12 geweldige date ideeën voor in de avond!
16 november 2022 
in Daten
7 min. leestijd

12 geweldige date ideeën voor in de avond!

Zoek jij het perfecte date-idee voor een onvergetelijke avond met een vrouw waar je mogelijks een relatie mee wilt starten? Top! Dan zit je hier goed.

Want we gaan hier de 12 leukste date ideeën oplijsten die jij ‘s avonds kunt doen zodat jullie er samen een gezellige avond van kunnen maken waar jullie later nostalgisch op kunnen terugkijken van: 

Weet je nog toen we voor het eerst [date-idee van WeSocialMEN] deden!” ;)

Laten we erin vliegen.1. Dineren

Je denkt misschien: “Nou… dineren doet iedereen”, en dat klopt. Maar bij WeSocialMEN krijg je wat extra pointers om jezelf te onderscheiden van elke date die ze ooit heeft meegemaakt.

Als eerste, wil je kijken om de date te “stapelen” met andere date ideeën om haar een veel diepgaandere ervaring te geven. Weet je niet wat dit inhoudt? Lees hier dan even over de “stapel-date”.

Tweede is om een restaurant te vinden dat super gezellig is met heerlijke maaltijden, maar heel weinig mensen van op de hoogte zijn. Op die manier geef je haar een “schaarse” ervaring die weinigen kunnen nadoen.2. Bekijk samen een serie of film

Hebben jullie het toevallig al eens gehad over een bepaalde film of serie tijdens eerdere gesprekken op WhatsApp? Dan is het makkelijk om deze luchtig voor te stellen als date-idee.

“Als je toch zo’n fan bent van [eerder besproken film of serie], waarom kijken we dan niet eens een aflevering bij mij vrijdagavond?”

Simpel toch ;)3. Maak een wandeling over het strand

Als jij een echte romanticus bent en je haar die “Hollywood-ervaring” wilt geven, dan hebben we die ook voor je.

Plan in dat geval een avondje met haar naar het strand. Dit is ook een geweldige date om te stapelen met een diner-date in de buurt bijvoorbeeld.

In dat geval is een wandeling over het strand toch een geniale manier om een date te eindigen, niet?4. Houd een spelletjesavond

“Zal ze niet denken dat ik wat kinderachtig ben?” Nou, vrouwen zijn heel wat jonger van geest dan je denkt ;) Tenminste, als jij haar zo comfortabel kunt laten voelen dat ze dit laat zien.

Zorg dus dat je de spellen al in het achterhoofd hebt (en ook in huis natuurlijk), een lekker wijntje of cocktail al voorbereid, zodat jouw date gewoon lekker rustig kan zitten en genieten van de ervaring.

Als ze in deze relaxte staat is, zal ze veel sneller haar ware kleuren laten zien.5. Doe samen een sport naar keuze

Jullie hebben het ongetwijfeld al eens gehad over jullie hobby's, want dat is toch één van de eerste standaard vragen die mensen stellen, toch?

Nou, in dat geval kan je terug verwijzen naar dat moment en zeggen: “Hey, ik zei toch eens dat ik [eerder vermeldde sport] deed he, waarom kom je niet eens mee?”

Zeker als jij het sportieve type bent en hier ook naar op zoek bent, kan dit een goede test zijn om te kijken of zij dat ook is (of hoe sterk haar interesse in jou is).6. Karten

Er moet natuurlijk altijd een date-idee tussen zitten voor de adrenaline junkies, toch. Dus als jij graag je lichaam vol pompt met adrenaline en opwinding dan is een avondje karten perfect voor jou.

Dit zal zorgen voor wat gezonde competitie en geplaag. Plus, je neemt haar mee in een omgeving waarin jij op natuurlijke wijze dominant bent, wat jou nog aantrekkelijker zal maken in haar ogen.7. Kamperen

Ben jij een man die één is met de natuur, graag zijn eigen eten klaarmaakt terwijl je lekker warm bij het kampvuur zit? Dan is kamperen de perfecte date voor jou ;)

Dit is ook een goede test om een vrouw haar “tolerantie-niveau” te testen en te observeren hoe goed ze met stress en ongemakkelijke situaties kan omgaan.

Want in een relatie ga je altijd wel door conflicten heen, dus dan kan je vroeg af aan al eens zien hoe dat gaat.8. Bekijk samen de zonsondergang

Hier hebben we nog een date-idee voor de romanticus. Opnieuw een perfect idee om te stapelen met een andere date.

