12 Gespreksonderwerpen op Snapchat (inclusief concrete voorbeeldvragen)
01 maart 2023 
10 min. leestijd

12 Gespreksonderwerpen op Snapchat (inclusief concrete voorbeeldvragen)

Als jij moeite hebt om interessante gespreksonderwerpen te bedenken tijdens het chatten op snap, dan heb je net op de juiste link geklikt. 

Bij WeSocialMEN beseffen we dat het doodvermoeiend is om te connecten met een vrouw op snap en dat het gesprek dan na 2 berichten al doodbloedt omdat je geen idee hebt wat te zeggen.

Ze heeft dan niet alleen een saai beeld van jou in haar hoofd, maar je krijgt in dat geval ook de kans niet om het verder te zetten naar een echte date.

Daarom delen we hier de 12 beste gespreksonderwerpen voor tijdens jouw snapchat gesprekken zodat je haar laat giechelen terwijl ze haar telefoon bekijkt op het werk en uiteindelijk met plezier ingaat op jouw datevoorstel ;)1. Hobby’s

Het klinkt misschien cliché maar haar hobby’s en interesses zijn belangrijke onderwerpen om boven te halen omdat dit een makkelijk onderwerp is om dates uit te plannen. 

Zeker nadat je al eens op een eerste date geweest bent. 

Eerste dates hou je namelijk liever simpel om elkaar beter te leren kennen en te zien of er wel een klik is, maar als jullie het hebben over hobby’s zoals sporten, tekenen, schilderen, de hond uit laten etc. 

Dit zijn geweldige overgangen naar een volgende date.

Een simpele vraag zoals: “Wat zou je doen als je vandaag vrij had?” is een leuke omdat dit jou een realistisch beeld zal geven wat ze natuurlijk geneigd is om te doen in haar vrije tijd.2. Reizen en avontuur

Mensen vertellen maar al te graag over hun (toekomstige) reizen en avonturen. Dit is een goed gespreksonderwerp om de conversatie gaande te houden en ook om te ontdekken of ze een avontuurlijk persoon is.

Want misschien is dit wel één van de karaktereigenschappen die jouw ideale partner zou hebben.

In dat geval kun je een vraag stellen zoals: “Wat als je een jaar niet hoefde te werken, waar zou je allemaal naartoe gaan?”.3. Muziek

Muziek is iets dat de kracht heeft om duizenden mensen bij elkaar te brengen en is daarom ook een hele goede om te zien of jullie twee daar een connectie hebben.

Er zijn verschillende manieren om dit aan te pakken.

Je zou haar bijvoorbeeld kunnen “testen” en één van jouw favoriete artiesten, nummers of genres kunnen sturen: “Vraagje, wat vind je van (jouw favoriet)? ”

Stel dat ze hem niet kent of dat het niet haar stijl is, kun je haar daar lichtjes mee plagen of voorstellen om haar de ECHTE muziek te laten horen wanneer je haar ontmoet ;)

Of je kunt het wat algemener houden en vragen: “Wat is jouw favoriete (genre, artiest, nummer)?”, en vragen waarom (vrouwen heb je het namelijk liever over de emotie en gevoel, i.p.v. rationele feiten zoals mannen).4. Films en series

Net zoals muziek hebben films en serieus de kracht om mensen bij elkaar te brengen en memorabele avonden te beleven in de bioscoop of gewoon voor de televisie.

Plus, het geeft een goed inzicht op haar persoonlijkheid. Houdt ze bijvoorbeeld meer van actie films of is ze meer een rustiger, pyjama op zondag, romcom type.

Met dit onderwerp kun je dezelfde aanpak nemen als met muziek en testen met één van jouw persoonlijke favoriete films.

Of, je kunt vragen: “Als je maar één film zou kunnen kijken voor een heel jaar, welke zou dat zijn?”

Dit zal je ook enorm veel inzicht geven.5. Voedsel

Voedsel is een goede om naar boven te halen als je plan is om een date voor te stellen. Dit hoeft niet eens over “culinaire wereldkeukens” te gaan of wat dan ook…

Misschien ga je wel graag eens uit voor een bolletje ijs, of een hotdog, of zo’n zaken.

Hoeft niet altijd complex te zijn ;-) zeker wanneer je haar nog niet zo goed kent.

In dat geval kun je vragen stellen zoals: “Als je moest overleven op één maaltijd voor een hele week, welke zou dat zijn?”.

Of omgekeerd: “Wat is één maaltijd die je zou afwijzen, ook al is het gemaakt door je oma?”

