8 Type vrouwen die je te allen tijde wilt vermijden
28 december 2022 
in Daten
10 min. leestijd

8 Type vrouwen die je te allen tijde wilt vermijden

Zoals elke man heb je vast wel relaties gehad die eindigden in teleurstelling en hartbreuk. Nou, in meeste gevallen komt dit doordat mannen nog niet de nodige ervaring hebben opgedaan en daardoor onbewust de verkeerde type vrouwen uitkiezen.

Om jou vanaf nu de pijn en hartbreuk te besparen, hebben we deze 8 verkeerde type vrouwen opgelijst die jij wilt vermijden én de 8 vrouwen die je NIET wilt vermijden en juist wél in je leven wilt hebben.

Op die manier verspil je geen tijd in relaties die vanaf de eerste dag al gedoemd zijn om te falen en ga jij alleen maar voor vrouwen waarbij de kansen hoog zijn op een mooie toekomst samen.

Laten we er direct invliegen.


8 Type vrouwen die je wilt vermijden

We beginnen met de 8 type vrouwen die je te allen tijde wilt vermijden. Als je deze herkent in jouw verleden zal je snel begrijpen waarom het toen niet eindigde zoals je hoopte. Na het lezen van dit artikel zul je ze sneller herkennen en dus nooit meer dezelfde fouten maken.1. De golddigger

Deze vrouw kennen we volgens mij allemaal wel, maar voor degene die er nog niet bekend mee zijn; de golddigger is een vrouw die alleen maar met je is voor monetaire redenen en geen interesse heeft in jou als persoon.

Vaak trekken mannen golddiggers aan omdat ze vrouwen minder verleiden met hun persoonlijkheid en meer met cadeaus en dure etentjes. Probeer dit te vermijden tot je haar beter hebt leren kennen.

De golddigger zal zelf nooit investeren in de relatie. Ze zal nooit aanbieden om te betalen, ze zal je nooit cadeaus geven van haar eigen geld, etc. Haar visie is om alleen maar te krijgen, maar in liefdevolle relaties moet de moeite van twee kanten komen.2. De manipulator

Deze vrouw is vaak wat moeilijker te herkennen, maar als een vrouw jou bijvoorbeeld vaak doet voelen alsof je niets waard bent en alleen maar poeslief is wanneer ze iets nodig heeft, dan kun je deze vrouw beter vermijden.

De manipulator is niet op zoek naar een evenwaardige relatie. Ze is op zoek naar een “assistent” die haar bijstaat wanneer en waar ze maar wil. Let er daarom op dat er altijd een balans is in de moeite die je voor elkaar doet.

Als hier een duidelijke onbalans is, dan duidt dit vaak op bepaalde manipulatie binnen de relatie. Dit principe geldt voor zowel vrouwen én mannen.3. Het jaloerse type

De vrouw die weigert dat je met andere vrouwen omgaat, altijd moet weten waar je bent en wat je aan het doen bent is hoogst waarschijnlijk al meerdere keren “verband” in het verleden.

Misschien door een serie van slechte keuzes in partners of door een bepaalde traumatische gebeurtenis; hoe dan ook, haar vertrouwen is duidelijk sterk beschadigd.

Je kan proberen om haar te “redden” en zaken om te draaien, maar in meeste gevallen is dit jammer genoeg niet de moeite waard en eindigt dit meestal in pijn en teleurstelling.

Daarom adviseren we ook om dit soort vrouwen te vermijden. Er zijn genoeg vissen in de zee.4. De kritische vrouw

De vrouw die commentaar heeft op alles wat jij doet, toont vaak een vrouw die niet geïnteresseerd is in teamwork.

Dit type vrouw heeft weinig vertrouwen in jou en zal altijd proberen “haar eigen wil” door te voeren zonder jou te betrekken in dit proces.

Uiteraard zorgt dit voor een dikke muur tussen jullie als koppel die jullie onvermijdelijk naar verschillende kanten zal duwen.

Let er dus goed op als een vrouw jouw mening en oordeel vertrouwt, of dat ze je altijd bekritiseerd, want dit zal ongetwijfeld invloed hebben op de succeskans van jullie relatie.5. De leugenaar

Volgens mij is iedereen wel akkoord dat eerlijkheid een enorm belangrijke eigenschap is, want zonder eerlijkheid is het moeilijk om op een persoon te rekenen.

