Openingszinnen tinder (de SocialMEN openingsformule waarmee jij jouw volgende date plant)
15 februari 2023 
9 min. leestijd

Openingszinnen tinder (de SocialMEN openingsformule waarmee jij jouw volgende date plant)

Dus jij krijgt net zoals 90% van de mannelijke bevolking bijna nooit een antwoord terug op Tinder, en als dit dan wél eens gebeurt, bloed het gesprek na 1-2 berichten al dood. Je bekijkt elke dag je berichten, maar nee… een reactie komt er nooit van.

Een heel groot onderdeel waarom dit gebeurt is dat jouw openingszinnen gewoonweg te saai en algemeen zijn. Het klinkt hard, maar dat is de waarheid.

Vrouwen zijn veel selectiever met swipen als mannen, dus als je een match hebt is dat inderdaad een goed teken, maar als je dan komt met een openingszin waarvan ze er al 50 andere gehad heeft… Ja, dan ziet ze jou gewoon als nummer 51.

Daarom hebben we besloten om onze WeSocialMEN openingsformule bloot te leggen zodat jij niet alleen op een authentieke manier gesprekken opent en reacties krijgt, maar dat jij daarna ook makkelijk het gesprek kunt aanhouden.

Met deze formule hoef je geen onzin tinder openers meer te gebruiken waarbij je misschien wel reacties krijgt, maar dan geen benul hebt wat je daarna nog moet zeggen omdat de opener totaal niet bij jou past.

Als je dus klaar bent om gesprekken te starten met vrouwen op een manier die aansluit op jouw persoonlijkheid en in elk soort situatie toegepast kan worden, blijf dan zeker verder lezen.


Waarom is het belangrijk dat een man met het gesprek begint?

Sommige mannen vragen zich wellicht af: “Waarom moeten wij altijd het gesprek beginnen?” Waarom kunnen vrouwen dit niet eens doen?”

Nou, we gaan niet liegen en zeggen dat vrouwen dit niet verwachten van mannen.

Maar bij WeSocialMEN zijn we wél van mening dat het jouw verantwoordelijkheid is als man om PROACTIEF te zijn en initiatief te nemen. Dit zijn mannelijke kwaliteiten die vrouwen op een diep niveau aantrekken.

Daarbij zijn we ook van mening dat het een veel betere positie is voor jou om jouw eigen opties te creëren. Zie je een vrouw die jou leuk lijkt? Top, ga ervoor en stuur haar een bericht. 

Het is namelijk een GEEN goede positie om alles maar op je af te laten komen en dan maar te schikken voor wat je kunt krijgen. Na het coachen van honderden mannen in online daten hebben we gemerkt dat dit in meeste gevallen leidt tot een hoop teleurstelling en ellende.

Maar... dat eindigt VANDAAG.


Hoe je GEEN gesprekken moet starten op Tinder

We horen van veel vrouwen dat mannen hun eerste bericht vaak enorm algemeen is:

  • “Hoi, alles goed?”

  • “Leuk weekend gehad?”

  • “Leuk profiel”

  • “Mooie foto”, etc.

Dit soort berichten zijn nietszeggend en leveren meestal geen reacties op.

Wat je ook niet wilt doen is vanaf het begin jezelf voorstellen en “expliciet” jouw interesse tonen. Dit duwt vrouwen namelijk meer WEG dan dat het ze aantrekt. De reden hiervoor is omdat ze in dat geval in één keer zou moeten bedenken of ze zich ook romantisch aangetrokken voelen naar jou toe.

Het probleem hiermee is dat ze je nog helemaal niet kennen, dus in meeste gevallen zal ze het zekere voor het onzekere nemen en kiezen van “niet”.

Hier zie je enkele voorbeelden:
De 3 voorwaarden voor een goede openingszin

Het is de bedoeling dat jij jezelf onderscheidt van de massa met jouw eerste bericht en om dit te bereiken moet je aan 3 belangrijke voorwaarden voldoen:

1. Jouw bericht 'raakt' haar.

2. Jouw bericht is persoonlijk.

3. Jouw bericht bevat een open vraag.

Laten we daar wat dieper op ingaan.


1. Jouw bericht 'raakt' haar

Vrouwen vertellen ons dat ze tot wel 20 berichten ontvangen per week, wat misschien wel leuk klinkt, maar als je iedere keer dezelfde nietszeggende berichten ontvangt zouden wij als man na een tijd ook niet meer reageren.

Daarom is het zo belangrijk dat jouw eerste bericht haar “raakt”. Dat het net als jouw profieltekst haar nieuwsgierigheid opwekt. Op die manier creëer je net zoals een goede soap-serie een soort van “open einde” waar haar gedachten het antwoord op moeten weten.

