Robin Kastermans' verhaal
Hoi, mijn naam is Robin Kastermans. Ik ben de oprichter van het bedrijf en de auteur van het boek WeSocialMEN. Graag wil ik een klein deel van mijn verhaal met je delen.

Ik heb gemerkt dat wanneer ik mijn verhaal deel, veel mannen die zich hebben aangesloten bij WeSocialMEN, of die dit willen doen, zich op hun eigen manier relateren aan mijn verhaal. Dit helpt ze om zich begrepen te voelen, want het is goed om te weten dat je niet alleen bent. 

Ik groeide op in een klein dorp in Nederland, zo’n dorp waar iedereen elkaar kent. Mijn ouders waren eigenaar van een disco/bar/restaurant/speelhal, alles in één. Ik heb dan ook veel gebowld, gepoold, racespellen gedaan, en ik was altijd omringd door mensen. 

Daarnaast speelde ik véél voetbal met vrienden en ik had over het algemeen een erg leuke tijd. Aangezien mijn ouders vaak ‘s avonds werkten, sliep ik vaak bij mijn oom en tante. Daar heb ik gelukkig veel mooie herinneringen aan overgehouden. 
Het veranderde snel
Toen ik ongeveer 14 jaar was, veranderde alles. In een jaar gingen mijn ouders uit elkaar, en mijn oom en tante gingen scheiden. Mijn vader verkocht zijn bedrijf en verhuisde naar een ander land voor 3,5 jaar. Mijn moeder en zus groeiden erg naar elkaar toe en mijn moeder vond na een jaar een nieuwe vriend. Hij kwam bij ons wonen en werd kort daarna alcoholist. Ik heb mijn oom en tante jaren niet gezien.
Plotseling voelde het alsof mijn fundering weg was. Ik voelde me verward, alleen en gebroken. Er waren maar een paar mensen die begrepen hoe ik me voelde, en gelukkig waren zij er altijd voor me om me te steunen. Wanneer ik nu terugkijk op de situatie, besef ik dat het voor mijn ouders en oom en tante ook niet de makkelijkste tijd was. Toch heb ik het ze toen wel kwalijk genomen, want ik was natuurlijk niet blij met alles wat er gebeurde. Daarnaast accepteerde ik mijn moeders nieuwe vriend niet, en later ook niet mijn vaders nieuwe vriendin. Zoals het vaak gaat wanneer je ouders uit elkaar gaan.

Omdat ik me schaamde en schuldig voelde over wat er thuis was gebeurd, praatte ik er niet open over. Ik negeerde alles en besloot de ‘sterke’ man te worden, ondanks dat ik me van binnen heel klein voelde. Dit leidde ertoe dat ik mijn hart sloot, om het zo te zeggen, en niemand toeliet. Ik was bang om weer pijn gedaan te worden en beschermde mezelf daartegen.

Omslagpunt
Tijdens mijn opleiding Accountancy in 2012 moest ik een knieoperatie ondergaan na een voetbalincident, waardoor ik zes weken alleen maar in bed lag. Nadat ik in het voetbalspel FIFA alle trofeeën had gewonnen, had ik niets meer te doen. Ik begon na te denken over mijn leven. En wat ik zag, was niet goed.

Ik zag dat ik vast zat in mijn comfortzone. Ik zag dat mijn toekomstige carrière niet was waarvan ik droomde. Ik zag dat mijn relaties oppervlakkig en instabiel waren. Wanneer ik nieuwe mensen ontmoette, voelde ik me ongemakkelijk en duurde het lang voordat ik me op mijn gemak bij ze voelde. En natuurlijk was ik niet blij met mezelf. Wat ik zag, was het resultaat van het negeren van mijn innerlijke gevoel, van het afsluiten van mijn hart, van mensen niet te dichtbij willen laten komen. Het was pijnlijk om dit te erkennen, maar ik werd me ervan bewust dat het mijn eigen verantwoordelijkheid was. Nadat ik me dit realiseerde, besloot ik om volledige verantwoordelijkheid te nemen voor mijn eigen leven, om mijn eigen leven te creëren.