Als je dus merkt dat ze leugens verteld, ook al zijn het kleinere leugens zoals het liegen over waar ze naartoe gaat, dan is de kans groot dat ze ook over andere zaken liegt.

Of, dat ze zaken verzwijgt waarvan ze weet dat het een “dealbreaker” zou zijn.

Over het algemeen is dit een onmisbare eigenschap voor een gezonde, lange termijn relatie omdat dit zorgt voor open communicatie zodat jullie als koppel blijven groeien in connectie.

Als deze open en eerlijke communicatie er niet is… dan ziet de toekomst er niet zo lumineus uit.6. De mannenhater

De vrouw die een duidelijke en openlijke vijandigheid heeft tegenover mannen is opnieuw een vrouw die wellicht meerdere keren verbrand is in het verleden.

Deze vrouw zal geen respect hebben voor jouw inspanningen in de relatie en zal bij elke onenigheid haar eerlijke gedachten over jou uiten bij haar vriendinnen, en niet bij jou.

Zonder respect voor elkaar op elk vlak is het opnieuw moeilijk om een diepe en oprechte connectie te vormen als koppel.

Probeer daarom dit soort vrouwen goed te ontwijken.7. De dramaqueen

Met de dramaqueen bedoelen we een vrouw die in elke situatie een reden vindt om met je in discussie te gaan, hoe klein het conflict ook mag zijn.

Dit komt vermoedelijk voort uit een tekort aan validatie en heeft gelijkenissen met de “aandachtzoeker” waar we het zo over gaan hebben.

Dit soort vrouwen zijn een enorme hoofdpijn om mee om te gaan en zullen het bijna onmogelijk maken om een vredevol leven op te bouwen samen.8. De aandachtszoeker

De aandachtzoeker is gelijkaardig aan de dramaqueen, maar het verschil is dat de aandachtzoeker jou actief stoort en afleidt van jouw visie in het leven en haar best doet om al jouw aandacht op haarzelf te richten.

Dit soort vrouwen hebben vaak veel succes om mannen volledig te vervreemden van hun mannelijke vrienden doordat ze je nooit alleen kunnen laten.

Uiteindelijk voelen mannen zich hier enorm eenzaam en depressief door, wanneer ze beseffen dat ze al hun eigen interesses en vriendengroepen achterwege hebben gelaten voor één vrouw.

Maak dus niet dezelfde fout.8 Type vrouwen die je wel in je leven wilt

Nu weet je precies welk soort vrouwen je wilt vermijden, maar nu wil je wellicht ook weten welke type vrouwen jij juist wel mee om kunt. Daar gaan we nu op in.1. Ze luistert naar je

Wanneer een vrouw oprecht naar je luistert, toont dit een bepaald niveau van respect en interesse in jou als man. Dit is precies waar je naar op zoek bent in een vrouw.

Heel simpel, maar het betekent veel. Dit is trouwens ook één van de 19 subtiele hints die vrouwen geven wanneer ze interesse hebben in een man waar we het over hebben in een ander blog artikel.2. Ze is positief

Een positieve inzet is wellicht één van de meest aantrekkelijke eigenschappen die en vrouw kan hebben.

Dit laat zien dat ze emotioneel stabiel is en dus juist niet verbrand is door traumatische ervaringen uit het verleden.

Dit betekent ook dat ze je minder snel zou aanvallen en beschuldigen wanneer er eens iets niet goed gaat binnen de relatie, maar juist klaarstaat om samen een oplossing te vinden.3. Ze heeft zelfvertrouwen

Net als bij mannen is het aantrekkelijk om een vrouw te hebben die zelfverzekerd is. Dit betekent dat ze geen validatie en bevestiging nodig heeft van andere mannen.

Ze kent zelf goed genoeg haar waarde en neemt genoegen met de liefde en aandacht van één man (jou ;).4. Ze heeft humor

Een vrouw haar humor zal altijd verschillen, maar wat het belangrijkste is, is dat haar type humor overeenkomt met die van jou.

Want als haar humor compleet verschilt met die van jou, zal elke interactie – elk gesprek die jullie ooit hebben - nooit dezelfde voldoening geven dan als jullie humor op één lijn was.

Dus als je een vrouw wilt waar jij je tot het einde der dagen mee kunt doodlachen; zorg dan dat ze dezelfde type humor heeft als jou.5. Ze is zelfstandig

Het is belangrijk dat je een vrouw hebt die haar eigen leven op rij heeft. Dat ze haar eigen hobby's, doelen en aspiraties heeft.