En de enige manier om dat antwoord te krijgen… is door te reageren.


2. Jouw bericht is persoonlijk

Om ervoor te zorgen dat ze jouw bericht opent, op je profiel kijkt én reageert, is het belangrijk dat je jouw bericht zo persoonlijk mogelijk maakt.

Dit doe je door iets uit haar profielfoto, tekst of informatie te vernoemen.

Op deze manier ziet ze dat je daadwerkelijk haar profiel bekeken hebt (en niet gewoon hetzelfde bericht stuurt naar elke vrouw) en onderscheid je jezelf van de menigte.


3. Jouw bericht bevat een open vraag

Om een gesprek aan te gaan met iemand, maak je het jezelf veel makkelijker wanneer je iemand een open vraag stelt. Een gesloten vraag zorgt namelijk voor een ja/nee-antwoord, en dan is het gesprek snel klaar. We gunnen je meer dan dat.

Het is hierbij belangrijk om de mannelijke en vrouwelijke manier van vragen stellen te begrijpen:

  • Mannen stellen namelijk meer vragen gebaseerd op feiten en logica: “Hoe vaak per week ga je naar de yoga?”

  • Vrouwen daarentegen baseren hun vragen vaker op gevoel en emotie: “Wat vind je zo fijn aan yoga?”

Tip: Bekijk jouw eerdere online gesprekken om te beoordelen welke type vragen jij het meeste stelt. Kijk wat je al goed doet en wat nog beter kan.


Hoe je een gesprek start dat ongetwijfeld reacties oplevert

Op basis van deze 3 voorwaarden gaan we hieronder samen de “vertaalslag” maken naar de structuur voor je eerste online bericht. Dit doe je op basis van onze WeSocialMEN formule:

REACTIES OP TINDER = OPENING + SITUATIESCHETS (+ COMPLIMENT) × OPEN VRAAG


1. OPENING.

Ieder bericht dat zij krijgt start met slechts “Hoi”, “Hallo”, etc. Een makkelijke manier om hier jezelf te onderscheiden is om haar naam te benoemen.

Bijvoorbeeld: “Hoi Lisa,”

Dit zorgt er niet alleen voor dat je opvalt, maar het voelt ook een stuk persoonlijker. Daarnaast houden mensen ervan als je hun naam noemt, maak hier gebruik van.


2. SITUATIESCHETS.

Met een “situatieschets” bedoelen we de reden waarom je haar bericht. De beste manier om de situatieschets in te vullen, wat het een stuk spontaner maakt, is om haar profiel te bekijken en het eerste dat je opvalt, op te schrijven.

Misschien komt er wel direct een grap in je op, of misschien wel iets serieus. 

Beiden zijn goed, omdat het spontaan en authentiek is. Zij zal dit aanvoelen.

Dat gezegd hebbende, soms kan het gebeuren dat je een profiel bekijkt, maar dat je letterlijk NIETS kunt bedenken. In dat geval kun je ervoor kiezen om gewoon naar een volgend profiel te gaan, of gebruik te maken van jouw creativiteit o.b.v. haar profiel.

Bijvoorbeeld:

“Op je profiel las ik onderwerp XYZ, dat maakte mij nieuwsgierig…” 

Letterlijk benoemen wat je ziet maakt het makkelijk voor jou en haar. Door je nieuwsgierigheid in te zetten komt er vaak automatisch een vraag naar boven. In dit geval kun je vanuit JOUW nieuwsgierigheid HAAR nieuwsgierigheid triggeren ;-)

Bijvoorbeeld:

“Ik heb een vraag…”

Door vooraf te benoemen dat je een vraag gaat stellen, creëer je nieuwsgierigheid wat opnieuw dat “open einde” creëert in haar gedachten.

Wat belangrijk is om te benoemen, is dat iedere situatie anders is. Daarom is deze formule juist zo effectief, want je kunt deze zelf invullen op basis van de situatie. Hierboven heb je alvast twee voorbeelden, zodat je meteen van start kunt.


3. COMPLIMENT.

Des te specifieker je bent met betrekking tot wat je leuk of interessant vindt aan wat zij doet, des te beter. Dit zorgt er namelijk voor dat het persoonlijker aanvoelt.

“Leuk profiel” is bijvoorbeeld véél te algemeen.

Benoem wat jou aantrekt, of wat jij waardeert in een persoon qua karakter. Als je bijvoorbeeld een vrouw ziet die “sportief” is kan je dat benoemen:

“Ik zie dat je graag in de sportschool bent, kom je niet vaak tegen!”