Hier zal haar persoonlijkheid meer doorschijnen, plus je kunt verder ingaan op haar antwoorden en daar potentieel een date uit voorstellen.6. Huisdieren

Huisdieren zijn een leuke om naar boven te brengen, want mensen vertellen graag BOEKEN over hun huisdieren.

Vragen zoals: “Ben je een hondenmens of een kattenmens?” .

Wees trouwens niet bang om jouw ware mening te laten doorschijnen, ga niet gewoon mee in haar mening. Die spanning maakt het juist leuk en interessant om met jou te praten.

Daarna kun je makkelijk over naar: “Heb je thuis een hond/kat rondlopen?”, en voor je het weet ga je samen de hond uitlaten ;-)7. Dagelijks leven

Als jij op zoek bent naar iets serieuzer, dan is het interessant om te weten waar ze haarzelf allemaal mee bezighoudt tijdens haar dag.

Een simpele vraag zou kunnen zijn: “Ik ben wel eens benieuwd… Je lijkt me een drukke vrouw, hoe zien jouw dagen er ongeveer uit?”

Kans is groot dat ze geïntrigeerd zal zijn waarom je denkt dat ze zo druk is, daardoor zal ze sneller geneigd zijn om te antwoorden op de vraag.

Plus, als je een goed idee hebt van hoe haar dagen eruit zien, is het ook makkelijker voor jou om uiteindelijk een gepaste date voor te stellen :-)8. Actuele gebeurtenissen

Misschien is er net iets geks in het nieuws gekomen of op sociale media, wat het ook is, als de wereld ervan op de hoogte is, kan het interessant zijn om haar mening te vragen.

Een vraag zoals: “Hey, heb je X gezien op Y, wat vond jij daarvan?”.

Op die manier zie je of jullie dezelfde gedachten hebben of niet.

Misschien hebben jullie wel een hele goede klik. Of, misschien kun je jezelf veel tijd en moeite besparen wanneer jullie waarden botsen.9. Persoonlijke verhalen

Dit is een belangrijke want als je ze correct gebruikt, kun je haar nieuwsgierigheid zo de hoogte in laten schieten dat haar gedachten bijna schreeuwen om met je op date te gaan.

Het is hierbij niet de bedoeling dat jij jouw levensverhalen gaat vertellen via snap, daar heb je net de dates voor. Maar het is wél handig om persoonlijke verhalen kort te “teasen”.

Bijvoorbeeld:

Stel dat jullie het hebben over jullie honden en je hebt net iets geks meegemaakt in het hondenpark, dan kun je zeggen: “Ahh je moest eens weten wat mijn hond gedaan heeft in het park afgelopen woensdag… Die eigenaar was niet blij haha”.

Ze zal enorm nieuwsgierig worden naar wat er gebeurt is en natuurlijk zal ze vragen: “Wat was er gebeurd?”, waarop jij kunt antwoorden: “Lang verhaal, ik vertel het je wel wanneer ik je zie ;)”

En kijk is aan, nu heb je niet alleen een reden om af te spreken, maar je hebt ook nog eens een gespreksonderwerp waar je op kunt terugvallen TIJDENS de date  ;-)10. Familie

Hiermee bedoelen we niet per se dat je diepe gesprekken moet hebben over haar relatie met haar ouders en broers of zussen, maar als je de kans ziet om iets te delen over een familielid bijvoorbeeld…

Neem die kans. Het maakt de connectie net wat dieper als gewoonlijk. 

Zaken zoals: “Ohh mijn broer en ik zijn ook eens naar Griekenland geweest samen…” of “Ahh mijn moeder/zus maakt de beste pasta bolognese”

Zaken zoals dit. Niet te diep, maar je vermeld wel jouw familieleden wat en persoonlijkere laag geeft aan het gesprek en toont dat je gezonde relaties hebt met jouw familie.11. Ambities

Het is niet de bedoeling dat je vraagt over haar hele levensplan, maar speel gerust in op jouw nieuwsgierigheid en vraag dingen zoals:

“Ik ben nieuwsgierig, je zei me dat je vaak naar de sportschool gaat? Heb je daarmee een specifiek doel dat je wilt bereiken?”