Het leek alsof het universum me had gehoord. In een paar weken tijd verbrak mijn vriendin onze relatie en werd het huis in Amsterdam waar ik woonde verkocht zodat ik moest verhuizen. Voor mij persoonlijk was dit een dieptepunt. Maar waar dingen wegvallen, ontstaan nieuwe kansen, hoewel ik het in het begin niet zo zag.
Mijn nieuwe 'huis' na mijn omslagpunt
De enige weg is naar boven
De eerste van deze nieuwe kansen was een nieuw ‘huis’, waar mijn vader me mee heeft geholpen: zie de foto links. Hier begon mijn reis om uit mijn comfortzone te komen, en ik ontdekte onverwachts iets interessants op internet. Ik las en zag video’s van mannen die overdag in contact kwamen met vrouwen die ze leuk vonden. Laat me dat herhalen: overdag. Geen drank. Geen trucs. Niets. Natuurlijk twijfelde ik eraan dat wat er gebeurde in de video’s, echt was, maar ik vertrouwde mijn gevoel dat het waar was.

Met dit gevoel besloot ik om dit zelf te leren. Ik wilde groeien als persoon. Ik wilde meer van mezelf delen. Ik zag dit als een pad dat ik kon volgen. Het ging me niet om het krijgen van een vriendin. Het ging me erom dat ik uit mijn comfortzone stapte en om te leren over vrouwen, want ik wist weinig. Het voelde voor mij ook alsof ik de grote ongemakkelijkheid, die ik had wanneer ik nieuwe mensen ontmoette, los kon laten.
Eerst probeerde ik het alleen. Wat grappig was, want in mijn hoofd had ik al zo’n 100 vrouwen ontmoet... Elke keer dacht ik erover om actie te ondernemen, maar dat durfde ik niet en liep ik haar weer voorbij. Het heeft heel lang geduurd, maar uiteindelijk sprak ik een vrouw aan op straat. Het was een behoorlijk ongemakkelijke situatie, en dat was alles. Ik wist niet wat ik moest zeggen. Ik was bang voor afwijzing en wat anderen van me zouden denken. Daarnaast voelde ik me niet goed genoeg.
Vragen om hulp
Doordat ik ook begon te lezen over mentorschap, besloot ik om hulp te vragen en ging ik een training volgen bij Boris, een mentor in Keulen, Duitsland. Hij trainde me om uit mijn comfortzone te stappen en overdag authentiek contact te maken met vrouwen.

Ik bezocht mijn mentor Boris opnieuw in Belgrado, Servië, om mezelf verder te ontwikkelen: om authentiek contact te maken met mezelf. Met het zelfvertrouwen dat ik ontwikkelde op straat en de manier waarop mijn visie zich had ontwikkeld, maakte ik een andere moedige keuze. In plaats van het aannemen van een baan en de financiering om mijn masterdiploma te behalen (aangeboden door Deloitte), en een 9-tot-5-baan wanneer ik zou afstuderen, besloot ik te luisteren naar wat mijn hart en intuïtie me influisterden. Enige tijd later, in februari 2015, werd WeSocialMEN opgericht.
Resultaten
Nu ik dit schrijf, in oktober 2018, heeft mijn bedrijf 1 op 1 samengewerkt met 88 mannen binnen onze specifieke training. Het doel voor hen was een liefdevolle en stabiele relatie te starten en te onderhouden met de juiste partner, door middel van het ontwikkelen van social skills en een positief zelfbeeld met ons 5-stappen systeem. Sommigen zijn inmiddels getrouwd. Anderen wonen samen of hebben een relatie. En de mannen die nog single zijn, zijn begonnen met daten en hebben meer lef en vrijheid om hun eigen leven te leiden. 
Geen 9-5 baan voor mij... (dit is een foto van het Deloitte-kantoor op Curaçao waar ik 5 maanden stage heb gelopen)
Persoonlijk ben ik, niet geheel onbelangrijk, in de afgelopen jaren geheeld. Op mentaal, emotioneel en energetisch niveau. Ik heb veel tijd en geld in mezelf geïnvesteerd, met verschillende mentoren, om mijn verleden en het feit dat ik moest leren om te leven zonder moeder, die nog steeds met haar alcoholische vriend is, een plek te geven. Ik heb besloten haar los te laten (hoewel ik nog steeds voor haar open sta). Een externe relatie, waarin mijn familie mij steunt, is niet meer mogelijk. Dit gaf me de kracht om mijn verdriet en teleurstelling los te laten om uiteindelijk mijn gebroken hart te helen.

