat je begint te berichten is om te bedenken wat net het doel is. 

Ben je op zoek om dates te plannen en daadwerkelijk een vrouw te vinden waar je uiteindelijk een officiële vriendin van wilt maken? Of, ben je op zoek naar iets luchtiger zonder te veel toewijding?

Voor elk van de twee wil je een verschillende “toon” gebruiken. 

Als je op zoek bent naar iets serieuzer wil je bijvoorbeeld iets meer vragen stellen die je een beter beeld geven van haar persoonlijkheid om te zien of die in lijn zijn met jouw Ideale Partner 2.0.

Indien niet, dan maakt dit wat minder verschil.


2. Weet genoeg gespreksonderwerpen

Daarbij is een gesprek gaande houden altijd een stuk makkelijker wanneer jij  een “schatkist” aan gespreksonderwerpen in het achterhoofd hebt.

We hebben hier al eens een blog over geschreven met de 16 leukste gespreksonderwerpen om ongemakkelijke stiltes te vermijden.

Het is altijd goed om onderwerpen te hebben waar je op kunt terugvallen. Dit geldt voor online gesprekken, maar ook offline gesprekken.


3. Een gesprek starten

Zoals ik eerder al benoemde is de manier waarop je het gesprek start belangrijk voor hoe makkelijk het is om het gesprek gaande te houden.

We hebben namelijk opgemerkt dat veel mannen die willekeurige Tinder openers kopiëren en plakken het nog steeds moeilijk hebben om 1. het gesprek gaande te houden en 2. om daaruit succesvolle dates te halen.

Dit komt omdat de opener totaal niet aansluit op hun eigen interesses en persoonlijkheid, dus zelfs wanneer vrouwen reageren, hebben ze geen idee wat ze daarna moeten zeggen.

Vandaar dat de SocialMEN formule zo effectief is omdat het niet alleen inspeelt op de vrouwelijke energie van vragen stellen, maar ook JOUW unieke persoonlijkheid communiceert.

Dit maakt het moeiteloos om daarna te blijven doorpraten, omdat jij hierbij jouw natuurlijke nieuwsgierigheid opwekt wat zorg voor meer authentieke en interactieve gesprekken.

Als je deze formule wilt overnemen, kan je die hier lezen.


4. Wees niet te lief

Wat we hiermee bedoelen is dat je niet constant moet meegaan in wat zij zegt. Veel mannen zitten nog gevangen in hun “Nice Guy” identiteit en geloven dat als je maar overal mee akkoord gaat en altijd maar ja zegt dat een vrouw je uiteindelijk wel leuk zal vinden.

En tuurlijk zal ze je wel aardig vinden, maar als je deze richting neemt kom je heel algemeen en zelfs saai over.

Vanuit ons programma voor single mannen The Social Gym™ adviseren we onze SocialMEN om hun eigen meningen en persoonlijkheid te uiten omdat dit hen juist uniek en interessant maakt als man.

Als je deze switch kunt maken in jouw denkwijze zul je merken dat er ineens meer seksuele spanning naar boven komt tijdens gesprekken en vrouwen zich veel sneller aangetrokken voelen tot jou.


5. Reageer niet te snel

Hiermee bedoelen we NIET dat je voor elk bericht opzettelijk uren gaat zitten wachten om laat te antwoorden zoals velen mannen met “versiertactieken” doen.

Maar het is ook NIET de bedoeling dat jij heel de dag op Tinder zit te scrollen en berichten.

Bij WeSocialMEN staat jouw visie als man centraal, jij staat op nummer één. Dus focus op jouw eigen leven, jouw eigen hobby’s, jouw eigen relaties en dan wanneer je de tijd vind, antwoord je.

Dit zal zorgen voor meer voldoening uit alles wat je doet en zal impliciet communiceren naar  vrouwen toe dat jij een interessant leven hebt waar zij mogelijks deel van willen uitmaken.


6. Leuke vragen stellen om je Tinder gesprek op gang te houden

Wanneer je bericht is het belangrijk om in het achterhoofd te houden dat vrouwen op een hele andere manier gesprekken voeren als mannen.

Mannen zijn heel logisch en direct in hun vraagstelling, maar bij vrouwen is dit het compleet tegenovergestelde. Vrouwen zijn veel meer geïnteresseerd in de emotie en het gevoel. Daarom raden we ook aan om een “open” vraag te gebruiken zoals uitgelegd in de openingsformule.