Ik moet toegeven – het is misschien wat lastig om te timen, maar als je dit als een BONUS erbij kan nemen zal ze jou gegarandeerd herinneren (en haar vriendinnen op werk ook).9. Bezoek een karaokebar

Ben jij een verborgen zangtalent? Wees dan niet verlegen om dat te laten zien in een leuke karaokebar. Dit laat ook zien dat jij onbevreesd bent en zelfzeker in jezelf.

Plus, het zal haar ook de mogelijkheid geven om haarzelf meer naar jou open te stellen. Want vrouwen zingen over het algemeen alleen maar bij mensen waar ze zich comfortabel bij voelen.

Dus als jij haar tot dat punt kunt krijgen, is dat een goed voorteken.10. Ga naar een poolbar

“Is poolen niet voor mannen?” Zou je denken he, maar vaak zijn die “mannen-activiteiten” juist het leukst om vrouwen mee naartoe te nemen.

Het zorgt voor een aangename en natuurlijke dynamiek waarin jij dominant bent, en zij “hopeloos” jouw hulp en instructie nodig heeft 🙂

Dus als je een pool-fanaat bent, twijfel dan niet om haar eens mee te nemen naar een poolbar. Dat zal ze zeker en vast waarderen.11. Samen koken

Samen een maaltijd klaarmaken is misschien wel de ULTIEME test of er potentieel is voor een lange termijn relatie of niet, toch?

Want als jullie in de keuken al niet kunnen samen werken als een team, dan zal dat in andere aspecten van de relatie waarschijnlijk ook niet het geval zijn.

Dus als ze eens lekkere maaltijd opnoemde (of jij), kan je zeggen: “Hey, waarom maken we dat niet eens samen klaar, dan kan ik je mijn kookkunsten laten zien ;)”

Als jullie hiervoor al een goede gespreksflow hadden, zal ze zeker toehappen.12. Ga naar de bioscoop

“Is dat niet wat cliché?” Nou ja, in meeste gevallen wel, maar… als jullie het eerder al over een bepaalde film gehad hebben of een bepaald genre zoals horror en er komt nét een nieuwe film uit die perfect past…

Dan is de drempel enorm laag om haar eens mee te vragen naar de film. Houdt er wel rekening mee, dit is niet de beste eerste date, dus houdt deze in dat geval lekker in je achterzak.


Dit waren dan weer de 12 leukste date ideeën voor ‘s avonds!

Stel dat je nog meer date ideeën nodig hebt omdat jouw “perfecte date” er nog niet tussen zat? 

Lees dan zeker eens ons “20 date ideeën” blog waar we je ook meer uitleggen over de “stapel-date” om haar een diepere en meer unieke ervaring te geven.


Hoe weet je of ze “de juiste vrouw” is?

Meeste mannen nemen genoegen met de eerste beste vrouw die interesse in hun toont, maar op lange termijn leidt dit altijd naar pijn en verlies.

En dit zeggen we niet zomaar, we hebben dit letterlijk al talloze keren gehoord uit honderden gesprekken met single mannen.

Daarom is het enorm belangrijk dat jij exact weet naar welke vrouw jij op zoek bent, zodat jij niet alleen kunt zien op de date of het wel een match is of niet…

Maar dat je ook veel beter kunt afleiden waar je zo’n vrouw in de eerste plaats kunt vinden.

We hebben gemerkt dat mannen het moeilijk hebben om hier een gedetailleerd plaatje op te plakken…

Daarom hebben wij onze exclusieve “Ideale Partner 2.0” oefening vrijgegeven zodat jij met de specifieke vragen exact kunt bepalen wat voor jou “de juiste vrouw” zou zijn 🙂

Klik gewoon even op deze link, geef daar je mail-adres en je naam in en dan sturen we je binnen enkele minuten jouw persoonlijke PDF.

Nu ben je er 100% klaar voor!


Heel veel succes!

Over de schrijver
De redactie van WeSocialMEN helpt jou om diverse termen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, daten en relaties helder te krijgen.
Reactie plaatsen

Ontvang GRATIS: Ideale Partner 2.0 / Oefening

Dit is één cruciale oefening uit onze betaalde cursus voor single mannen, The Social Gym™ waaruit al 170+ vaste, liefdevolle relaties ontstaan zijn (inclusief kinderen en trouwerijen).