Ik deel mijn persoonlijke leven met Sofie, met wie ik nu 2,5 jaar een relatie heb en die haar eigen weddingplanbedrijf aan het opzetten is. Wanneer je de juiste partner hebt gevonden en met haar wil trouwen, weet ik dus wel iemand die je daarbij kan helpen... Eens in de zoveel tijd spreek ik af met vrienden/familie of speel ik voetbal. Ik ga naar de sportschool. Ik houd ervan om de natuur in te gaan en boeken te lezen. Betekent dit dat alles perfect is? Natuurlijk niet. Ik ben nog steeds een mens. Ik kan twijfelen, me nerveus voelen en alles wat erbij komt kijken wanneer je een mens bent. Maar in plaats van dat het me naar beneden haalt, zoals ik vroeger liet gebeuren, laat ik het gaan en leer ik ervan.

Ik zal doorgaan met het ontwikkelen van mezelf en het bedrijf, WeSocialMEN. Elke dag stel ik mezelf twee vragen om deze ontwikkeling in stand te houden: ‘Hoe kunnen we meer waarde aan onze klanten geven?’ en ‘Hoe kunnen onze klanten de resultaten op de best mogelijke manieren behalen?’ Je kunt de antwoorden vinden in ons trainingsprogramma: The Social Gym.
The Social Gym
Boxen versturen naar mannen die zich hebben inschreven voor The Social Gym
De boeken van The Social Gym

De online service voor The Social Gym
Dit programma bevat alle hulpmiddelen die mannen nodig hebben om de juiste partner aan te trekken. Om je een idee te geven:
Je wordt een man die weet wat hij wil, iets wat vrouwen erg belangrijk vinden, omdat het ze stabiliteit, veiligheid en rust geeft.
Je wordt een man die zichzelf kent, iets wat je duidelijkheid, begrip en zelfliefde geeft, wat anderen op zal vallen.
Je wordt een man die weet hoe je vrouwen ontmoet, waardoor je de juiste partner kunt aantrekken om zo een stabiele en liefdevolle relatie te beginnen.

Het is een trainingsprogramma met zeven persoonlijke 1-op-1-sessies. Je ontvangt thuis een box met de (werk)boeken die je nodig hebt. Als service krijg je je eigen inloggegevens voor ons online videoplatform om elk besproken onderwerp nogmaals door te kunnen nemen. Dit om de waarde te vergroten die je uit het programma haalt.

Alles in het programma heb ik eerst zelf ervaren en getest en later bij andere mannen gezien. Wanneer een test goede resultaten gaf, besloot ik het toe te voegen aan het programma. Ik ben niet de enige die trainingen geeft: andere mannen die getraind hebben bij WeSocialMEN via The Social Gym – die net als jij en ik begonnen – zijn nu trainer op freelance basis. Zij hebben stuk voor stuk veel potentie, ze hebben hun doelstellingen behaald en zijn nu onderdeel van het team. Elke trainer heeft zijn eigen ervaringen en wil dit met liefde delen, aangezien ook zij precies weten hoe het voelt om te zijn waar jij nu bent. En tot slot is mijn nicht Leonie onderdeel van het bedrijf en verantwoordelijk voor de communicatiekant van alles.
Ontmoet het team
Leonie - communicatie
Rishabh - trainer (freel.)
Adriaan - trainer (freel.)
Mischa - workshops (freel.)
Wij zijn gewoon normale mensen die er van houden om met anderen te werken en hen te ondersteunen om de best mogelijke resultaten te behalen. We hebben allemaal om hulp gevraagd, de weg bewandeld en resultaten behaald. We weten hoe je je kunt voelen en wat je kunt denken, aangezien wij ook zijn begonnen waar jij nu bent. Als jij geïnteresseerd bent in het vinden van de juiste partner om je leven mee te delen, klik dan op de knop hieronder voor meer informatie. 
©2015-2019 WeSocialMEN.com

Ons andere label: WeSocialWOMEN
Onze Europese partner: Meetic Group (Lexa.nl)
Onze Nederlandse partner: RelatiePlanet
Gezien op: TEDx & LINDA.festival