Let hierbij wel goed op dat je jouw compliment NIET baseert op haar uiterlijk (uitstraling, blik in haar ogen, stijl, etc.). Je kunt dit later benoemen, maar zo start je niet. 

Dit komt namelijk best oppervlakkig over. Wanneer je een compliment geeft over haar interesses of karakter ga je direct een laag dieper als de menigte, dat is wat je wilt.

(Zoals je hebt gezien in de formule staat het compliment tussen haakjes. Het is in meeste gevallen niet nodig om een compliment te geven, maar het kan als jou direct iets opvalt.)


4. OPEN VRAAG.

Op haar profiel is vaak wel het één en ander te vinden over haar interesses. Hier kun je dieper op ingaan met luchtige, open “interessevragen”. Dit maakt het namelijk 10X makkelijker om het gesprek daarna aan te houden en verder te zetten naar een date.

Als je bijvoorbeeld ziet dat ze best avontuurlijk is, kun je haar een vraag stellen zoals:

“Wat staat er voor (onderwerp XYZ) in de top 3 van jouw bucketlist?”. 

Dit is een open vraag die vaak kort en krachtig beantwoord wordt, maar jou wel diverse mogelijkheden biedt om het gesprek te vervolgen en meer over haar te weten te komen.


Bericht volledig?

Nadat je jouw volledige bericht getypt hebt, klik je op verzenden en ga je verder met een volgend profiel. Oh en eindig jouw bericht niet met “vriendelijke groeten”, of “ik hoop van je te horen”, of zoiets. Het is geen email.

We kunnen je natuurlijk niet “garanderen” dat je een reactie krijgt. Dat ligt eraan of zij ook de interesse voelt o.b.v. jouw foto’s en profieltekst. Als dat zo is, dan zal ze reageren. Als dat niet zo is, dan hoor je niets en laat je haar gaan.


De beste openingszinnen voor Tinder

Om te eindigen geven we je graag 3 concrete voorbeelden mee, zodat je een goed idee hebt van hoe jouw berichten er ongeveer uit moeten zien op basis van de formule:

  • Hey (naam), ik lees op jouw profiel dat je net zoals ik van (X muziekstijl of Y artiest) houdt. Dan heb ik een leuke vraag. Als je de rest van het jaar nog maar 3 nummers mocht luisteren, welke zouden dat zijn?

  • Hoi (naam), ik lees op je profiel dat je van reizen houdt. Vertel eens, als je morgen overal op de wereld wakker zou kunnen worden, waar zou dat zijn? 🙂

  • Hoi (naam)! Ik las in je profiel dat je van dieren houdt. Dan ben ik wel nieuwsgierig. Als je zou moeten kiezen; zou je liever alle talen kunnen spreken of met dieren kunnen praten?


Wanneer vraag je haar op date?

Nadat je gesprekken op deze manier begint te openen zul je niet alleen merken dat je meer reacties krijgt, maar dat je ook gesprekken zover brengt dat een date bijna onmisbaar voelt.

Maar… je kunt niet elke vrouw waar je mee bericht mee op date nemen.

Dat is gewoonweg niet realistisch qua tijd en geld. 

Daarom is het cruciaal dat jij vooraf al weet naar wat voor vrouw jij op zoek bent. Dan heb ik het niet per se over hoe ze eruit ziet (alhoewel dat ook wel belangrijk is), maar meer over haar karakter eigenschappen.

Want je wilt namelijk niet elke week op een date zitten met een vrouw waarmee het totaal niet klikt, of erger nog, dat je uiteindelijk een relatie begint terwijl je vanaf het begin al kon weten dat het zou eindigen in een grote teleurstelling.

Daarom ontwikkelden wij de Ideale Partner 2.0 oefening met een specifieke set vragen, zodat jij dit makkelijk kunt definiëren.

Deze oefening is een belangrijke stap binnen onze online cursus voor single mannen genaamd The Social Gym™, maar omdat we zagen dat zoveel mannen met de verkeerde vrouwen relaties beginnen, beslisten we om deze openbaar te maken.

Als jij hier een kopie van wilt, kan je op deze pagina even jouw naam en mailadres achterlaten, en dan sturen we die binnen enkele ogenblikken naar jouw mailbox.


Succes en welkom bij WeSocialMEN :-)

Over de schrijver
De redactie van WeSocialMEN helpt jou om diverse termen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, daten en relaties helder te krijgen.
Reactie plaatsen

Ontvang GRATIS: Ideale Partner 2.0 / Oefening

Dit is één cruciale oefening uit onze betaalde cursus voor single mannen, The Social Gym™ waaruit al 170+ vaste, liefdevolle relaties ontstaan zijn (inclusief kinderen en trouwerijen).