De ...% regel
Geschreven door Robin Kastermans
Uit het boek 'WeSocialMEN - part one', vanaf pagina 65.
Veel mensen zeggen dingen als: “Ik zou X moeten doen”, of: “Ik wil Z doen”, maar ze ondernemen geen actie. We hebben het hier eerder over gehad. Ik geloof dat de maatschappij ons klein houdt en het is mijn taak (ben gelukkig niet de enige) om ervoor te zorgen dat je actie onderneemt in plaats van alleen maar dingen zeggen. Waarom? Ik neem aan dat je niet over drie jaar alleen maar een papiertje wilt hebben met daarop de dingen die je in het eerste hoofdstuk hebt opgeschreven en de vier dingen waar je in de eerste zes maanden naar zou streven. Je doel moet niet zijn om het resultaat te behalen: het gaat juist om naar het resultaat toe werken. Je weet nooit wat het resultaat gaat zijn.

Ik ben van nature nieuwsgierig. Ik heb het altijd interessant gevonden hoe sommige mensen juist wel of geen actie ondernemen nadat ze iets zeggen. Mensen die handelen naar wat ze zeggen, eindigen bijna altijd op de plek die ze zich hebben voorgesteld. Hoe kan dat? Ik vond dit altijd inspirerend om te zien en het maakte me nieuwsgierig.

Waarom bestaat er zo’n groot verschil? En waarom is iemand niet ‘succesvol’ op één gebied in het leven; waarom zijn ze succesvol op elk gebied? Ik denk dat dat komt omdat ze actie ondernemen. Natuurlijk is dat niet het enige wat ze succesvol maakt, maar het is een hele goede eerste stap.

Een tijdje geleden hoorde ik een interessant verhaal, van Wayne Dyer, als ik het me goed herinner. Ik deel dit verhaal ook met de mensen waarmee ik werk. In de VS was een bedrijf met veel werknemers en het bedrijf werd overgenomen door een ander bedrijf. De nieuwe eigenaren besloten nieuwe leidinggevenden en teamleiders aan te nemen en plaatsten een advertentie in de krant. Toen de werknemers – waarvan sommigen al langer dan tien jaar voor het bedrijf werkten – de advertentie zagen, voelden ze zich verraden en werden ze boos. Ongeveer 900 werknemers stapten uiteindelijk naar de ondernemingsraad (moet behoorlijk druk zijn geweest, stel ik me voor) om te eisen dat ze de kans kregen om leidinggevende of teamleider te worden. Ze zeiden dat sommigen al langer dan tien jaar voor het bedrijf werkten en dat ze daarom veel meer ervaring hadden met het bedrijf. Het was niet logisch om nieuwe mensen aan te nemen, want er waren genoeg werknemers die gepromoveerd wilden worden. Ze hadden ook nog een aantal andere punten, en de ondernemingsraad was het met de werknemers eens.

De ondernemingsraad deelde de bezorgdheid van de werknemers met de nieuwe eigenaren en verzocht ze om de huidige werknemers een kans te geven om leidinggevende of teamleider te worden, in plaats van externen aan te nemen. De nieuwe eigenaren waren het meteen eens en verontschuldigden zich. Ze kwamen tot een oplossing: ze gaven de werknemers die voor zichzelf opkwamen een kans tot promotie. Wanneer ze de promotie kregen, kregen ze meer verantwoordelijkheid, wat leidde tot meer betekenis van hun werk. Ze kregen meer verantwoordelijkheid en dus ook een hoger salaris, wat hen meer vrijheid in het leven gaf, beter eten, betere gezondheidszorg en meer vakanties. Daarnaast gingen ze minder uur werken. Klinkt goed, toch? Meer verantwoordelijkheid en uitdaging in je werk, betekent meer geld en minder werkuren.

Het enige wat ze moesten doen was een jaar lang meer tijd investeren in hun baan. In dat jaar volgden de werknemers die gepromoveerd wilden worden een opleiding: twee keer per week twee uur per avond. Het was niet eens het hele jaar, maar een schooljaar, laten we zeggen veertig weken. De nieuwe eigenaren betaalden voor de opleiding en beloofden de werknemers die zouden slagen een positie te geven als leidinggevende of teamleider. En als ze niet slaagden voor de opleiding, kregen ze een half jaar later een tweede kans. Nogmaals, klinkt goed, toch?!

Dus, wat denk je? Hoeveel procent van die 900 werknemers gaf zich op voor de training? Nogmaals: 900 werknemers werden boos en kwamen voor zichzelf op. Door tijd te investeren – maar twee avonden per week, 40 weken in totaal – zouden ze meer verantwoordelijkheid krijgen, een beter loon, en hoefden ze minder uren te werken.

Al die mensen kwamen voor zichzelf op omdat ze promotie wilden maken. Ze gingen zelfs naar de ondernemingsraad! Dus hoeveel procent denk je dat zich inschreef voor de cursus zodat ze promotie konden maken? Ik bedoel dus de mensen die zich opgegeven hebben, dus niet eens degenen die daadwerkelijk zijn begonnen. Ze hoefden alleen maar het aanmeldingsformulier in te vullen.

Dus wat zou je zeggen? 50%? 30%? Of misschien 70%? Misschien maar 10%? Je komt al dichtbij: het was 3%. Maar 3%! Van alle mensen die zeiden dat ze promotie wilden maken, handelde maar 3% naar wat ze zeiden. Ik weet niet hoe jij erover denkt, maar ik vind dit absurd. Maar helaas is dit wel de werkelijkheid.

Kijk eens om je heen, gewoon voor de grap, en denk aan al die mensen die iets willen maar nooit handelen naar wat ze zeggen.

Ik wil afvallen.
Ik wil mijn eigen bedrijf beginnen.
Ik wil die vrouw benaderen.
Ik ga een andere baan nemen.
Ik ga stoppen met roken.
Ik ga minder drinken.

De andere 97% gaat gewoon door met leven zoals ze leven en kijken straks, als ze 90 zijn, terug op hun leven en denken: “Fuck”. Sorry voor mijn taalgebruik. Ik vind dat dit onnodig is, en als jij dit boek leest, neem ik aan dat jij dat ook vindt. Jij bent niet een van hen. Maar pas wel op dat je niet gaat denken dat je beter bent dan anderen! Ik deed dit, en het helpt je niet. Helemaal niet.

Aangezien jij het type persoon bent dat handelt naar wat je zegt – je bent namelijk nog steeds aan het lezen – wees een inspiratiebron voor anderen, zodat ook zij gaan denken dat hun dromen daadwerkelijk uit kunnen komen. Dit begint bij jou. Jij behoort nu tot de 3% die handelt naar wat je zegt. Des te meer mensen dit doen, des te groter het percentage wordt. Tenminste, dat hoop ik.
Robin Kastermans
Robin Kastermans werkt met single mannen die op zoek zijn naar een vaste relatie. Robin is op dit gebied een ervaringsdeskundige en hij heeft hierdoor een eenvoudig en bewezen 5-stappen systeem ontwikkeld. Als je geïnteresseerd bent in het vinden van de juiste partner om je leven mee te delen, klik hier om je gratis strategische doorbraaksessie in te plannen. 
FB Comments Will Be Here (placeholder)
©2015-2019 WeSocialMEN.com

Ons andere label: WeSocialWOMEN
Onze Europese partner: Meetic Group (Lexa.nl)
Onze Nederlandse partner: RelatiePlanet
Gezien op: TEDx & LINDA.festival