Vragen zoals:

  • Wat staat er op jouw bucketlist voor volgende zomervakantie?

  • Vanwaar de grote interesse in Yoga?

  • Ik zie dat je in Griekenland was? Ik ben er zelf al een paar keer geweest, maar wat vond jij ervan?

Dit soort vragen laten haar nét wat meer nadenken dan de typische mannelijke vragen, waar ze gewoon ja/nee op kan antwoorden en het gesprek direct doodbloedt.


7. Complimenteer haar

Dit is een belangrijke, dus lees heel nauwkeurig. Het is inderdaad belangrijk dat je een vrouw complimenten geeft om jouw interesse te laten doorschijnen, maar er zijn wat nuances waar je rekening mee moet houden zodat je haar niet afschrikt zoals meeste mannen doen.

Complimenteer NIET op haar uiterlijk in het eerste bericht.

Dit doet namelijk elke man en maakt jouw direct een nummertje in haar hoofd, PLUS het komt wat oppervlakkig over. Dit wil je dus vermijden.

Het is veel beter om haar te complimenteren op haar karakter of persoonlijkheid. Misschien is ze wel heel sportief, of avontuurlijk, het ligt er natuurlijk aan wat jij het meeste waardeert in een vrouw.

Als je dit niet echt weet kan je dit makkelijk bepalen met onze Ideale Partner 2.0 oefening.

Dit is een oefening die we vrijgegeven hebben uit ons betaalde programma voor single mannen: The Social Gym™. We merkten namelijk dat mannen vaak in verkeerde relaties kwamen omdat zij geen idee hebben waar ze werkelijk naar op zoek zijn in een vrouw.

Als je hier een kopie van wilt, kan je die hier krijgen.

Natuurlijk kan je later in het gesprek wel subtiele complimenten geven over haar uiterlijk om ook die “seksuele spanning” in werking te zetten, maar begin er in ieder geval niet mee.


8. Geef geen aandacht aan vrouwen die niks met je te maken willen hebben

Veel mannen berichten voor dagen of zelfs WEKEN met vrouwen die nooit met hun willen afspreken. 

Dit is een grote verspilling van hen tijd en energie. Stel dat je een leuk gesprek had en met de date overgangsmethode die ik je zo ga geven, een date voorstelde, maar ze vindt keer op keer een excuus waarom ze niet met je kan afspreken?

Laat het dan voor wat het is en ga gewoon op naar de volgende. Er zijn  genoeg vrouwen die wel zullen passen bij jouw persoonlijkheid en met plezier op date willen gaan met je. Focus je daar op.


9. Hoe ga je van praten naar afspreken?

Nu is het natuurlijk de vraag… Hoe ga je van het gesprek over naar een date? 

Nou, als je al de tips die we jou hier geven nauwkeurig volgt, dan kan je ofwel makkelijk een overgang maken op een eerder onderwerp. Als je het bijvoorbeeld had over sporten of één of andere hobby, kan je makkelijk zeggen:

“Hey, je gaat toch graag lopen, ik wou donderdag een nieuwe toer doen, waarom kom je niet eens mee?”

Iets in die trant.

Wat je ook kunt doen als je bijvoorbeeld niet de mogelijkheid hebt om deze overgangsmethode te gebruiken of het zou direct een heel grote dure date zijn, dan kan je gewoon direct zijn en zeggen:

“Het lijkt erop dat we best goed klikken, wat zeg je ervan dat we deze donderdag samen een koffie drinken en elkaar beter leren kennen?”

Wanneer je een leuk gesprek had en jullie hadden heel wat gemeenschappelijke interesses, dan zal ze maar al te graag met je mee gaan ;-)

Als jij al deze tips toepast in combinatie met onze openingsformule zal jij moeiteloos gesprekken gaande houden en deze ook omzetten in dates (en misschien wel relaties).


Succes, en welkom bij WeSocialMEN :-)

Over de schrijver
De redactie van WeSocialMEN helpt jou om diverse termen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, daten en relaties helder te krijgen.
Reactie plaatsen

Ontvang GRATIS: Ideale Partner 2.0 / Oefening

Dit is één cruciale oefening uit onze betaalde cursus voor single mannen, The Social Gym™ waaruit al 170+ vaste, liefdevolle relaties ontstaan zijn (inclusief kinderen en trouwerijen).