Is dit niet zo, dan kan de relatie snel een sleur worden waarbij de vrouw jou volledig uit je eigen leven trekt zoals we besproken hebben bij de “aandachtzoeker”.6. Ze is loyaal

Loyaliteit is wellicht dé meest belangrijke eigenschap voor een vaste, lange termijn relatie. Kijk hier niet overheen, want loyaliteit is een sterke indicator voor de succeskans van jouw relatie.

Je ziet dit snel in andere delen van haar leven. Heeft ze bijvoorbeeld nog dezelfde vriendinnen als jaren geleden? Of heeft ze elke paar maanden een nieuwe groep?

Waren haar relaties in het verleden lange termijn? Of waren het allemaal korte scharrels? Houdt hier rekening mee, want hoe mensen één ding doen, doen ze alles.7. Ze is zorgzaam

Vrouwen zijn van nature heel zorgzame wezens wat een perfect complement is voor de “hardere” en meer gedisciplineerde man.

Let hier daarom ook op of een vrouw deze kwaliteit bezit. Is ze bijvoorbeeld bezorgt om jouw gezondheid? Merk je dat ze haar best doet om jou bij te staan waar ze kan, om ook jouw leven makkelijker te maken?

Dit zijn allemaal tekens van een zorgzame vrouw dat niet alleen belangrijk is voor een liefdevol partnerschap, maar ook voor als jullie later kinderen hebben samen.8. Ze lijkt op jou (persoonlijkheid)

Dit is gelijkaardig aan dezelfde humor hebben. Je wilt een vrouw die vloeit met jouw persoonlijkheid. Niet iemand die botst.

Als je dus merkt dat jullie verschillende waarden hebben, of zaken op compleet verschillende manieren aanpakken, dan zorgt dit uiteindelijk voor frictie wat ruimte creëert tussen jullie als koppel.

Als je voelt dat het moeiteloos klikt tussen jullie wanneer jullie langere periodes bij elkaar zijn, dan is dat een goed teken.Waarom trek je de verkeerde type vrouwen aan?

Een grote reden waarom mannen de verkeerde type vrouwen aantrekken is één:

Omdat ze wellicht nog niet de nodige ervaring hebben opgedaan om deze verkeerde types te herkennen, en twee:

Omdat ze geen idee hebben naar wat voor vrouw ze juist wel op zoek zijn… dus nemen ze maar genoegen met elke vrouw die hen aandacht geeft.

Dus dan is de grote vraag:Hoe kun je wel de juiste typen vrouwen aantrekken?

Nou, de eerste stap in dit proces is om exact te bepalen hoe jou ideale partner eruit ziet – en dan bedoel ik niet: “Ze is slank met blond haar, etc.”, maar meer qua karakter.

Dit is een cruciale bouwsteen waar meeste mannen overheen kijken, maar als je niet weet waar je naartoe wilt…

Hoe weet je dan welke richting op moet?

Daarom is dit ook één van de eerste zaken die we behandelen in het eerste trainingsblok van The Social Gym 4.0™ – een online training om single mannen te transformeren van verlegen en terughoudend, naar sociaal vrij en vastberaden in een vaste relatie met de juiste vrouw.

We merkten uit honderden gesprekken met mannen dat zij enorme moeite mee hadden om hun ideale vrouw specifiek te bepalen, dus ontwikkelden we de “Ideale Partner 2.0” oefening.

Dit is een “cheatsheet” als het ware met een vragenlijst om exact te bepalen welke karaktereigenschappen jij naar op zoek bent in een vrouw zodat je beter weet waar je haar kunt vinden.

We besloten uiteindelijk om deze oefening vrij te geven omdat we geloven dat dit elke man een hoop pijn kan besparen en richting kan geven.

Dus als jij ook toegang wilt tot de Ideale Partner 2.0 oefening – geef dan hier even je naam en mailadres in en dan kan je over enkele minuten al jouw ideale vrouw schetsen.

Succes!

Over de schrijver
De redactie van WeSocialMEN helpt jou om diverse termen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, daten en relaties helder te krijgen.
Reactie plaatsen

Ontvang GRATIS: Ideale Partner 2.0 / Oefening

Dit is één cruciale oefening uit onze betaalde cursus voor single mannen, The Social Gym™ waaruit al 170+ vaste, liefdevolle relaties ontstaan zijn (inclusief kinderen en trouwerijen).