Wat is mesomorph?

Mesomorph is één van de drie lichaamstypen die onderscheiden worden. De andere type zijn ectomorph en endomorph. Elk type lichaamsbouw wordt toegeschreven aan bepaalde specifieke kenmerken. Mesomorph houdt in dat deze persoon zeer atletisch is aangelegd en zeer snel gewicht kunnen aankomen, maar ook verliezen. Een voorbeeld van iemand met een mesomorph lichaamstype is Arnold Schwarzenegger.

Dit type mensen hebben vaak brede schouders en een en smalle heupen. Voor vrouwen betekent dit dat zij vaak een begeerd zandloperfiguur hebben en voor mannen het zogenaamde V-figuur. Deze personen hebben vaak weinig lichaamsvet en een snelle stofwisseling. Door hun bouw kunnen deze mensen goed meekomen in alle sporten die ze uitoefenen. 

Het nadeel van dit lichaamstype is dat ondanks dat er makkelijk spiermassa kan worden gekweekt en vet verbrand, komt het vet er net zo snel weer aan. Het is voor deze groep mensen dus hard werken het lichaam atletisch te maken en te houden. Daarnaast is een nadeel dat door de snelle stofwisseling deze personen vaak sneller honger hebben en dus goed moeten letten op hun eetpatroon.


Reactie plaatsen