Wat zijn de basisbehoeftes van een vrouw in een relatie?
Met haar vrouwelijke perspectief op daten en relaties, beantwoordt Laura 🙋🏻 de volgende vraag: "Wat zijn de basisbehoeftes van een vrouw in een relatie?"
Dit leer je
> 5 basisbehoeftes die een vrouw in een relatie nodig heeft
> hoe je erachter komt waar jouw partner behoefte aan heeft
> of de behoefte zo blijft of dat deze kan veranderen
> wat te doen bij overdreven emotionele reacties
Ook als je niets meer van haar snapt, is er een oplossing
“In een relatie vraag je je misschien af wat je als man kan doen om je vriendin in haar behoeftes te voorzien. Mannen en vrouwen zitten immers anders in elkaar en daarom kan het lastig zijn om te begrijpen waar jouw partner nou écht gelukkig van wordt.
Als vrouw ben ik mij ervan bewust dat wij soms ‘kuren’ hebben. Wij kunnen soms heel overdreven en emotioneel reageren en de man het gevoel geven dat hij ook niks goeds kan doen.
Soms zijn we zo gevoelig dat we kleine issues té serieus nemen en gaan twijfelen aan de man. En dan heb je ook nog de klapper op de vuurpijl; haar hormonen en emoties lopen op, waardoor het voelt alsof alles tegenzit en zij dit gaat afreageren op de man.
Als laatste heb je ook mensen die van alles opkroppen en de issues pas op een later moment tot een uitbarsting laten komen.
Krijg je al rillingen over je lijf? Geen paniek! Zelfs wanneer je even niets meer van haar snapt, is er een oplossing😊
5 basisbehoeftes die een vrouw in een relatie nodig heeft
1. Veiligheid en steun;
Zij wil op jou kunnen rekenen en dat je altijd voor haar klaarstaat als zij een beroep op jou doet. Dit geeft haar een gevoel van zekerheid, rust en vertrouwen. Jullie zijn een team en hebben elkaars rug!
2. Acceptatie en waardering;
Zij kan zichzelf zijn en te allen tijde haar mening/zorgen uiten zonder dat de man zich afsluit, zijn rug naar haar toe keert, of nog erger: haar verlaat. Zij voelt zich ongedwongen en vrij bij jou, omdat jij zowel haar negatieve als positieve kanten accepteert. Hierdoor voelt ze zich ook gehoord en gewaardeerd.
3. Aandacht;
Je probeert zoveel mogelijk quality time met elkaar door te brengen, of dat nou in persoon is of per telefoon als je elkaar noodgedwongen niet kan zien. Dit geeft haar het gevoel dat zij belangrijk voor jou is en dat jij haar écht leuk vindt.
4. Sterke connectie;
Jullie zijn zowel geestelijk als lichamelijk verbonden, weten alles van elkaar en het doet wat met jou om haar gelukkig of verdrietig te zien. Dit zorgt bij haar voor nóg meer binding, jij bent niet alleen haar partner, maar ook haar beste vriend.
5. Plezier en verlangen;
Je zorgt ervoor dat je de spontaniteit en plezier in de relatie levendig houdt, vooral in uitdagende tijden. Ook al ben je jarenlang samen, investeer je nog steeds met positieve energie tijd in haar. Dit kan door kleine attente dingen te doen, haar te verrassen of tijdens een relatie nog steeds te blijven daten met elkaar.
Daarnaast voel je nog steeds een fysieke aantrekkingskracht bij haar en een verlangen om intiem te zijn, te flirten, etc. Als je haar te lang niet ziet of spreekt, dan voel je een gemis.
Hierdoor krijgt zij het gevoel dat zij belangrijk voor je is en dat zij nog steeds begeerd wordt door jou.
In de praktijk zitten er wel wat haken en ogen aan
Nu is het hebben van kennis over de basisbehoeften van een vrouw wel leuk en aardig, maar in de praktijk zitten er wel wat haken en ogen aan. Er spelen veel factoren mee waar zowel mannen als vrouwen waarde aan hechten. Het is belangrijk om dat van elkaar te weten en daaruit te handelen om een langdurige relatie stand te kunnen houden.
Want hoe kom je erachter waar je partner nou écht behoefte aan heeft? Zal die behoefte altijd zo blijven of met de tijd veranderen? Hoe kan je het beste met je partner communiceren om altijd van elkaar op de hoogte te zijn over wat de ander nodig heeft?
Hoe kom je erachter waar je partner behoefte aan heeft?
Als het goed is, heb je tijdens het daten een heleboel achtergrondvragen gesteld om te kunnen peilen hoe ze in elkaar zit en hoe ze met bepaalde situaties omgaat. Communicatie zorgt ervoor dat je elkaar continu peilt en op de hoogte bent van wat er bij haar speelt.
Het is dan ook aan te raden om in ieder geval één moment op de dag voor elkaar te hebben om écht naar elkaar te luisteren, vragen te stellen en te bepalen hoe je elkaar kunt ondersteunen.
