Wat is ectomorph?

Ectomorph is één van de drie lichaamstypen die onderscheiden worden. De andere type zijn mesomorph en endomorph. Elk type lichaamsbouw wordt toegeschreven aan bepaalde specifieke kenmerken. Ectomorph houdt in dat deze persoon lang en slank is en doorgaans weinig spiermassa heeft, maar wel een goed uithoudingsvermogen. Daarnaast heeft deze persoon vaak te maken met smalle schouders en heupen. Een voorbeeld van iemand met een ectomorph lichaamstype is Brad Pitt.

De reden dat een ectomorphpersoon naast weinig spiermassa doorgaans ook weinig vet heeft, komt mede doordat deze personen vaak over een snelle stofwisseling beschikken. Deze personen kunnen dus makkelijker eten wat ze willen zonder substantieel aan te komen. Echter moet deze groep wel goed op het eetpatroon letten. Doordat de stofwisseling bij deze personen zo snel is, is het belangrijk te kijken of wel alle benodigde voedingsstoffen binnenkomen.

Dit type lichaamsbouw kent voor- en nadelen. Het voordeel is dat men beschikking heeft over een goed uithoudingsvermogen en hoeft daar vrij weinig aan te doen. Het nadeel daarentegen is dat aankomen en het kweken van spieren een probleem is voor deze groep. Dit gaat een stuk lastiger in vergelijking met andere lichaamstypen. 

Reactie plaatsen