Vragen zoals dit. Probeer er niet te veel over na te denken en vooral af te gaan op jouw oprechte nieuwsgierigheid. Mensen zijn namelijk geïnteresseerd in mensen die geïnteresseerd zijn in hen (Dale Carnegie, How to Win Friends and Influence People).12. Jeugd

Ook hier is het niet de bedoeling dat je diepe gesprekken hebt over haar jeugd. Dit zijn meer zaken voor dates in het echt, maar opmerkingen zoals:

“Deed je dat vroeger ook al?”

“Was je vroeger ook al zo aan het reizen?”

“Vond je moeder/vader het wel oké als je X deed”

Dit zijn iets speelsere vragen waarbij het gesprek luchtig, maar toch interessant blijft.


Gespreksonderwerpen die je beter kunt vermijden op snapchat

Nu we het hebben gehad over de 12 beste gespreksonderwerpen die jouw snap conversaties moeiteloos zullen laten vloeien van eerste berichten tot het inplannen van dates, is het ook belangrijk om te weten waar je NIET over moet praten op snap. Daar gaan we nu wat dieper op in.


1. Persoonlijke financiën

Probeer jouw financiën op de achtergrond te houden. Jullie kunnen natuurlijk wel praten over jullie beroep, maar je hoeft niet te delen wat voor cijfers er op jouw bankrekening staan.

Als het gesprek hiernaartoe gestuurd wordt kun je je beter afvragen of dit wel de juiste vrouw is om mee te berichten.


2. Relatieproblemen

Probeer jouw gesprekken altijd positief te houden. Praat dus zeker niet over jouw eigen of haar relatieproblemen. Als zij het gesprek hiernaartoe stuurt, dan is het opnieuw de vraag of dit wel een vrouw is waar je mee wilt berichten.

In dat geval is de kans groot dat ze nog steeds met een groot, pijnlijk gat in haar hart zit, en het is niet jouw werk om dit te herstellen voor haar.


3. Politiek en religie

Dit zijn gevoelige onderwerpen waar via chat wel snel eens misverstanden bij kunnen ontstaan, dus als het over politieke overtuiging of religie gaat, kun je dit beter vermijden.

Op een date wanneer jullie elkaar al wat hebben leren kennen en meer context hebben, is daar meer ruimte voor.


4. Ziekte en gezondheid

Het kan zijn dat je bepaalde gezondheidsproblemen hebt, maar dit laat je beter achterwege. Zoals besproken wil je het gesprek te allen tijde positief houden.

Mensen voelen zich aangetrokken tot positieve mensen, geen negatieve mensen.

Ik zeg niet dat je helemaal moet verbergen wanneer je een bepaalde ziekte hebt, maar probeer dit niet het centrale onderwerp van het gesprek te maken. Dit zal je uiteindelijk meer tegenwerken dan dat het je vooruit helpt.

Dat waren dan de 4 onderwerpen die we je zouden afraden om te bespreken op snapchat. 

Nu weet jij exact wat je wel en niet kunt aanhalen op snap om gesprekken te laten vloeien zodat vrouwen staan te springen om jou beter te leren kennen op date.

Maar voordat je jouw tijd daarin investeert is het belangrijk jezelf één vraag te stellen…


Is dit wel een vrouw die je beter wilt leren kennen?

Heel vaak komen mannen in dates en relaties terecht met de verkeerde vrouwen die totaal niet bij hun passen en kortgezegd een nachtmerrie zijn om mee om te gaan.

Dit komt omdat ze nooit bedacht hebben welke karaktereigenschappen zij belangrijk vinden in een vrouw. Dit hebben we ook opgemerkt uit honderden coachingsessies met onze SocialMEN.

Vandaar dat een groot onderdeel van onze online cursus voor single mannen The Social Gym™  gefocust is op het definiëren van jouw “ideale partner”.

Maar omdat we merkten dat dit zo vaak voorkomt, besloten we om onze Ideale Partner 2.0 oefening vrij te geven zodat iedere man die kennis maakt met WeSocialMEN kan bepalen wat voor vrouw hij naar op zoek is.

Als je een kopie wilt van die oefening, kan je hier je naam en mailadres achterlaten en dan sturen we die in enkele ogenblikken naar je mailbox toe.


Succes en welkom bij WSM! :-)

Over de schrijver
De redactie van WeSocialMEN helpt jou om diverse termen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, daten en relaties helder te krijgen.
Reactie plaatsen

Ontvang GRATIS: Ideale Partner 2.0 / Oefening

Dit is één cruciale oefening uit onze betaalde cursus voor single mannen, The Social Gym™ waaruit al 170+ vaste, liefdevolle relaties ontstaan zijn (inclusief kinderen en trouwerijen).