Het klinkt misschien simpel, maar de vraag ''schat, hoe was je dag vandaag?'' maakt een wereld van verschil.
Dit biedt jou de kans om verder te kijken dan de glimlach en het schild dat zij opzet en om erachter te komen hoe zij zich écht voelt.
Zal die behoefte altijd zo blijven of met de tijd veranderen?
De basisbehoeftes zullen altijd blijven, maar de manier waarop je haar tegemoet komt kan per situatie verschillen.
Bijvoorbeeld: Zij heeft iets vervelends meegemaakt en is daardoor helemaal van slag.
Jij denkt - Ik moet er voor haar zijn, met haar praten, haar afleiding bieden, troosten, etc., - dat is immers wat zij wil in een relatie.
Zij kan denken - Ik wil even ruimte om na te denken, om mijn gedachten op een rijtje te krijgen. Het wordt me teveel, ik wil even alleen zijn, laat mij even met rust!-
En nu dan? Dit kan verwarrend zijn, want de ene keer wil ze die steun en aandacht wel en nu weer niet. Hoe moet je dat nou ruiken?!
In de bovenstaande situatie is jouw eerste initiatief te allen tijde gewenst. Ook al twijfel je of je haar wel of niet moet benaderen, dan zeg ik: ALTIJD DOEN! Waarom?
Omdat jij dit doet vanuit goede intenties en jij daarmee laat zien dat jij er wel voor haar bent (ondanks dat zij jouw hulp op dat moment afwijst). Je toont daarmee initiatief en geeft haar het gevoel dat zij op jou kan leunen mocht zij er zelf niet uit komen.
Dit creëert een gevoel van zekerheid en support bij de vrouw.
Het beste wat je dan kunt doen is jezelf flexibel opstellen op de momenten waarop zij toenadering zoekt en jouw hulp of troost nodig heeft.
Mocht zij afstandelijk reageren, hoef je dit niet te zien als iets persoonlijks en zeker niet als jij haar geen reden hebt gegeven om jou niet als haar ‘support system’ te zien. Soms hebben we allemaal even een momentje nodig, niks mis mee toch?
Naarmate je langer met elkaar in een relatie zit, leer je ook steeds beter van elkaar kennen hoe je met moeilijke situaties omgaat.
Hoe kun je omgaan met overdreven emotionele reacties van een vrouw?
Zoals ik eerder benoemde, kan een vrouw ook opeens vanuit een emotionele hoek komen waardoor jij het gevoel krijgt dat zij overdrijft. In deze situatie kan het ook verwarrend zijn om te bepalen waar zij nou in de kern behoefte aan heeft.
Waarom reageert ze zo geïrriteerd of fel? Heb jij iets fouts gedaan of zit ze even niet lekker in haar vel?
Hoe dan ook mannen: het is absoluut NIET de bedoeling dat je als man alles maar pikt. Er is namelijk geen enkel excuus voor beide kanten om de ander een vervelend gevoel te geven.
Dit zorgt er namelijk voor dat jij op jouw beurt een gebrek voelt aan veiligheid, steun, acceptatie en waardering.
Wat te doen: Je kunt met een vrouw die fel of overdreven reageert het beste geen discussie aangaan in de hitte van de strijd. Wat het beste werkt, is om je grens aan te geven en haar te laten weten dat je hier op een later moment over wilt praten en niet wilt ruziën met haar.
Tijdens dit gesprek is het belangrijk om goed naar elkaar te luisteren en niet met vingers te wijzen. Anders creëer je namelijk een gesprek dat gebaseerd is op defensie.
Stel jezelf en haar de volgende vragen:
- Waardoor is dit gevoel bij jou veroorzaakt?
- Hoe heb ik daaraan bijgedragen?
- Hoe kan ik dit in de toekomst anders doen waar jij je beter bij voelt (indien jij iets fouts hebt gedaan) OF: Wat kan ik voor je doen om je hiermee te helpen?
Als laatste en misschien wel het belangrijkste: Hoe kunnen we in het vervolg ervoor zorgen dat als jou iets dwars zit, wij hier rustig over kunnen communiceren zonder dat dat voorafgaat aan irritatie?
Conclusie
Zo zijn er talloze situaties waarin een mens op bepaalde momenten in het leven afwijkend gedrag vertoont, waarbij het onduidelijk is waar dit uit voortkomt of hoe je hiermee om kunt gaan.
Eigenlijk kun je door goed te communiceren alle informatie die je nodig hebt uit jouw partner halen. Jouw partner kan jou feedback geven op hoe zij zich voelt op basis van jouw initiatieven en hoe deze beter kunnen.
Dit alles moet natuurlijk wel van beide kanten komen, want ook een vrouw moet ervoor zorgen dat de basisbehoeften van de man vervuld zijn
Daarom is samenwerken en communicatie key.” - Laura